Piernikowo-jabłkowe ciasto z brzoskwiniami i galaretką

Piernikowo-jabłkowe ciasto z brzoskwiniami i galaretką

Zbliża się grudzień, który jak inny miesiąc najbardziej kojarzy mi się z ciastami pachnącymi cynamonem czy przyprawą do piernika. Październik i listopad to z kolei miesiące, których motywem przewodnim są w moim domu jabłka. A dziś? Dziś mix powyższego Wyszło bardzo smacznie. Ciasto: 400 g mąki 150 g cukru pudru 65 g płynnego miodu 4 jajka 200 g masła 3 łyżki kwaśnej śmietany 18% 1/2 szkl. oleju 1/2 op. przyprawy do piernika 1 i 1/2 łyżeczki sody 2-3 jabłka Masa budyniowa: 2 op. budyniu waniliowego bez cukru 3 żó...

Czytaj dalej na blogu Smaki Na Talerzu

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dieta jabłkowa

Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.