Sernik z brzoskwiniami to dość popularne ciasto chyba nie tylko w mojej rodzinie. Wzorując się na tym przepisie upiekłam(...)sernik z gruszkami. Kolor gruszek jest trochę nijaki i nie wyróżnia się z masy serowej tak jak brzoskwinie. Natomiast smak gruszek w tym cieście jest bardziej wyrazisty niż brzoskwiń. Niezwykle kruche ciasto w postaci kruszonki na wierzchu skusi każdego, zarówno niejadka, jak i smakosza. Składniki: Ciasto kruche ? 3 szklanki mąki ? 250 g masła ? 3 łyżki cukru ? 5 żółtek ? 2 płaskie
To co kochamSernik z brzoskwiniami to dość popularne ciasto chyba nie tylko w mojej rodzinie. Wzorując się na tym przepisie upiekłam sernik z gruszkami(...)Kolor gruszek jest trochę nijaki i nie wyróżnia się z masy serowej tak jak brzoskwinie. Natomiast smak gruszek w tym cieście jest bardziej wyrazisty niż brzoskwiń. Niezwykle kruche ciasto w postaci kruszonki na wierzchu skusi każdego, zarówno niejadka, jak i smakosza. Składniki: Ciasto kruche • 3 szklanki mąki • 250 g masła • 3 łyżki cukru
To co kochamszklanka cukru 250 ml 450 gramów szpinaku rozdrobnionego mrożonego 1/4 szklanki oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia Pianka brzoskwiniowa Brzoskwinie w syropie 400 gramów po odsączeniu 300 ml śmietanki słodkiej minimum 30% 1 łyżka cukru pudru 1 galaretka brzoskwiniowa Ciasto Szpinak rozmrozić i lekko odcisnąć z nadmiaru wody. Jajka ubijamy z cukrem na puszystą pianę, cukier dodajemy stopniowo. Do ubitej(...)wymieszać i pozostawić do ostygnięcia. Śmietankę ubić wraz z cukrem pudrem na gęsty krem. Brzoskwinie zmiksować wraz bardzo zimną prawie tężejącą galaretką na gładki mus, dodajemy do ubitej śmietanki i krótko miksujemy do połączenia składników. Piankę wkładamy do lodówki aby lekko stężała Z przestudzonego ciasta szpinakowego odcinamy wierzch, odkładamy. Spód ciasta włożyć z powrotem do foremki i przekładamy lekko
Andzia PichciTort brzoskwiniowy z musem czekoladowym jest nie tylko smaczny, ale również pięknie się prezentuje. W cieście tym każdy znajdzie coś dla siebie. Dla zwolenników ciast owocowych są brzoskwinie w galaretce, dla czekoladoholików jest biszkopt czekoladowy i gruba warstwa musu czekoladowego. SKŁADNIKI Biszkopt: 4 jajka szczypta soli 140 g cukru 100 g mąki pszennej tortowej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)samą obręcz z tortownicy, a po bokach włożyć folię aluminiową, tak aby wystawała znacznie powyżej obręczy (dzięki temu możemy bez problemu nakładać kolejne warstwy ciasta, a po stężeniu masy wystarczy odpiąć obręcz i odkleić folię). Brzoskwinie z puszki odsączyć z soku na sitku. Biszkopt nasączyć sokiem brzoskwiniowym z puszki (jeżeli zostanie Wam, to resztę wykorzystać do galaretki). W garnuszku zagotować
Passions hobbies lifemleka 2 budynie śmietankowe/waniliowe (1 budyń = 40g) 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki cukru (u mnie ksylitol ) Dodatkowo: 1 puszka brzoskwiń (mogą być świeże) Opcjonalnie: cukier puder do posypania Przygotować ciasto. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać pokrojone masło/margarynę, cukier puder, cukry waniliowe i jajka. Całość szybko zagnieść, owinąć folią spożywczą i schłodzić(...)zagotować - cały czas energicznie mieszając. (Powinna powstać gładka i gęsta konsystencja.) Ciepły (ale lekko ostudzony) budyń wyłożyć na podpieczony spód. Brzoskwinie odsączyć z syropu, pokroić w kostkę i równomiernie umieścić na masie budyniowej. Na wierzch zetrzeć lub pokruszyć pozostałe ciasto. Całość piec około 45-55 minut w 175-180 stopniach. Kroić po ostudzeniu. Inspiracja (z małymi modyfikacjami
Di gotujeblaszkę i piec około 30 minut (do suchego patyczka). Po wyjęciu z piekarnika ciasto zrzucić na ziemię. Wystarczy na podłodze rozłożyć 2 ręczniki i zrzucić ciasto z wysokości 60 cm. Krem: Brzoskwinie ułożyć na sitku żeby były dobrze odsączone (1-2 połówki można odłożyć i drobno pokroić do galaretki), po czym zblendować je ma rzadki mus. Do miski włożyć masło(...)palnik, wsypać galaretki i dobrze wymieszać. Ostudzone włożyć do lodówki żeby prędzej stężały. Na ostudzonym biszkopcie rozsmarować krem brzoskwiniowy (jeżeli zostawiliście brzoskwinie, to rozłożyć drobno pokrojone na kremie). Na krem wylać tężejącą już galaretkę i włożyć do lodówki. Ciasto powinno być w lodówce minimum 2 godziny zanim je podamy
Passions hobbies lifeJeśli jesień, to bezsprzecznie musi pojawić się dynia rodem z Ameryki Środkowej U mnie oczywiście w wersji na słodko – super dynia z brzoskwiniami. Bardzo intensywnie ciasto dyniowe z owocami i kruszonką, wszystko na miodzie. Dla wyjątkowych miłośników smaków dyniowych. Zanim zabiorę się za ciasto, muszę przygotować mus dyniowy. Wykorzystałam małą dynię hokkaido. Dynię wymyłam, przekroiłam, wydrążyłam pestki i pokroiłam(...)puszki, które kroję jeszcze na pół (czyli docelowo na ćwiartki). Wyciągam podpieczone ciasto z piekarnika, wylewam na nie masę dyniową i wyrównuję. Na masie układam ćwiartki brzoskwiń i całość posypuję kruszonką. Ciasto wstawiam ponownie do piekarnika i piekę przez 20 minut w temperaturze 200 stopni, a następnie zmniejszam temperaturę do 170 stopni i piekę kolejne 40-45 minut. Kiedy ciasto
Słodki sentymentJeśli jesień, to bezsprzecznie musi pojawić się dynia rodem z Ameryki Środkowej U mnie oczywiście w wersji na słodko – super dynia z brzoskwiniami. Bardzo intensywnie ciasto dyniowe z owocami i kruszonką, wszystko na miodzie. Dla wyjątkowych miłośników smaków dyniowych. Zanim zabiorę się za ciasto, muszę przygotować mus dyniowy. Wykorzystałam małą dynię hokkaido. Dynię wymyłam, przekroiłam, wydrążyłam pestki i pokroiłam(...)puszki, które kroję jeszcze na pół (czyli docelowo na ćwiartki). Wyciągam podpieczone ciasto z piekarnika, wylewam na nie masę dyniową i wyrównuję. Na masie układam ćwiartki brzoskwiń i całość posypuję kruszonką. Ciasto wstawiam ponownie do piekarnika i piekę przez 20 minut w temperaturze 200 stopni, a następnie zmniejszam temperaturę do 170 stopni i piekę kolejne 40-45 minut. Kiedy ciasto
Słodki sentymentKolejna, niezwykle pyszna propozycja sernika, tym razem z dodatkiem brzoskwiń. Zapraszam! :-) Był już zwykły sernik (link) , był także sernik z wiśniami (link) , czas na wersję z brzoskwiniami. SKŁADNIKI: Ciasto: - 7 dag margaryny do pieczenia - 7 dag cukru - 1 jajo - 1 mały cukier waniliowy - 15 dag mąki - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: - 1 kg sera z wiaderka(...)cukru - 1 cukier waniliowy - 2 jaja - 2 żółtka - 1/2 szklanki oleju - 1/2 szklanki mleka - 1 duży budyń waniliowy Piana: - 2 białka - 2 łyżki cukru - szczypta soli Dodatkowo: - brzoskwinie z puszki Przygotowuję ciasto: Ucieram dokładnie margarynę, cukier, cukier waniliowy i jajo. Na końcu dodaję mąkę i proszek do pieczenia, mieszam łyżką, na końcu łączę dokładnie rękami i wykładam na blaszkę
Wielopokoleniowowylepiam przygotowanym ciastem. Masa serowa: Margarynę miksuję z cukrami, dodaję porcjami ser, jajko i na koniec proszek budyniowy. Wszystko dokładnie miksuję. Gotową masę przekładam na ciasto. Odsączone brzoskwinie kroję na mniejsze kawałki i układam na wierzchu. Pianka: Białka ubijam z solą na sztywno, dodaję partiami cukier , na koniec przesiany budyń i delikatnie mieszam. Piankę wykładam(...)brzoskwinie. Na wierzch ścieram przymrożone ciasto kruche. Ciasto wkładam do nagrzanego piekarnika, 180 st. C , piekę około godziny. Po upieczeniu zostawiam do wystudzenia w uchylonym piekarniku
Takie tam pichcenieweekend i wspólne wypiekanie u Bożenki na face book. Tym razem pieczemy ciasto z dowolnymi owocami. Jam mam dla Was propozycję na pyszne,łatwe i szybkie w przygotowaniu ciasto z brzoskwiniami. Przyznam się że ostatnio piekę właśnie takie ciast na szybko, jak jest ciepło to z kremami nie bardzo schodzą a z owocami zawsze :) Zapraszam do wypróbowania :) Składniki : 2 kopiaste(...)cukrem waniliowym na gęsty kogel mogel. Następnie dodajemy mąkę wymieszana z proszkiem, na samym końcu wlewamy letnia roztopioną margarynę. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Przelewamy ciasto. Na cieście układamy obok siebie brzoskwinie brzuszkiem do góry. Pieczemy w temperaturze 180 stopni około 35 minut do suchego patyczka, ja piekę z termo obiegiem, ale wy swoje ciasto musicie kontrolować bo wiadomo
Sama słodycz i szczypta chilijajko 1 duża brzoskwinia Obie mąki przesiej, po czym posiekaj je z masłem. Dodaj żółtko i śmietanę i zagnieć na gładkie ciasto. Włóż je do lodówki na 30 minut. Piekarnik nagrzej do 180 stopni. Ricottę zmiksuj z jajkiem. Brzoskwinię umyj, pozbądź się(...)pestki i pokrój owoc w półplasterki. Schłodzone ciasto rozwałkuj na grubość ok. 2-3 mm. Na środek nałóż ricottę, a na nią czekodżem Łowicz Brzoskwinia z belgijską czekoladą, zostawiając wolny ok. 1 cm margines ciasta, który później zawiń do środka. Na części nadzienia ułóż plasterki brzoskwini. Przełóż tartę na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz ok. 40 minut
Mienta blogwodnej na kruchym cieście Sernik to jedno z najbardziej popularnych ciast na świecie. Można go przygotować na wiele sposobów – na zimno, na ciepło,… ZOBACZ PRZEPIS Ciasto brzoskwiniowe bez pieczenia! Jak zrobić krem z kwaśnej śmietany? Przepis na ciasto brzoskwiniowe bez pieczenia to ciasto, które składa się z kremu na bazie kwaśnej śmietany 18%, brzoskwiń z… ZOBACZ PRZEPIS(...)czekoladową chrupką, polane białą czekoladą. Ciasto pięknie się… ZOBACZ PRZEPIS Ciasto z przezroczystą galaretką – tort z kremem budyniowym i owocami Ciasto z przezroczystą galaretką to kakaowy tort z kremem budyniowym, owocami i galaretką! Tort pięknie się prezentuje dzięki wkładce z… ZOBACZ PRZEPIS Ciasto z ptasim mleczkiem – ciasto z kremem, brzoskwiniami i galaretką Ciasto z ptasim mleczkiem
Via Gustołyżki mleka Wykonanie: Składniki suche mieszamy razem w jednej misce, a składniki mokre w drugiej. Następnie mieszaninę mokrych składników wlewamy do suchych i mieszamy aż ciasto będzie jednolite. Brzoskwinie kroimy w kostkę i dodajemy do ciasta, mieszamy tak, żeby brzoskwinie dobrze połączyły się z ciastem. Ciasto wkładamy do foremek i pieczemy 30 minut w temperaturze
Czerwona PorzeczkaDziś zapraszam Was na pyszne, proste w przygotowaniu ciasto z brzoskwiniami i masą makową . Moja rodzina je uwielbia, dlatego pojawia się u nas właściwie na każdej uroczystości. Tym razem przygotowałam je na sylwestrową „domówkę”. W końcu w taki dzień nie może zabraknąć również odrobiny słodyczy Korzystając z okazji życzę Wam raz jeszcze zdrowia, szczęścia, spełnienia marzeń i realizacji(...)tortownicy. Ciasto nie zakryje całego dna tortownicy – tak ma być. W puste miejsca nakładamy masę makową. Resztę masy dowolnie układamy na wierzch. Na koniec na wierzch ciasta wciskamy dowolnie połówki brzoskwiń (wcześniej warto je przeciąć na pół lub mniejsze kawałki w zależności od tego jakie duże owoce mamy, moje były małe). Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika na środkowy poziom
Słodkie okruszki