Dziękuje siostrzyczka, masz smaczne pomysły. Wykonanie ciasta – Mąkę i proszek do pieczenia przesiać na stolnicę, dodać masło i posiekać za pomocą noża. Musi powstać tzw kruszonka. Dodać cukier, żółtka i szybko zagnieść. Ciasto podzielić na dwie części i w oddzielnych woreczkach włożyć do zamrażalnika na 30 minut. Wykonanie budyniu brzoskwiniowego – brzoskwinie odcedzić. Brzoskwinie przekroić na pół i odłożyć na bok. Do syropu z brzoskwiń dodać tyle wody żeby uzyskać 700 ml płynu. Budynie rozmieszać w ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl