ciasto z brzoskwiniami - 3164 przepisów (strona:21/211)

Leśny mech z pianką brzoskwiniową 118

szklanka cukru 250 ml 450 gramów szpinaku rozdrobnionego mrożonego 1/4 szklanki oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia Pianka brzoskwiniowa Brzoskwinie w syropie 400 gramów po odsączeniu 300 ml śmietanki słodkiej minimum 30% 1 łyżka cukru pudru 1 galaretka brzoskwiniowa Ciasto Szpinak rozmrozić i lekko odcisnąć z nadmiaru wody. Jajka ubijamy z cukrem na puszystą pianę, cukier dodajemy stopniowo. Do ubitej(...)wymieszać i pozostawić do ostygnięcia. Śmietankę ubić wraz z cukrem pudrem na gęsty krem. Brzoskwinie zmiksować wraz bardzo zimną prawie tężejącą galaretką na gładki mus, dodajemy do ubitej śmietanki i krótko miksujemy do połączenia składników.  Piankę wkładamy do lodówki aby lekko stężała Z przestudzonego ciasta szpinakowego odcinamy wierzch, odkładamy. Spód ciasta włożyć z powrotem do foremki i przekładamy lekko

Andzia Pichci
Tort brzoskwiniowy z musem czekoladowym 156

Tort brzoskwiniowy z musem czekoladowym jest nie tylko smaczny, ale również pięknie się prezentuje. W cieście tym każdy znajdzie coś dla siebie. Dla zwolenników ciast owocowych są brzoskwinie w galaretce, dla czekoladoholików jest biszkopt czekoladowy i gruba warstwa musu czekoladowego.  SKŁADNIKI Biszkopt: 4 jajka szczypta soli 140 g cukru 100 g mąki pszennej tortowej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)samą obręcz z tortownicy, a po bokach włożyć folię aluminiową, tak aby wystawała znacznie powyżej obręczy (dzięki temu możemy bez problemu nakładać kolejne warstwy ciasta, a po stężeniu masy wystarczy odpiąć obręcz i odkleić folię). Brzoskwinie z puszki odsączyć z soku na sitku. Biszkopt nasączyć sokiem brzoskwiniowym z puszki (jeżeli zostanie Wam, to resztę wykorzystać do galaretki). W garnuszku zagotować

Passions hobbies life
Kruche ciasto z budyniem i brzoskwiniami 162

mleka 2 budynie śmietankowe/waniliowe (1 budyń = 40g) 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki cukru (u mnie ksylitol ) Dodatkowo:  1 puszka brzoskwiń (mogą być świeże) Opcjonalnie: cukier puder do posypania Przygotować ciasto. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać pokrojone masło/margarynę, cukier puder, cukry waniliowe i jajka. Całość szybko zagnieść, owinąć folią spożywczą i schłodzić(...)zagotować - cały czas energicznie mieszając. (Powinna powstać gładka i gęsta konsystencja.) Ciepły (ale lekko ostudzony) budyń wyłożyć na podpieczony spód. Brzoskwinie odsączyć z syropu, pokroić w kostkę i równomiernie umieścić na masie budyniowej. Na wierzch zetrzeć lub pokruszyć pozostałe ciasto. Całość piec około 45-55 minut w 175-180 stopniach. Kroić po ostudzeniu.     Inspiracja (z małymi modyfikacjami

Di gotuje
Ciasto brzoskwiniowe z kremem i galaretką 136

blaszkę i piec około 30 minut (do suchego patyczka). Po wyjęciu z piekarnika ciasto zrzucić na ziemię. Wystarczy na podłodze rozłożyć 2 ręczniki i zrzucić ciasto z wysokości 60 cm. Krem: Brzoskwinie ułożyć na sitku żeby były dobrze odsączone (1-2 połówki można odłożyć i drobno pokroić do galaretki), po czym zblendować je ma rzadki mus. Do miski włożyć masło(...)palnik, wsypać galaretki i dobrze wymieszać. Ostudzone włożyć do lodówki żeby prędzej stężały. Na ostudzonym biszkopcie rozsmarować krem brzoskwiniowy (jeżeli zostawiliście brzoskwinie, to rozłożyć drobno pokrojone na kremie). Na krem wylać tężejącą już galaretkę i włożyć do lodówki. Ciasto powinno być w lodówce minimum 2 godziny zanim je podamy

Passions hobbies life
Super dynia z brzoskwiniami 59

Jeśli jesień, to bezsprzecznie musi pojawić się dynia rodem z Ameryki Środkowej U mnie oczywiście w wersji na słodko – super dynia z brzoskwiniami. Bardzo intensywnie ciasto dyniowe z owocami i kruszonką, wszystko na miodzie. Dla wyjątkowych miłośników smaków dyniowych. Zanim zabiorę się za ciasto, muszę przygotować mus dyniowy. Wykorzystałam małą dynię hokkaido. Dynię wymyłam, przekroiłam, wydrążyłam pestki i pokroiłam(...)puszki, które kroję jeszcze na pół (czyli docelowo na ćwiartki). Wyciągam podpieczone ciasto z piekarnika, wylewam na nie masę dyniową i wyrównuję. Na masie układam ćwiartki brzoskwiń i całość posypuję kruszonką. Ciasto wstawiam ponownie do piekarnika i piekę przez 20 minut w temperaturze 200 stopni, a następnie zmniejszam temperaturę do 170 stopni i piekę kolejne 40-45 minut. Kiedy ciasto

Słodki sentyment
Super dynia z brzoskwiniami 69

Jeśli jesień, to bezsprzecznie musi pojawić się dynia rodem z Ameryki Środkowej U mnie oczywiście w wersji na słodko – super dynia z brzoskwiniami. Bardzo intensywnie ciasto dyniowe z owocami i kruszonką, wszystko na miodzie. Dla wyjątkowych miłośników smaków dyniowych. Zanim zabiorę się za ciasto, muszę przygotować mus dyniowy. Wykorzystałam małą dynię hokkaido. Dynię wymyłam, przekroiłam, wydrążyłam pestki i pokroiłam(...)puszki, które kroję jeszcze na pół (czyli docelowo na ćwiartki). Wyciągam podpieczone ciasto z piekarnika, wylewam na nie masę dyniową i wyrównuję. Na masie układam ćwiartki brzoskwiń i całość posypuję kruszonką. Ciasto wstawiam ponownie do piekarnika i piekę przez 20 minut w temperaturze 200 stopni, a następnie zmniejszam temperaturę do 170 stopni i piekę kolejne 40-45 minut. Kiedy ciasto

Słodki sentyment
Sernik z brzoskwiniami 82

Kolejna, niezwykle pyszna propozycja sernika, tym razem z dodatkiem brzoskwiń. Zapraszam! :-) Był już zwykły sernik (link) , był także sernik z wiśniami (link) , czas na wersję z brzoskwiniami. SKŁADNIKI: Ciasto: - 7 dag margaryny do pieczenia - 7 dag cukru - 1 jajo - 1 mały cukier waniliowy - 15 dag mąki - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: - 1 kg sera z wiaderka(...)cukru - 1 cukier waniliowy - 2 jaja - 2 żółtka - 1/2 szklanki oleju - 1/2 szklanki mleka - 1 duży budyń waniliowy Piana: - 2 białka - 2 łyżki cukru - szczypta soli Dodatkowo: - brzoskwinie z puszki Przygotowuję ciasto: Ucieram dokładnie margarynę, cukier, cukier waniliowy  i jajo. Na końcu dodaję mąkę i proszek do pieczenia, mieszam łyżką, na końcu łączę dokładnie rękami i wykładam na blaszkę

Wielopokoleniowo
Sernik z brzoskwiniami 2 172

wylepiam   przygotowanym ciastem. Masa serowa: Margarynę   miksuję   z cukrami, dodaję porcjami ser, jajko i na koniec proszek budyniowy. Wszystko dokładnie miksuję. Gotową masę przekładam na ciasto. Odsączone   brzoskwinie kroję na mniejsze kawałki i układam na wierzchu. Pianka: Białka ubijam z solą na sztywno, dodaję partiami cukier , na koniec przesiany budyń i delikatnie mieszam. Piankę wykładam(...)brzoskwinie. Na wierzch ścieram przymrożone ciasto kruche. Ciasto wkładam do nagrzanego piekarnika, 180 st. C , piekę około godziny. Po upieczeniu zostawiam do wystudzenia w uchylonym piekarniku

Takie tam pichcenie
Kostka brzoskwiniowa. 112

weekend i wspólne wypiekanie u Bożenki na face book. Tym razem pieczemy ciasto z dowolnymi owocami. Jam mam dla Was propozycję na pyszne,łatwe i szybkie w przygotowaniu ciasto z brzoskwiniami. Przyznam się że ostatnio piekę właśnie takie ciast na szybko, jak jest ciepło to z kremami nie bardzo schodzą a z owocami zawsze :) Zapraszam do wypróbowania :) Składniki : 2 kopiaste(...)cukrem waniliowym na gęsty kogel mogel. Następnie dodajemy mąkę wymieszana z proszkiem, na samym końcu wlewamy letnia roztopioną margarynę. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Przelewamy ciasto. Na cieście układamy obok siebie brzoskwinie brzuszkiem do góry. Pieczemy w temperaturze 180 stopni około 35 minut do suchego patyczka, ja piekę z termo obiegiem, ale wy swoje ciasto musicie kontrolować bo wiadomo

Sama słodycz i szczypta chili
Tarta z ricottą, brzoskwinią i czekodżemem Łowicz 126

jajko 1 duża brzoskwinia Obie mąki przesiej, po czym posiekaj je z masłem. Dodaj żółtko i śmietanę i zagnieć na gładkie ciasto. Włóż je do lodówki na 30 minut. Piekarnik nagrzej do 180 stopni. Ricottę zmiksuj z jajkiem. Brzoskwinię umyj, pozbądź się(...)pestki i pokrój owoc w półplasterki. Schłodzone ciasto rozwałkuj na grubość ok. 2-3 mm. Na środek nałóż ricottę, a na nią czekodżem Łowicz Brzoskwinia z belgijską czekoladą, zostawiając wolny ok. 1 cm margines ciasta, który później zawiń do środka. Na części nadzienia ułóż plasterki brzoskwini. Przełóż tartę na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz ok. 40 minut

Mienta blog
Muffiny z brzoskwiniami i polewą z białej czekolady 158

łyżki mleka   Wykonanie:   Składniki suche mieszamy razem   w jednej misce, a składniki mokre w drugiej. Następnie mieszaninę mokrych składników wlewamy do suchych i mieszamy aż ciasto będzie jednolite. Brzoskwinie kroimy w kostkę  i dodajemy do ciasta, mieszamy tak, żeby brzoskwinie dobrze połączyły się z ciastemCiasto wkładamy do foremek i pieczemy 30 minut w temperaturze

Czerwona Porzeczka
Ciasto z brzoskwiniami i masą makową 134

Dziś zapraszam Was na pyszne, proste w przygotowaniu ciasto z brzoskwiniami i masą makową . Moja rodzina je uwielbia, dlatego pojawia się u nas właściwie na każdej uroczystości. Tym razem przygotowałam je na sylwestrową „domówkę”. W końcu w taki dzień nie może zabraknąć również odrobiny słodyczy Korzystając z okazji życzę Wam raz jeszcze zdrowia, szczęścia, spełnienia marzeń i realizacji(...)tortownicy. Ciasto nie zakryje całego dna tortownicy – tak ma być. W puste miejsca nakładamy masę makową. Resztę masy dowolnie układamy na wierzch. Na koniec na wierzch ciasta wciskamy dowolnie połówki brzoskwiń (wcześniej warto je przeciąć na pół lub mniejsze kawałki w zależności od tego jakie duże owoce mamy, moje były małe). Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika na środkowy poziom

Słodkie okruszki
Ciasto biszkoptowo-jogurtowe z brzoskwiniami 92

wody 1 szklanka jagód kamczackich świeżych lub mrożonych Na piankę: 1 śmietana typu ,,Śnieżka'' 200 ml zimnego mleka 1 galaretka truskawkowa 250 ml gorącej wody Dodatkowo: puszka brzoskwiń w syropie Wykonanie pysznego ciasta: 1. Biszkopt: Białka ubijamy na sztywną pianę. Następnie stopniowo wsypujemy cukier i ubijamy do całkowitego rozpuszczenia się cukru, dodajemy żółtka i chwilę ubijamy. Na koniec wsypujemy obie(...)kremem wstawiamy do lodówki do stężenia. 3. Brzoskwinie: Brzoskwinie odsączamy dokładnie z syropu, kroimy na mniejsze kawałki i układamy na jogurtowym kremie. 4. Pianka: Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie, odstawiamy do lekkiego stężenia. Śmietanę ,,Śnieżkę'' ubijamy na puszystą masę z zimnym mlekiem, wlewamy zastygającą galaretkę i dokładnie miksujemy. Piankę wykładamy równomiernie na brzoskwinie i wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia

Izabelawkuchni
Orkiszowe ciasto z brzoskwiniami FIT 153

Idealne ciasto stworzone dla osób, które lubią zdrowe słodkości i brzoskwinie. Sycące, zdrowe i bardzo pyszne ciasto, które wykona każdy! Nie wymagające dużo pracy i proste w wykonaniu. Najlepiej smakuje do szklanki maślanki lub kefiru. Ponadto zalewę z odsączonych brzoskwiń można wykorzystać do przygotowania rewelacyjnej lemoniady brzoskwiniowej ! Nic się nie zmarnuje! Czego chcieć więcej? Pamiętajcie, by składniki były o temperaturze(...)zalewę można wykorzystać do przygotowania lemoniady brzoskwiniowej ), kroimy w kosteczkę i rozkładamy równomiernie na cieście. Posypujemy płatkami migdałowymi. Pieczemy ok. 40 minut w 180 stopniach. Smacznego! Artykuł Orkiszowe ciasto z brzoskwiniami FIT pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong

Be Fit Be Strong
Sernik z brzoskwiniami 211

domu będzie unosił się cudowny zapach kokosu…. A później, gdy ciasto wystygnie będziecie mogli spróbować najsmaczniejszego w świecie sernika- z brzoskwiniami i posypką kokosową. Polecam! Sernik z brzoskwiniami     Składniki: Ciasto: 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej,  4 żółtka, 2 łyżki kwaśnej śmietany, łyżeczka proszku do pieczenia, 125 g margaryny, Masa serowa:  4 serki homogenizowane(...)koniec dodajemy ubitą z białek pianę i mieszamy z pozostałymi składnikami za pomocą łyżki. Przygotowane ciasto wykładamy na otłuszczoną i wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Na ciasto wykładamy odsączone połówki lub ćwiartki brzoskwiń a na nie rozprowadzamy masę serową. Na całe nasze ciasto tarkujemy przygotowaną wcześniej posypkę kokosową a następnie blachę wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy

paapilotkaa