ciasto z brzoskwiniami - 3164 przepisów (strona:14/211)

Słoneczne ciasto z brzoskwiniami 151

piękny słoneczny dzień zapraszam Was na słoneczne ciasto z brzoskwiniami :) Składniki: ciasto - 8 jajek - 6 łyżek cukru kryształu - 2 łyżeczki cukru waniliowego - 8 łyżek mąki pszennej - 2 łyżki mąki ziemniaczanej - 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia krem - 100 g białej czekolady - 1 szklanka mleka - 3 jajka - 2 łyżki cukru kryształu - 1 łyżka cukru waniliowego - 2 i 1/2 łyżki żelatyny(...)szklanki śmietany kremówki - 2 łyżki cukru pudru - 1 puszka brzoskwiń - 2 opakowania galaretki pomarańczowej Przygotowanie: Ciasto: białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Porcjami dosypujemy cukry i miksujemy aż się całkowicie rozpuszczą. Następnie stopniowo dodajemy żółtka i przesiane mąki z proszkiem do pieczenia. Całość delikatnie mieszamy i przelewamy do brytfanki wyłożone papierem do pieczenia o wymiarach

Zainspirowana w kuchni
Serniczek z brzoskwiniami 118

szkl cukru cukier waniliowy nadzienie 500 g twarogu 1 szkl mleka 3 białka 1 jajko 3/4 szkl cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej cukier waniliowy łyżka soku z cytryny puszka brzoskwiń Ciasto zagniatamy , wykładamy papierem blaszkę o wym ok 33/23 równomiernie rozklepujemy ciasto, nakłuwamy widelcem i podpiekamy ciasto ok 18 min w temp 180 st. Twaróg mieszamy w kubku blendera razem(...)innymi składnikami i blendujemy do uzyskania jednolitej serowej masy. Wylewamy na podpieczone ciasto i układamy ćwiartki brzoskwiń. Pieczemy ok 50 min pod koniec można włączyć termoobieg dla lepszego przyrumienienia. Sernik wyjmujemy z formy dopiero po wystudzeniu

Gotowanie jest łatwe
Sernik przekładany 212

budynie waniliowe - 1 szklanka cukru pudru - cukier waniliowy lub wanilia z laski - 1/2 margaryny, rozpuszczona i ostudzona 1. Wszystkie składniki miksujemy ze sobą na gładką masę. Dodatkowo: - 1 puszka brzoskwiń Ciasto makowo - kokosowe na białkach: - 8 białek - 1 szklanka cukru kryształu  - 1 szklanka maku  - 1 szklanka wiórek kokosowych - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 2 płaksie łyżki mąki ziemniaczanej(...)wyłożyć papierem do pieczenia. Większą część ciemnego ciasto, które się chłodziło w lodówce wałkujemy i wkładamy na spód formy. Następnie wylewamy masę serową i układamy na niej brzoskwinie w plastrach, które przykrywamy ciastem kokosowo - makowym. Na wierzch ścieramy drugą część ciasta kruchego, które było w zamrażalniki. Czas pieczenia 60-70 minut

Apetyczna babeczka
„Na zimno” wg Siostry Anastazji 130

galaretek. Początkowo przepis może się wydawać skomplikowany i dość długi, ale to złudzenie. Ciasto jest proste do zrobienia. Ale co najważniejsze – jest bardzo, bardzo dobre. Tak jak pisałam jest lekkie, piankowe, przypominające ptasie mleczko w wersji „na bogato”. Galaretki i bakalie z brzoskwiniami nadają całości fajnego smaczku. Zdecydowanie polecam! Biszkopt: 5 jajek 3/4 szkl. cukru 3/4 szkl(...)dodałam do niej galaretkę o kisielowatej konsystencji (galaretka nie może stężeć całkowicie). Następnie przygotowałam bakalie (posiekałam orzechy i migdały,  zalałam wrzątkiem rodzynki) i pokroiłam brzoskwinie. Jak widzicie przy dobrej organizacji pracy ciasto nie jest wcale tak czasochłonne jak mogłoby się wydawać. Masę piankową warto rozprowadzić dość szczelnie po powierzchni ciasta, tak by przy wylewaniu warstwy galaretki, nie spłynęła

Smaki Na Talerzu
Ciasto z brzoskwiniami 268

Uwielbiam ciasta drożdżowe z owocami i kruszonką. Ciasto z brzoskwiniami  SKŁADNIKI: Ciasto mąka - 1 kg drożdże - 100 g mleko - 1 i 1/2 szkl cukier - 250 g margaryna - 250 g jajka - 4 szt zapach śmietankowy sól- szczypta KRUSZONKA margaryna - 0,5 kost cukier - 0,5 szkl mąka - 250 g DODATKOWO brzoskwinie - 1 puszka ( 850) ml  PRZYGOTOWANIE: Do miski pokruszyć(...)ciepłym mlekiem, rozmieszać.  Dodać jajka, margarynę, szczyptę soli, cukier i mąkę.  Wyrobić gładkie ciasto, odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.  Gdy ciasto podwoi swą objętość, przełożyć je do wysmarowanej tłuszczem blachy.  Brzoskwinie odlać z syropu, osączyć, pokroić na cząstki.  Ułożyć owoce na cieście. KRUSZONKA  Do miski wsypać mąkę, dodać cukier i margarynę.  Rozetrzeć

Kuchnia Danusi
Placek drożdżowy z serową pierzynką, brzoskwiniami i kruszonką 158

Ciasto drożdżowe wprost uwielbiam, najlepsze jest mojej Babci, ale staram się od czasu do czasu sama też coś upiec. Tym razem padło na ciacho z serem i brzoskwiniami - niebo w gębie! <3 To ciacho jest pyszne, smakuje jak taka klasyczna drożdżówka z serem, ale dodatek świeżych brzoskwiń sprawia, że jest w nim coś wyjątkowego. Można było upiec(...)swojej objętości ok. 1,5-2 h. Gdy ciasto wyrośnie chwilę je wyrabiamy, a następnie rozwałkowujemy na wymiar blaszki 26x36cm. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i układamy na niej ciasto, które nakłuwamy widelcem. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na ok. 15 minut. W tym czasie można przygotować masę serową, kruszonkę i owoce. Masa serowa: 500 g sera Vitello

Cooking Monster
Ciasto czekoladowe z brzoskwiniami 376

niesamowicie soczyste brzoskwinie. Sok kapie po rękach a brzoskwinia rozpływa się w ustach! Któż z nas tego nie lubi? ;) Dziś mam dla Was przepis na przepyszne ciasto czekoladowe ( kakaowe ) właśnie z tymi soczystymi brzoskwiniami. Niesamowicie puszyste , delikatne …. wypełnione po brzegi owocami – świetne do popołudniowej kawy! A dzięki temu, że zrobiłam je na mleku bez laktozy i ja mogę

Ostra na Słodko
Słodka tarta rustykalna z brzoskwiniami 146

drobną kruszonkę. Do tego dodajemy jajko oraz mleko i wyrabiamy na jednolite, zwarte ciasto. Zawijamy je w folię i wkładamy na chwilę do lodówki.   Nastawiamy piekarnik na 180°. Przygotowujemy dwa duże arkusze papieru do pieczenia, między którymi będziemy wałkować ciasto.   Przygotowujemy brzoskwinie – myjemy, osuszamy owoce i dzielimy na ćwiartki, które następnie przekrawamy na pół. Wkładamy do miski(...)między dwoma arkuszami ciasta na duży placek, mniej więcej okrągły, ale nie musimy się spinać nad idealnym kształtem ponieważ w tarcie rustykalnej postrzępione brzegi nadają uroku. Ściągamy górny arkusz, a dolny odklejamy od ciasta, aby po upieczeniu łatwo ściągnąć tartę na kratkę. Przenosimy ciasto razem z dolnym papierem na blachę do pieczenia. Na środek ciasta układamy brzoskwinie, razem z całymi

Smaczna Strona
Ciasto z brzoskwiniami, bitą śmietaną i prażonym kokosem 155

Jestem przekonana, że nikogo nie trzeba namawiać do tego aby skusił się na kawałek aromatycznego ciasta z brzoskwiniami i bitą śmietaną, posypanego prażonymi migdałami i kokosem. Połączenie kremowej bitej śmietany i chrupiącego kokosu idealnie współgra z brzoskwiniami, które zostały ubogacone nutą limonki. Nie wiesz jakiej ilości składników potrzebujesz do upieczenia ciasta w swojej formie? Teraz to żaden problem! Kliknij tutaj(...)podaj wymiary swojej blachy i dowiedz się jakiej proporcji potrzebujesz. Artykuł Ciasto z brzoskwiniami, bitą śmietaną i prażonym kokosem pochodzi z serwisu Ciastkowy

ciastkowylab
Proste, chrupiące ciasto z nutellą, musem brzoskwiniowym 735

Przepyszne, proste w przygotowaniu ciasto bez pieczenia ze spodem lekko chrupiącym, zrobionym z nutelli i sucharków. Środek jest serowo – śmietankowy i delikatnie waniliowy. Górę wieńczy mus z brzoskwiń z galaretką, pychotka! Ciasto nie za słodkie, orzeźwiające i ładnie się prezentuje. Przepis dostałam od jednej z czytelniczek Małej Cukierenki Pani Magdy Pawlaczyk, bardzo dziękuję! Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki(...)chrupiące ciasto z nutellą, musem brzoskwiniowym i galaretką Składniki: 12 sucharków 300g nutelli 400ml śmietanki kremówki 30% lub 36% 500g gotowego sera na sernik 4-5 łyżek cukru pudru kropla pasty waniliowej lub 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią 5 łyżeczek żelatyny (około 12-14g) około 150ml gorącej wody 2 galaretki brzoskwiniowe + 500ml gorącej wody 2 puszki brzoskwiń

Mała Cukierenka
Przepis na sernik bez spodu z brzoskwiniami 64

brzoskwiniami. Ciasto jest bardzo delikatne i kremowe, a dzięki temu że jest to sernik bez masła, zawsze tak samo wilgotne. Nawet po wyjęciu z lodówki sernik bez spodu zachowuje się tak samo. Jak zrobić sernik bez spodu z budyniem? Przepis na ciasto jest bardzo prosty, nie trzeba miksować ani długo ucierać. Jeżeli szukasz przepisu na ciasto bezglutenowe(...)masz już swój przepis. Bez spodu, bez masła, bez glutenu, ale za to sernik z brzoskwiniami. Sernik bez spodu jak upiec? Sernik piec z termoobiegiem czy bez? Sernik z wiaderka bez spodu Przepis na sernik z brzoskwiniami bez spodu, sprawdzony i bardzo prosty. Ciasto sernik to klasyka. Każdy ma swój ulubiony przepis, moim faworytem jest zawsze sernik bez spodu rustykalny

Dieta moja pasja
ODWRÓCONE KAKAOWE CIASTO Z BRZOSKWINIAMI 74

Kolejna propozycja szybkiego, autorskiego ciasta bez miksera, z dodatkiem ulubionych owoców lub tych łatwo dostępnych uzależnionych od sezonu. Dziś brzoskwinie z puszki, na zamówienie Mamy. Ciasto kakaowe z delikatnym aromatem cytryny i smakiem słodkich brzoskwiń w połączeniu z prawdziwym kakao to pyszna i prosta propozycja do popołudniowej kawy. Zapraszam po przepis. SKŁADNIKI: 200 g mąki pszennej 2,5 łyżki cukru(...)suche składniki, dodaję mokre i mieszam krótko do połączenia. Dno tortownicy wykładam papierem do pieczenia i zamykam obręcz, boki smaruję masłem. Na dno wykładam połówki brzoskwiń – dziurkami po pestkach do góry. Wlewam równomiernie ciasto, delikatnie wyrównuję. Piekarnik nagrzewam do temp. 180 st. C , grzanie góra plus dół, bez termoobiegu. Tortownicę z ciastem wkładam na środkową półkę piekarnika i piekę

Zasmakuj Kuchni
Kilimandżaro babci Basi 119

szklanki mąki (Basia) 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia, 3 jajka, Krem : 1 szklanka śmietany kremówki 30 %, 250 g serka mascarpone, 3 łyżki pudru cukru, 1 puszka brzoskwiń w syropie. Przygotować ciasto : masło, cukier, wodę i kakao rozpuszczamy w garnku do uzyskania jednolitej masy ( nie zagotować ) i odstawiamy do ostygnięcia. Jajka rozdzielamy, żółtka dodajemy do zimnej masy czekoladowej , a białka(...)serkiem mascarpone na przemian i dokładnie miksujemy. Brzoskwinie osączamy z zalewy. Dwie połówki odkładamy, a resztę kroimy w kostkę , dodajemy do kremu i mieszamy . dolny blat ciasta skropiłam sokiem z brzoskwiń. Na dolny blat ciasta wykładamy krem z brzoskwiniami tworząc kopułę i zostawiając ok. 1 cm wolnego miejsca od brzegu. Na kremie , na około układamy trójkąciki z ciasta, zostawiając między

Pysznosci Babci Basi
Sernik z brzoskwiniami 1062

jajka 2 budynie śmietankowe lub waniliowe 1,5 szklanki cukru 0,5 kostki margaryny miękkiej Piana 5 białek 1 szklanka cukru ponadto 1 puszka brzoskwiń lukier Wykonanie: Mąkę przesiewamy na stolnicę dodajemy pozostałe składniki zagniatamy ciasto. Dzielimy na dwie części, jedną połowę wkładamy do lodówki, a drugą do zamrażarki na 1 godzinę. Masa serowa Jajka, cukier oraz margarynę miksujemy, następnie(...)wyjętą z lodówki rozkładamy na spód blachy, na ciasto wylewamy masę serową, wierzch wykładamy pokrojonymi w drobną kostkę brzoskwiniami. Z białek ubijamy sztywną pianę razem z cukrem, wykładamy na brzoskwinie. Ciasto z zamrażarki ścieramy na tarce jarzynowej o grubych oczkach na wierzch. Pieczemy 60 minut w temperaturze 180 stopni C. Po upieczeniu ciasto można polukrować. Sernik Tereski  Smacznego

kgwjanczewo
Sernik z brzoskwiniami na kruchym spodzie 105

u015brednicy ok. 25-30 cm.","Twar\u00f3g miksujemy z jajkiem, mlekiem, erytrolem i m\u0105k\u0105. Cz\u0119\u015b\u0107 masy wylewamy do wy\u0142o\u017conej ciastem formy. 2-3 brzoskwinie kroimy w plastry i uk\u0142adamy na wierzch pierwszej warstwy masy i dok\u0142adamy pozosta\u0142\u0105 cz\u0119\u015b\u0107. Pieczemy ok. 40-50 minut w temp(...)ciastem wykładamy spód i boki wysokiej formy o średnicy ok. 25-30 cm. Nadzienie Twaróg miksujemy z jajkiem, mlekiem, erytrolem i mąką. Część masy wylewamy do wyłożonej ciastem formy. 2-3 brzoskwinie kroimy w plastry i układamy na wierzch pierwszej warstwy masy i dokładamy pozostałą część. Pieczemy ok. 40-50 minut w temp. 180 st. C. Pozostałe brzoskwinie kroimy

Kucharzyca

Proponowane wyszukiwania