ciasto z brzoskwiniami - 3164 przepisów (strona:6/211)

Ciasto z brzoskwiniami i płatkami migdałowymi na Dzień Kobiet 56

pachnące ciasto z delikatną posypką migdałową. Dzisiejszy smakołyk jest wyjątkowo prosty do zrobienia, tym bardziej warto zainteresować się tym przepisem. Uczta na Dzień Kobiet Zastanówmy się, w jaki sposób można uczcić Dzień Kobiet? Oczywiście pysznym jedzeniem! Proponujemy na przykład sałatkę z krewetek podaną z domowym pieczywem , a na deser rzecz jasna ciasto brzoskwiniowe. Jest bardzo szybkie w wykonaniu. Brzoskwinie możemy(...)momentu połączenia się składników. Ciasto wlewamy do tortownicy, na wierzchu układamy brzoskwinie, całość posypujemy płatkami migdałowymi. Wkładamy ciasto do piekarnika i pieczemy przez 40-45 minut , do tak zwanego suchego patyczka. Wystudzone ciasto możemy dodatkowo oprószyć cukrem pudrem. Artykuł Ciasto z brzoskwiniami i płatkami migdałowymi na Dzień Kobiet pochodzi z serwisu Kulinarne Impresje

KulinarneImpresje.pl
Ciasto KOKOSOWA BRZOSKWINKA z kawą BEZ PIECZENIA 1996

Ciasto KOKOSOWA BRZOSKWINKA z kawą BEZ PIECZENIA – Dzisiaj pyszne, kokosowe ciasto bez pieczenia z dodatkiem słonych krakersów, biszkoptów nasączonych w kawie i galaretki z brzoskwiniami. Ciasto jest bardzo aromatyczne, wilgotne, kremowe. Moim domownikom bardzo smakowało. Jest proste w przygotowaniu. Przepis przysłała mi jedna z czytelniczek Małej Cukierenki Pani Monika, tylko ciut go zmodyfikowałam, bardzo dziękuję!! Polecam! Proszę pamiętać o subskrypcji(...)galaretka się rozpuści. Odstawić do całkowitego ostudzenia, galaretka ma być lekko tężejąca (ostudzoną galaretkę można wstawić do lodówki, aby szybciej zaczęła tężeć). 8. Brzoskwinie osączyć, pokroić na kawałeczki (takie paseczki, patrz FILM ) i ułożyć na wierzchu ciasta. 9. Tężejącą galaretkę wylać na wierzch ciasta, wyrównać i blaszkę wstawić do lodówki na całą noc. 10. Dobrze schłodzone ciasto można wyjąć

Mała Cukierenka
Sernik z brzoskwiniami 107

proszku do pieczenia SER: 1/2 kg sera białego twarogowego 4 jajka pół szklanki cukru pudru 1 budyń śmietankowy 150 gram masła PIANA: 5 białek 1 szklanka cukru 1 puszka brzoskwiń Ciasto: z mąki, margaryny, cukru pudru, żółtek i proszku do pieczenia zagnieść ciasto i podzielić na dwie części. Połowę dać do zamrażalnika na kruszynkę, a połowę wyłożyć na formę wyłożoną(...)Masło utrzeć z cukrem pudrem, stopniowo dodawać żółtka, potem dodać zmielony ser, budyń śmietankowy i na koniec dodać pianę ubitą z 4 białek, dobrze wymieszać. Ser wyłożyć na ciasto. Osączyć brzoskwinie, pokroić w kostkę i wyłożyć na ser. Ubić pianę z 5 białek i szklanki cukru , wyłożyć na brzoskwinie. Pianę dobrze rozsmarować na brzoskwiniach. Wyjąć ciasto z zamrażalnika i zetrzeć

Kuchnia u Bietki
CIASTO BIAŁA DAMA Z BRZOSKWINIAMI 64

biszkopt przekrawamy na 2 blaty. Krok 2.)    Brzoskwinie . Brzoskwinie odcedzamy i pozostawiamy na durszlaku aby odciekły lub wycieramy je ręcznikiem papierowym. Odcedzonego soku z puszki nie wylewamy (będzie potrzebny do zrobienia ponczu) Brzoskwinie kroimy na małe kawałki.  Krok 3.)    Poncz . Sok z puszki po brzoskwiniach łączymy z wodą. Krok 4.)  Krem. Żelatynę rozpuszczamy(...)przypaliły. Gdy się zarumienią odstawiamy do lekkiego przestudzenia, a następnie wykładamy na ciasto. Wstawiamy ciasto do lodówki na minimum 4 godziny, a najlepiej zostawić na noc. TUTAJ znajdziesz więcej ciekawych przepisów na CIASTA Z OWOCAMI . Jeśli zrobisz ten  przepis na ciasto biała dama z brzoskwiniami , udostępnij mi zdjęcia na  Instagramie ,  Faceboku ,  lub  Pintereście . Oznacz tagiem

RITA food channel
Budyniowiec waniliowy z brzoskwinią 86

waniliowy smak przeplatany ze słodką brzoskwinią. Do tego praktycznie nie słodziłam ciasta kruchego, dzięki czemu smak całego ciasta skupił się na właśnie tych dwóch składnikach. Nie oszczędzałam ilości brzoskwiń do ciasta, dlatego wydawać się może, że trochę się rozpada. Jednak spokojnie wszystko się trzyma swojego miejsca i nieco większa ilość owocu nikomu jeszcze nie zaszkodziła. Do przepisu użyłam mąki(...)zimnego 3 jajka  szklanka słodzika/cukru łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki śmietany masa 3 szklanki mleka 2 budynie waniliowe 1 galaretka cytrynowa  mała puszka brzoskwiń lub 3 świeże Przygotowanie: ciasto Z podanych składników zagniatamy ciasto, dzielimy je na 2 części. Jedna większa na spód i mniejsza na kruszonkę z wierzchu. Schładzamy w zamrażarce.  masa W szklance

zdrowo i aktywnie
Budyniowiec waniliowy z brzoskwinią 89

waniliowy smak przeplatany ze słodką brzoskwinią. Do tego praktycznie nie słodziłam ciasta kruchego, dzięki czemu smak całego ciasta skupił się na właśnie tych dwóch składnikach. Nie oszczędzałam ilości brzoskwiń do ciasta, dlatego wydawać się może, że trochę się rozpada. Jednak spokojnie wszystko się trzyma swojego miejsca i nieco większa ilość owocu nikomu jeszcze nie zaszkodziła. Do przepisu użyłam mąki(...)zimnego 3 jajka  szklanka słodzika/cukru łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki śmietany masa 3 szklanki mleka 2 budynie waniliowe 1 galaretka cytrynowa  mała puszka brzoskwiń lub 3 świeże Przygotowanie: ciasto Z podanych składników zagniatamy ciasto, dzielimy je na 2 części. Jedna większa na spód i mniejsza na kruszonkę z wierzchu. Schładzamy w zamrażarce.  masa W szklance

Zdrowie i pysznie na talerzu
Ciasto kokosowe z brzoskwiniami 125

Ciasto kokosowe z brzoskwiniami, to połączenie ciasta kokosowego z kakaowym biszkoptem ze smakiem brzoskwiń, które kryją się w kokosie i górnej warstwie. Jak się okazało, połączenie to dało pyszne i wyglądające jak mini torciki kawałki ciasta. W tym cieście każdy znajdzie coś dla siebie. Polecam, bo pyszne. SKŁADNIKI Biszkopt: 6 jajek szczypta soli 200 g cukru 110 g mąki pszennej(...)cukier waniliowy i cukier puder. Na koniec dodać śmietan-fix i krótko zmiksować. Śmietanę przełożyć do rękawa cukierniczego z dekoracyjną końcówką i wycisnąć na każdym kawałku ciasta. Dodatkowo można wierzch udekorować małymi kawałkami brzoskwiń i startą gorzką czekoladą. Uwagi:  Biszkopt i kokos przygotowałam już dzień wcześniej. Dlatego też po przygotowaniu kokosu wlałam do niego więcej wódki i odstawiłam

Passions hobbies life
Ciasto czekoladowa fantazja z brzoskwiniową pianką 661

różnych smaków, ale moją uwagę przykuł smak czekoladowy z ekstra ciemnym kakao :). Tak powstało ciasto na ciemnym biszkopcie z warstwą kremu czekoladowo – budyniowego. Wierzch ozdobiłam pianką z brzoskwiniami, herbatnikami i polewą czekoladową. Ciasto będzie idealne na Święta, szczególnie dla osób, które lubią czekoladę. Polecam… Ciasto czekoladowa fantazja z brzoskwiniową pianką Składniki: Biszkopt: 6 jajek – osobno żółtka i białka 1 szklanka(...)ostygnięcia. Brzoskwinie osączyć i pokroić na kawałeczki. 12. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Ciągle mieszając mikserem, wlewać powoli delikatnie tężejącą galaretkę. Dodać pokrojone brzoskwinie, wymieszać i piankę wyłożyć na ciasto w blaszce, wyrównać. Na wierzchu poukładać herbatniki. Polewa: 13. Wszystkie składniki na polewę przełożyć do rondelka i mieszając, zagotować. Zdjąć z ognia, odstawić do przestygnięcia na około

Mała Cukierenka
Prince Polo z brzoskwiniami 59

Ciasto Prince Polo z brzoskwiniami robiłam kiedyś bardzo często. Smakowało mi to połączenie delikatnego biszkoptu i śmietanowej masy z dodatkami. Postanowiłam ponownie wykorzystać ten przepis. Ciasto, choć zawiera w sobie czekoladę, wafelki i brzoskwinie, nie jest przesłodzone. Jak dla mnie jest takie „w punkt”. Najbardziej smakuje mi w tym samym dniu lub na drugi dzień po upieczeniu, kiedy(...)sztywną pianę. Stopniowo, w 2-3 turach, dodajemy do masy żółtkowej, delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę (21x32cm). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 20 minut. Studzimy. Do garnka wlewamy 2 szkl. wody oraz 1 szkl. zalewy z brzoskwiń (2-3 łyżki odkładamy do nasączenia biszkoptu). Doprowadzamy do wrzenia. Zdejmujemy z palnika, wsypujemy

Smaki Na Talerzu
Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami 193

Dzisiaj podzielę się z Wami przepisem na pyszne ciasto jogurtowe z dodatkiem brzoskwiń. Pierwszy raz robiłam ciasto jogurtowe i ten przepis sprawdził się rewelacyjnie :-) mięciutkie, delikatne ciasto z dodatkiem owoców. Polecam z całego serca. U nas ciasto zniknęło błyskawicznie. Idealne do kawy, herbaty, a nawet z mlekiem na pyszną, lekką kolację. SKŁADNIKI: 440g mąki pszennej 1 szklanka cukru 4 jajka(...)etapie nie poleca się mieszać mikserem. Połączyć tak, aby uzyskać jednolitą masę bez grudek. 5. Ciasto przełożyć do formy 25x35cm. Wcześniej formę wyłożyć papierem do pieczenia. Następnie wyłożyć wierzch ciasta brzoskwiniami. 6. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 50 minut, pieczemy do suchego patyczka. Polecam jednak obserwować ciasto. Dla mojego ciasta wystarczyło dokładnie 50 minut.  7. Po upieczeniu pokropić ciasto

Serce zamknięte w formie pyszności
Ciasto drożdżowe z brzoskwiniami i "Lewa strona życia" 154

chłodne, stopione masło. Miskę z ciastem przykryć wilgotną ściereczką i odstawić do wyrośnięcia. W czasie wyrastania ciasta drożdżowego zagnieść składniki kruszonki i wstawić ciasto do lodówki oraz obrać brzoskwinie ze skórki. Ciasto drożdżowe ponownie lekko wyrobić i rozłożyć je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (rozkładałam je, rozciągając rękoma, nie wałkowałam). Włączyć piekarnik na 200 stopni C. program pieczenia góra(...)ół. Brzoskwinie podzielić na ćwiartki. Na cieście rozłożyć gęsto ćwiartki brzoskwiń. Na brzoskwiniach rozrzucić kawałki ciasta na kruszonkę. Piec w temperaturze 200 stopni C. przez ok. 40 minut. Po upieczeniu wyjąć ciasto na kratkę i pozostawić do ostudzenia. Niedawno Lisa Genova dostarczyła mi mnóstwo różnorodnych emocji podczas lektury "Motyla" . Postanowiłam pójść za ciosem i przeczytać kolejną jej książkę pt. "Lewa

Weekendy w domu i ogrodzie
Letni sernik z brzoskwiniami. 144

wykładamy połowę masy serowej, na nią owoce i resztę masy. Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika i pieczemy około 40 minut. Po tym czasie wyciągamy ciasto z piekarnika i studzimy. Brzoskwinie obieramy, wyjmujemy pestki i kroimy w mniejsze cząstki. Gdy ciasto już jest(...)zimne przygotowujemy dekorację. W 4 łyżkach wrzącej wody rozpuszczamy żelatynę i dokładnie mieszamy. Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy żelatynę, cukier puder i dokładnie miksujemy. Bitą śmietanę wykładamy na ciasto, dekorujemy brzoskwiniami i chłodzimy w lodówce co najmniej 2 godziny. Gotowe

Rozpustne gotowanie
Wuzetka z brzoskwiniami 164

TRUDNOŚĆ: średnie      -CZAS: powyżej 60 min      -PORCJE: 20 Wuzetka z brzoskwiniami CIASTO 1 kostka margaryny 2 łyżki cukru wanilinowego 1 szklanka cukru 4 jajka 1 szklanka mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki kakao 2 łyżki mąki ziemniaczanej MASA SEROWA 500 ml śmietany 30% 1 kg sera białego(...)żelatynę. Śmietanę 30% ubić na sztywno. Dodać do niej śmietan fix. Ostrożnie do śmietany dodawać utarty ser i dokładnie wszystko wymieszać (najlepiej drewnianą łyżką). Brzoskwinię pokroić w kostkę, dodać do masy. Masą przełożyć przecięte ciasto. POLEWA: Wszystkie składniki włożyć do rondelka i mieszać na wolnym ogniu. Trochę przestudzoną polewę wyłożyć na ciasto. Włożyć do lodówki na ok. 1 godzinę

Gotuję Testuję
Brzoskwinie w cieście + film 70

Brzoskwinie w cieście to super pomysł na deser lub podwieczorek, świetnie sprawdzą się też na śniadanie czy kolacje. Są niezwykle proste i szybkie w przygotowaniu, najlepiej smakują na gorąco oprószone cukrem puderm.     składniki na 3 porcje brzoskwinie w puszce ( 820 g) 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka cukru waniliowego 2 jajka 2 łyżki oleju 1/2 szklanki mleka olej(...)brzoskwiń zanurzamy w gęstym cieście i od razu smażymy na patelni w sporej ilości rozgrzanego tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Usmażone brzoskwinie posypujemy cukrem pudrem i od razu podajemy.   Artykuł Brzoskwinie w cieście + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania

Smakowite Dania