ciasto z brzoskwiniami - 3664 przepisów (strona:32/245)

Ciasto miodowe z brzoskwiniami 141

jakoś naszło mnie na konkretne ciasto ;) Pyszne miodowe placki, przełożone kremem z kaszy manny z brzoskwiniami. Nie za słodkie, konkretne powiedziałabym :D Nie jest zbyt słodkie, a brzoskwinie tylko podkręcają jego smak. Najlepsze 2-3 dni po zrobieniu, gdy placki zmiękną. Polecam! :) Składniki na ciasto: 1 jajko 1,5 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki cukru 200 g masła 3 łyżki(...)cytryny i brzoskwinie, delikatnie połączyć. Na pierwszy blat ciasta wyłożyć część kremu, przykryć drugim płatem ciasta. Na wierzch wyłożyć resztę kremu i ułożyć odłożone wcześniej brzoskwinie. Udekorować polewą czekoladową. Ciasto odłożyć w chłodne miejsce na około 2-3 dni. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy
Lekkie ciasto z brzoskwiniami - przepyszne :) 174

Ciasto powstało całkowicie spontanicznie, jedynie co zaplanowałam to wykorzystanie wymagających już zużycia brzoskwiń. Połączyłam je z mieszanką płatków, dokładnie gotowym musli, które mam na tę chwilę pod dostatkiem 😎 Końcowy efekt przeszedł moje oczekiwania, bo ciasto wyszło bardzo smaczne. Jest wilgotne, lekko zbite, ale też nieco kruche, delikatnie słodkie z wyczuwalnym dodatkiem koksowym smaków. Myślę, że może także dobrze się sprawdzić(...)szafce).  Kolejno płatki wymieszaj z pozostałymi składnikami. Nie koniecznie mikserem, wystarczy łyżka.  Do masy przełóż brzoskwinie razem z sokiem, który puściły i dokładnie wymieszaj całość. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia (u mnie kwadratowa - 21,5 x 21,5 cm), wyłóż ciasto i piecz w nagrzanym na 180*C piekarniku, w termoobiegu przez 35 minut, do suchego patyczka

Zdrowie na języku :P
Ciasto brzoskwiniowe z kremem i galaretką 154

wymieszać i zostawić do ostudzenia. Do garnuszka odsączyć 150 ml soku z brzoskwiń, po czym zagotować. Wyłączyć palnik, wsypać galaretkę brzoskwiniową i dobrze wymieszać. Zostawić do ostudzenia. Zimną śmietanę ubić stopniowo dodając cukier waniliowy. Do ubitej śmietany wlać tężejącą galaretkę i zmiksować do połączenia składników. Dolny placek ciasta nasączyć herbatą, po czym rozsmarować równomiernie krem brzoskwiniowy. Na krem nałożyć nasączoną(...)garnuszku zagotować 700 ml wody, wyłączyć palnik i wsypać obie galaretki brzoskwiniowe. Dobrze wymieszać i zostawić do ostudzenia. Ostudzoną włożyć do lodówki. Brzoskwinie dobrze odsączyć na sitku, pokroić na mniejsze kawałki i ułożyć równomiernie na wierzchu ciasta. Na górę ciasta wyłożyć tężejącą galaretkę. Ciasto włożyć do lodówki na co najmniej kilka godzin

Passions hobbies life
Sernik z brzoskiwniami 160

łyżki mąki ziemniaczanej lub budyniu waniliowego 125 g masła lub margaryny w temperaturze  pokojowej 3 jajka 1 szklanka cukru Łyżeczka zapachu waniliowego Ponadto: 1 puszka brzoskwiń 1 gorzka czekolada Sposób wykonania ciasta:  Wszystkie składniki zagnieść i podzielić na dwie części. Jedną część wyłożyć na blasze, u mnie 25 x 40 i podpiec w temperaturze 180 stopni(...)cukrem , dodać całe jajka i ponownie utrzeć, aż do uzyskania jednolitej masy. Następnie dodać mąkę, zapach i  cukier. Wszystko dokładnie wymieszać. Gotową masę wylać na ostudzone ciasto.   Pokroić brzoskwinie w kostki i ułożyć na masę serową. Na koniec zetrzeć na tarce  schłodzoną drugą część ciasta Wstawić do piekarnika i piec ok. 1 godzinę w temperaturze

Na słodko lub wytrawnie
Tort prezydent 147

Długo zabierałam do zrobienia tego tortu, bo jest dość czasochłonny i baaardzo kaloryczny 😉 Maślano-budyniowy krem i brzoskwinie w galaretce kojarzą mi się z ciastami sprzed lat. Ciasto warte wypróbowania

Bullio
Ciasto tortowe z brzoskwiniami 43

Ciasto tortowe z brzoskwiniami możecie zrobić zarówno w formie placka, jak i torta. Jest dość wysokie, nie za słodkie i naprawdę pyszne. Polecam i miłego dnia Wam życzę :-) Blaszka: 232 x 32 cm Biszkopt I: 5 jaj 5 łyżek mąki 5 łyżek cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Biszkopt II: 5 jaj 5 łyżek cukru 3 łyżki mąki(...)wykrawamy kółka średnicy banana - ja robiłam to kieliszkiem.  Brzoskwinie odsączamy z zalewy, winogrona kroimy na pół. Galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wrzątku - studzimy.  Na jasny biszkopt wykładamy masę ciemną - na masę biszkopt z dziurkami w które wkładamy brzoskwinie - teraz całość zalewamy masą serową - teraz układamy wykrojone z ciasta ciemnego krążki - pomiędzy krążki układamy ciemne winogrona  (przekrawamy

kruche babeczki
Sernik z brzoskwiniami i kakao 172

białka, które pozostały z ciasta 0,5 szkl. cukru Instrukcje Na stolnicę przesiewamy mąkę i kakao, siekamy masło z cukrem, proszkiem i żółtkami. Szybko wyrabiamy ciasto, dzielimy na pół i każdą część owijamy folią spożywczą, wkładamy do lodówki na około 2 godziny. Składniki możemy również umieścić w malakserze i szybko wyrobić. Jedną część zimnego, twardego ciasta ścieramy na tarce(...)szklanki drobnego cukru. Ubijamy na sztywno. Wykładamy na brzoskwinie Na ubite białka ścieramy drugą część schłodzonego, ciasta. Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i pieczemy około godziny. Najlepiej smakuje na drugi dzień, kiedy masa serowa stężeje. Artykuł Sernik z brzoskwiniami i kakao pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

To co lubię - gotuję i polecam
MAKOWIEC Z SEREM I BRZOSKWINIAMI 138

manny SER: 1 kg zmielonego sera szklanka cukru 2 jajka 25 dag masła 2 budynie waniliowe sok z połowy cytryny lub ulubiony aromat ORAZ: 2 galaretki brzoskwiniowe puszka brzoskwiń WYKONANIE: CIASTO: Składniki na ciasto siekamy i zarabiamy, jeśli nie możemy zagnieść ciasta wlewamy troszkę zimnej wody. Schładzamy przez ok. 0,5 godziny. Wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Podpiekamy(...)Równo rozprowadzamy. Pieczemy ok 50 - 60 minut.  Sernik odstawiamy aż przestygnie. WIERZCH CIASTA: Galaretki brzoskwiniowe rozpuszczamy w 3 szklankach wody. Odstawiamy do stężenia. Brzoskwinie kroimy w plasterki, rozkładamy na cieście. Zalewamy tężejącą galaretką, chowamy do lodówki. Smacznego :) MAŁA RADA: Galaretki możemy zrobić na wodzie z brzoskwiń i uzupełnić wodą tak, żeby były 3 szklanki

Pani na deser
Ciasto kukułka 49

delikatne ciasto z mnóstwem bitej śmietany ma smak lekko przypominający tiramisu, ale dużo bardziej czekoladowy i przede wszystkim jest dużo delikatniejsze. No i co jest istotne ma też delikatnie alkoholowy dodatek, cj tylko podkręca jego smak! Ideał! Blog nietylkopasta.pl to nie tylko najlepsze przepisy dla Ciebie i Twojej rodziny, ale także piękne i funkcjonalne produkty oraz książki kulinarne. Zajrzyj(...)Książka Zapach Świąt Dodaj do koszyka Forma do babki kwiat Dodaj do koszyka e-book HASHTAGI KULINARNE Dodaj do koszyka Polecam Ci inne moje ulubione ciasta Sernik z brzoskwiniami Najlepsze ciasto marchewkowe! Karpatka Sernik nowojorski Ciasto drożdżowe – topielec Tort tiramisu Murzynek Ciasto cytrynowe Ciasto saleceson z jabłkami Blok czekoladowy najlepszy CIASTO KUKUŁKA Przygotowanie : 2 h minut + chłodzenie Składniki ciasto

nietylkopasta.pl
Ciasto z brzoskwiniami 80

Maślane, puszyste i wilgotne.. Takie jest właśnie najlepsze ciasto z brzoskwiniami na lato. Zapraszam po mój sprawdzony przepis na szybki placek z brzoskwiniami. - tylko kilka składników - można też użyć brzoskwiń z puszki - ciasto ucierane bez ubijania osobno białek

AniaGotuje.pl
Szybkie ciasto z czerwonymi pomarańczami 125

owoców, pamiętajcie jednak, aby były one odsączone z soku. Zbyt mokre owoce mogą spowodować zakalec. Jogurtowe ciasto z rabarbarem Jogurtowe ciasto na razowej mące Orkiszowe ciasto jogurtowe z brzoskwiniami Lekkie ciasto jogurtowe z rabarbarem Szybkie ciasto z czerwonymi pomarańczami Czas przygotowania: 70 minut Proporcje na keskówkę o wymiarach 25,5 x 12, 5 cm Składniki: 2 jajka 1/2 szklanki oleju

Kulinarne przygody Gatity
Szybkie ciasto z czerwonymi pomarańczami 120

owoców, pamiętajcie jednak, aby były one odsączone z soku. Zbyt mokre owoce mogą spowodować zakalec. Jogurtowe ciasto z rabarbarem Jogurtowe ciasto na razowej mące Orkiszowe ciasto jogurtowe z brzoskwiniami Lekkie ciasto jogurtowe z rabarbarem Szybkie ciasto z czerwonymi pomarańczami Czas przygotowania: 70 minut Proporcje na keskówkę Składniki: 2 jajka 1/2 szklanki oleju 3/4 szklanki brązowego cukru sok z jednej pomarańczy

Kulinarne przygody Gatity
Super ciacho :) 144

Cześć :) Dzisiaj zamiast śniadanka polecamy wspaniałe ciasto, które uwielbiają dzieci :) Ciasto budyniowe z brzoskwiniami. Składniki : 3 szklanki mąki tortowej 1 kostka margaryny 2 jajka 3/4 szklanki cukru 1 paczka cukru waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 budynie bez cukru (waniliowy lub śmietankowy) 1 puszka brzoskwiń 1 mleko Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać margarynę, jajka, cukier i cukier(...)odlać 1/2 szklanki i wymieszać budynie. Resztę mleka zagotować i wlać rozmieszane budynie wraz z 1 i 1/2 łyżki cukru, gotować ok 1 min. Gorący budyń wylać na brzoskwinie, drugą część ciasta położyć na wierzch. Pieczemy w 180 C ok. 35 minut, bez termoobiegu przy włączonej dolnej grzałce. Po lekkim przestygnięciu, ciasto posypujemy obficie cukrem pudrem. Zamiast brzoskwiń możemy użyć

vegetanie
Szybkie ciasto z owocami – ekstrakt waniliowy, kakao i brzoskwinie 262

Szybkie ciasto z owocami – ekstrakt waniliowy, kakao i brzoskwinie. Dziś zapraszam Was na bardzo szybkie i niezwykle proste ciasto z owocami. Uwielbiane przez całą moją rodzinę – dzieci najczęściej łapią je w rączkę i … się zajadają Idealne do kawy czy herbaty, doskonałe na piknik. Do przygotowania ciasta potrzeba zaledwie kilka składników. Możecie dodać dowolne owoce. U mnie dziś(...)brzoskwinie z puszki, które zostały mi z innego ciasta. Do tego mąka, cukier, jajka, kakao i coś co nada wspaniałego aromatu. Ja stawiam na ekstrakt waniliowy. Dlaczego? Dlaczego warto wybrać ekstrakt waniliowy? Wzbogaci on smak niemal każdego wypieku. Komponuje się wspaniale  z tortami, ciastami, kremami, a nawet lodami, dodając im wyrazistości. Wykorzystywany jest niemal przez wszystkich cukierników. Używany przeze

Słodkie okruszki
Tarta z brzoskwiniami 124

drobne zmiany. Forma do tarty 26 cm Składniki: Ciasto: 250 g mąki 200 g masła (zimnego) 100 g cukru pudru 2 żółtka Nadzienie: 1 kg brzoskwiń 1/2 szklanki cukru 3 łyżki mąki ziemniaczanej Ciasto: Wszystkie podane składniki szybko zagnieść ze sobą na gładkie ciasto. Podzielić je na 2 części, każdą zawinąć w folię i włożyć do lodówki na 1 godzinę(...)połowę ciasta i rozwałkować na kształt koła. Za pomocą wałka delikatnie przenieść ciasto do formy i delikatnie docisnąć. Brzegi "obciąć" za pomocą wałka. Ciasto nakłuć widelcem i włożyć ponownie do lodówki na czas przygotowania nadzienia. Nadzienie : Brzoskwinie obrać (można też je sparzyć i ściągnąć skórkę), wyjąć pestkę i pokroić w grube plastry. Do pokrojonych owoców wsypać cukier i mąkę ziemniaczaną

My simple kitchen