ciasto z brzoskwiniami - 3164 przepisów (strona:19/211)

Sernik z brzoskwiniami 605

ardzo kremowy sernik z brzoskwiniami na cieście kakaowo - miodowym. Duża porcja, na dużą blachę. :) Ciasto na spód sernika pochodzi z przepisu na ciasto miodowo-kakaowe z kremem budyniowym . Ciasto kakaowe, masa serowa, cząstki brzoskwiń i pyszna mleczna polewa czekoladowa świetnie ze sobą współgrają. Sernik z brzoskwiniami PRZEPIS /na dużą blachę/ Temperatura pieczenia ciasta kakaowego: 180 o C Czas pieczenia(...)minut. Przygotowanie masy serowej Utrzeć 4 żółtka z cukrem. Dodać ser i pozostałe składniki. Na końcu pianę ubitą z 4 białek, lekko wymieszać. Na lekko podpieczone ciasto kakaowe wyłożyć ser, poukładać odsączone, pokrojone brzoskwinie i piec w temp. 170 o C przez około 1,5 h. Przygotowanie polewy czekoladowej W małym rondelku wymieszać cukier puder, kakao i mleko. Podgrzewać wymieszaną

coolinarnastrefa.blogspot.com
Słodkie Środy - Tarta z brzoskwiniami 219

cyklu "Słodkie Środy" zapraszamy na tartę z ciasta francuskiego z brzoskwiniami i kremem budyniowym. To kolejny wiosenny przepis, który może zainspiruje Was do wzięcia udziału w Naszym "Wiosennym Konkursie ". Póki co do moich słodkich wypieków z użyciem ciasta francuskiego wykorzystuję zakupione francuskie ciasto, jednak mam nadzieje, że wkrótce i ja skuszę się by przygotować je samodzielnie...  Zapraszam na pyszny(...)deser, który z pewnością ucieszy wielu smakoszy słodkości z galaretką i owocami.  Tarta z brzoskwiniami  SKŁADNIKI: 1 opakowanie ciasta francuskiego mrożonego (odmrożone do pieczenia) 1 puszka brzoskwiń 2 opakowania galaretki brzoskwiniowe 600/700 ml wrzącej wody 900 ml mleka 2 żółtka 1 łyżeczka cukru waniliowego 4 łyżki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej  2 łyżki skrobi kukurydzianej

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Wielkanocne ciasta II 141

pomysły- przepisy niebawem. Kilka z nich natomiast już znacie. Lista ciast świątecznych: Makowiec japoński Pani walewska Brazylianka  Orzechowiec Duetka z galaretką i kremem Pijak Sernik na biszkopcie z brzoskwinią Ciasto Kawowo Karmelowe Czekoladowy Cytrynowiec Mazurek z masą kajmakową i czarną porzeczką Smacznego i udanych wypieków

Domowe ciasta
Ciasto owocowe a'la skubanek 179

Pyszne ciasto połączone z miksem owoców - śliwek, jabłek i brzoskwiń zalanych puszystą pianką to smak nadchodzącego lata... (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto: 4 szklanki mąki 5 jajek 3 łyżki oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy 1 szklanka cukru 1 kostka margaryny ewentualnie 1 łyżka śmietny Piana: 5 białek  3/4 szkl cukru 1 kisiel ( proszek) Dowolne owoce jabłka

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Kruche ciasto z brzoskwiniami i budyniem 144

prawdziwą wanilią 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo:   2 budynie waniliowe bez cukru  3 szklanki mleka  6 łyżek cukru  2 puszki brzoskwiń w zalewie Zaczynamy od kruchego ciasta. Z podanych składników zagnieść ciasto. Gdyby za bardzo się kleiło, można dodać jeszcze trochę mąki. Ciasto podzielić na pół. Jedną część owinąć folią spożywczą i schować do lodówki(...)mleka zagotować z cukrem. Proszek budyniowy wymieszać z 0,5 szklanki zimnego mleka i wlać na gotujące się mleko. Gotować aż zgęstnieje. Jeszcze gorący budyń wylać na spód ciasta  (fot.2) . Brzoskwinie wyjąć z puszek i dokładnie odsączyć. Ułożyć na budyniu, jedną obok drugiej, dziurką po pestce do dołu  (fot.3) . Drugą część ciasta wyjąć z lodówki, podsypać mąką

Świat Ciasta
Placek brzoskwiniowy 112

Placek brzoskwiniowy to ciasto, które nazywam pięciominutowym ze względu na czas, który zajmuje mi jego przygotowanie. Chyba nie ma prostszego sposobu, aby w tak krótkim czasie wyjąć z piekarnika blaszkę pysznego, pachnącego placka. Jedno jest pewne- znika tak samo szybko jak się go robi:) Placek brzoskwiniowy 1 szkl maślanki naturalnej 3/4 szkl cukru(...)szkl mąki 3 jajka 0,5 szkl oleju 1 cukier waniliowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia Kruszonka 100 g masła 100 g cukru 200 g mąki 4 brzoskwinie Wszystkie składniki ciasta wymieszać ze sobą niedbale łyżką i przelać na wysmarowaną masłem i wysypaną bułką tartą blachę. Na ciasto wyłożyć pokrojone w kostkę brzoskwinie. Składniki kruszonki wymieszać ze sobą i wyłożyć

Pieguskowa Kuchnia
Kruche ciasto z brzoskwiniami 131

Bardzo smaczne ciasto z brzoskwiniami .Łatwe do przygotowania, pięknie się prezentuje i bardzo szybko znika . Piekłam podobne ciasto z połówkami jabłek, które było również bardzo smaczne, a znajdziecie je na blogu w zakładce CIASTA. Jeśli nie macie pomysłu co upiec to koniecznie wypróbujcie przepis, a następnie podzielcie się swoją opinią w komentarzach. Zapraszam również po inne przepisy na ciasta, obiady(...)opakowaniu. Dodatkowo 6 brzoskwini Brzoskwinie obrać i przekroić na połówki. Przygotowanie ciasta do pieczenia 1 Na dno blaszki jeden rozwałkowany placek ciasta 2 wylać na ciasto ugotowany budyń 3 ułożyć połówki brzoskwiń 4 przykryć szczelnie drugim plackiem dociskając boki ciasta. Piec w nagrzanym piekarniku do temp 180 stopni C do momentu aż ciasto będzie rumiane. Po wystudzeniu ciasto oprószyć cukrem

O kuchni z uczuciem
Szybkie ciasto z dżemem 188

strasznym łasuchem, bardzo smakowało. Ciasto uzyskało ciemny, fioletowy kolor dzięki dżemowi jagodowemu domowej roboty, który dostałam od teściowej (początkowo myślałam, że to czarna porzeczka ;)) Jeśli dacie dżem, np. z brzoskwiń, ciasto będzie jaśniejsze. Myślę, że świeże jagody zamiast dżemu również byłyby dobre. Ciasto można również upiec na małej kwadratowej blaszce i przełożyć jakąś masą np. śmietanową lub budyniową. Szklanki jakie

e-PrzepisyKulinarne
Dwukolorowe ciasto ekspresowe. Sposób na weekendową słodycz - bez masła, zbędnych zakupów i możliwości porażki ;) 119

Przepis zadomowił się w mojej kuchni na dobre. Przyszła też pora na własne modyfikacje i wariacje na temat podstawowej wersji. Oto jedna z nich: błyskawiczne ciasto w dwóch kolorach, z konfiturą wiśniową i brzoskwiniami z zalewy. Składniki: 4 jaja 1 szklanka cukru 1,5 szklanki mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1-2 łyżeczki cukru waniliowego (lub aromatu(...)odsączonych) Przygotowanie: Po szczegóły przygotowania podstawowej wersji ciasta odsyłam do przepisu źródłowego , co by się nie powtarzać. Modyfikacje polegają na zastąpieniu owoców świeżych konfiturą i pokrojonymi w kostkę brzoskwiniami z zalewy. Ciasto dwukolorowe otrzymujemy poprzez dodanie 2 łyżek kakao do połowy uzyskanego ciasta podstawowego. Do ciasta jasnego dodajemy brzoskwinie i wykładamy na posmarowaną tłuszczem blachę. Na wierzch wylewamy ciasto ciemne

Kuchnia po mojemu
Chrupiące ciasto z nutellą i brzoskwiniami, bez pieczenia! 441

Chrupiące ciasto z nutellą i brzoskwiniami, bez pieczenia! Pyszne śmietankowo- czekoladowe ciasto dopełnione delikatnym brzoskwiniowym musem. Spód wykonany jest ze zmiksowanych sucharków zmieszanych z kremem nutella, co daje mu wspaniały smak i rewelacyjną chrupkość. Ciasto jest nieskomplikowane i nie wymaga pieczenia. Polecam! Niebo w ustach   Składniki: 1/2 opakowania sucharków – 150 gram 300 gram nutelli 400 gram śmietanki kremówki(...)się na powierzchni *** *** Ciasto ponownie wkładamy do lodówki na kilka godzin, lub na noc *** *** Ciasto możemy udekorować bezami *** *** SMACZNEGO *** Polecam również: Ciasto Filadelfia (bez pieczenia) Artykuł Chrupiące ciasto z nutellą i brzoskwiniami, bez pieczenia! pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Szpinakowe ciasto z masą jogurtowo-brzoskwiniową i galaretką 154

Szpinakowe ciasta nie bez przyczyny cieszą się dużym powodzeniem – wyglądają i smakują bardzo dobrze. Ja postanowiłam przygotować takie właśnie zielone ciasto z masą na bazie jogurtu naturalnego, brzoskwiniowego musu oraz dodatkiem pokrojonych brzoskwiń i galaretek. Dla osób z nietolerancją laktozy mam dobrą wiadomość – to ciasto jest też dla Was – przygotować go możecie z dostępnego na rynku jogurtu(...)brzoskwiniowy, mieszamy. Następnie 1-2 łyżki masy dodajemy do naczynia z żelatyną, energicznie mieszamy. Tak zaprawioną żelatynę łączymy z pozostałą masą. Do masy dodajemy pokrojone brzoskwinie oraz mniej więcej połowę galaretek. Na ciasto szpinakowe wykładamy 2/3 masy. Przykrywamy drugim blatem szpinakowym. Rozprowadzamy na wierzchu 1/3 masy i dekorujemy pozostałą, pokrojoną w kostkę galaretką

Smaki Na Talerzu
Rustykalna tarta z brzoskwiniami i lawendą 154

czarną kawą! Idealna w samotności, w duecie lub szerszym towarzystwie...w ulubionym fotelu, przy kuchennym stole lub nad stawem ;) Późne lato w jednym kęsie! Rustykalna tarta z brzoskwiniami i lawendą Potrzebujesz: Ciasto: 200g mąki pszennej 200g mąki kukurydzianej 200g schłodzonego masła 60g cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 3 żółtka 2 szczypty soli 2-3 łyżki kwaśnej śmietany białko do posmarowania(...)placek (grubości ok, 3-4 mm) na papierze do pieczenia i razem z papierem przełóż na blachę. 5. Na środku placka ułóż pokrojone na cząstki brzoskwinie tak, aby z każdej strony został 4cm margines ciasta. 6. Obsyp owoce cukrem i kwiatami lawendy - lekko wymieszaj. 7. Zawiń brzegi ciasta na owoce. 8. Posmaruj brzegi ciasta białkiem jaja i oprósz brązowym cukrem

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Śmietankowiec z brzoskwinią bez pieczenia 81

Jakiś czas temu wykonywałam podobny przepis na wersję wiśniową ( TUTAJ PRZEPIS) i razem z nim zrobiłam również nieco odmienioną wersję z brzoskwiniami. Galaretki przezroczyste zamieniłam na żelatynę i pominęłam kokos, chcąc wybić smak pomarańczy z brzoskwinią. Oba ciasta zrobiły furorę i ciężko stwierdzić, które było lepsze :)  Wartości odżywcza 1 kawałka (20): 143 kcal

zdrowo i aktywnie
Śmietankowiec z brzoskwinią bez pieczenia 69

Jakiś czas temu wykonywałam podobny przepis na wersję wiśniową ( TUTAJ PRZEPIS) i razem z nim zrobiłam również nieco odmienioną wersję z brzoskwiniami. Galaretki przezroczyste zamieniłam na żelatynę i pominęłam kokos, chcąc wybić smak pomarańczy z brzoskwinią. Oba ciasta zrobiły furorę i ciężko stwierdzić, które było lepsze :)  Wartości odżywcza 1 kawałka (20): 143 kcal

Zdrowie i pysznie na talerzu
Ciasto brzoskwiniowo-śliwkowe 69

Czas czytania: 2 min Ciasto brzoskwiniowo-śliwkowe, to ciasto ucierane z dodatkiem wiórków kokosowych i kokosowego lukru, ciasto jest bajeczne i bardzo smaczne! Przygotowując ciasto ucierane, trzeba zawsze pamiętać o składnikach na ciasto w temperaturze pokojowej, to podstawa udanego ciasta ucieranego! Jeśli chodzi o owoce użyte do ciasta, to dziś zaproponowałam brzoskwinie i śliwki, ale można wykorzystać dowolne owoce takie(...)jajku, po każdym dodanym dokładnie zmiksować ciasto do połączenia się składników. Do otrzymanej masy dodać składniki suche na przemian z jogurtem naturalnym i skórką cytrynową, składniki mieszamy tylko do połączenia. Formę o wymiarach 23x33 cm wyłożyć papierem do pieczenia, ciasto równomiernie rozłożyć i wyrównać na całej powierzchni. Na wierzchu ciasta rozłożyć śliwki i brzoskwinie, a na nie rozsypać grubo sklejoną

SprawdzonaKuchnia.pl

Proponowane wyszukiwania