ciasto z brzoskwiniami - 3664 przepisów (strona:31/245)

Francuskie ciasto z brzoskwiniami - torcik z brzoskwiniami 82

jest ciut pracochłonne, może wymaga ciut więcej czasu aby mu poświęcić ale efekt końcowy jest zdumiewający. Pyszne ciasto francuskie, chrupiące, koniecznie to na maśle a nie na tłuszczu palmowym. Delikatny krem śmietankowy i lekko kwaskowata masa z brzoskwiń. Wszystko to razem połączone daje(...)niesamowity efekt więc chyba warto zrobić sobie taki torcik na święta czy na Nowy Rok. To będzie znakomity deser i polecam wszystkim, niebo w gębie jak mawiają. Francuskie ciasto z brzoskwiniami - torcik z brzoskwiniami - przepis CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Sernik z brzoskwiniami 105

Zapraszam Was dzisiaj na kawałek pysznego sernika z brzoskwiniami. Możecie dodać do niego również morele z nimi też będzie świetnie smakował. Sernik po upieczeniu musi postać kilka godzin, aż stężeje, dlatego spokojnie możecie upiec go wieczorem, a rano będzie idealny.:) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Sernik z brzoskwiniami Składniki Składniki na ciasto: 250 g mąki pszennej 60 g cukru(...)mąkę olej i mleko, miksujemy. Na koniec łyżka po łyżce dodajemy ser cały czas miksując. Na koniec dodajemy osączone z zalewy i pokrojone na kawałki brzoskwinie. Delikatnie mieszamy. Gotową masę przelewamy do formy z ciastem, wyrównujemy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C (z termoobiegiem) i pieczemy 45 minut. Pianę z 4 jajek ubijamy z cukrem, wykładamy na wierzch

To co lubię - gotuję i polecam
Matcha roll cake 134

temperaturze 180 o C. Upieczone ciasto należy wyłożyć na posypaną lekko cukrem kryształem ściereczkę i zwinąć razem ze ściereczką w roladę. Ciasto dobrze wystudzić. Składniki na masę: 500 ml śmietany 30%; kilka brzoskwiń z puszki (mogą być inne owoce(...)cukier waniliowy; 1 łyżka cukru kryształu; Wykonanie: Śmietanę ubić na sztywno z łyżką cukru kryształu i cukrem waniliowym. Do ubitej śmietany dodać pokrojone w kostkę i dobrze odsączone brzoskwinie.  Wystudzone ciasto rozwinąć, wyłożyć równo na nim śmietanę z brzoskwiniami i lekko zwinąć w roladę. Roladę pozmarować z wierzchu śmietaną (zostawić jakieś 3 łyżki z ubitej wcześniej śmietany). Ciasto udekorować

In my kitchen
Ciasto ambasador 170

brzoskwiń (jeżeli są w soku to należy je delikatnie odsączyć) herbatniki: około 12 sztuk jeżeli brzoskwinie mamy z puszki to w ich soku możemy zamoczyć herbatniki. Brzoskwinie kroimy w dość małe kawałki. Każdy herbatnik moczymy w soku z brzoskwiń (lub zamiennie w kawie, ewentualnie można namaczanie pominąć) i układamy jeden przy drugim na masie budyniowej. Na herbatniki wysypujemy pokrojone brzoskwinie(...)podgrzewamy (powoli i nie za mocno) i przelewamy ją do ubitej śmietanki. Jeszcze raz całość miksujemy i przekładamy masę na nasze brzoskwinie. Ciacho przechowujemy w lodówce. Ciasto ambasador Ciasto z kremem czekoladowym i brzoskwiniami Smacznego!!! Justyna PS. Źródło wpisu Mgotuje Artykuł Ciasto ambasador pochodzi z serwisu Relaxtime

Relaxtime
Sernik brzoskwiniowy 277

przesiać razem z kakao i proszkiem do pieczenia. Porcjami dodawać do ubitych białek. Tortownicę 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 C. Piec 15 minut, wyjąć odstawić do wystygnięcia. Brzoskwinię osączyć z syropu. Dwie połówki odstawić do dekoracji, resztę pokroić w małą kostkę. Jedną galaretkę rozpuścić w jednej szklance gorącej wody. Odstawić(...)chłodną galaretką. Całość dokładnie wymieszać, wylać na biszkopt i odstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia. Drugą galaretkę rozpuścić w 1 szklance gorącej wody, ostudzić. Pozostawione brzoskwinie pokroić w plasterki, udekorować wierzch ciasta, całość zalać galaretką, wstawić do lodówki na kilka godzin. Życzę smacznego. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Świat Smaku
Tort Kornelki 182

ziemniaczanej - 350 g masła oraz - słoik powideł śliwkowych - puszka brzoskwiń - kolorowe draże - pianki Przygotowanie: Na początku zabieramy się za przygotowanie biszkoptu piegowatego. Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywno i stopniowo dodajemy żółtka oraz cukier. Do masy dodajemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia oraz mak. Całość delikatnie mieszamy łyżką. Ciasto przekładamy do tortownicy i pieczemy około 35 minut(...)całość jest gotowa możemy zabrać się za składanie tortu. Ciasto różowe kładziemy na spód na nie wykładamy 1/3 masy budyniowej a na nie połowa pokrojonych w kostkę brzoskwiń. Na nie wykładamy ciasto piegowate, następnie smarujemy je całym słoiczkiem powideł śliwkowych a na nie 1/3 masy budyniowej. Kolejna warstwa to ciasto różowe, masa oraz brzoskwinie a na wierzch

Zainspirowana w kuchni
Lekkie ciasto z brzoskwiniami - przepyszne :) 218

Ciasto powstało całkowicie spontanicznie, jedynie co zaplanowałam to wykorzystanie wymagających już zużycia brzoskwiń. Połączyłam je z mieszanką płatków, dokładnie gotowym musli, które mam na tę chwilę pod dostatkiem 😎 Końcowy efekt przeszedł moje oczekiwania, bo ciasto wyszło bardzo smaczne. Jest wilgotne, lekko zbite, ale też nieco kruche, delikatnie słodkie z wyczuwalnym dodatkiem koksowym smaków. Myślę, że może także dobrze się sprawdzić(...)szafce).  Kolejno płatki wymieszaj z pozostałymi składnikami. Nie koniecznie mikserem, wystarczy łyżka.  Do masy przełóż brzoskwinie razem z sokiem, który puściły i dokładnie wymieszaj całość. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia (u mnie kwadratowa - 21,5 x 21,5 cm), wyłóż ciasto i piecz w nagrzanym na 180*C piekarniku, w termoobiegu przez 35 minut, do suchego patyczka

Zdrowie na języku :P
Ciasto brzoskwiniowe z kremem i galaretką 181

wymieszać i zostawić do ostudzenia. Do garnuszka odsączyć 150 ml soku z brzoskwiń, po czym zagotować. Wyłączyć palnik, wsypać galaretkę brzoskwiniową i dobrze wymieszać. Zostawić do ostudzenia. Zimną śmietanę ubić stopniowo dodając cukier waniliowy. Do ubitej śmietany wlać tężejącą galaretkę i zmiksować do połączenia składników. Dolny placek ciasta nasączyć herbatą, po czym rozsmarować równomiernie krem brzoskwiniowy. Na krem nałożyć nasączoną(...)garnuszku zagotować 700 ml wody, wyłączyć palnik i wsypać obie galaretki brzoskwiniowe. Dobrze wymieszać i zostawić do ostudzenia. Ostudzoną włożyć do lodówki. Brzoskwinie dobrze odsączyć na sitku, pokroić na mniejsze kawałki i ułożyć równomiernie na wierzchu ciasta. Na górę ciasta wyłożyć tężejącą galaretkę. Ciasto włożyć do lodówki na co najmniej kilka godzin

Passions hobbies life
Sernik z brzoskiwniami 192

łyżki mąki ziemniaczanej lub budyniu waniliowego 125 g masła lub margaryny w temperaturze  pokojowej 3 jajka 1 szklanka cukru Łyżeczka zapachu waniliowego Ponadto: 1 puszka brzoskwiń 1 gorzka czekolada Sposób wykonania ciasta:  Wszystkie składniki zagnieść i podzielić na dwie części. Jedną część wyłożyć na blasze, u mnie 25 x 40 i podpiec w temperaturze 180 stopni(...)cukrem , dodać całe jajka i ponownie utrzeć, aż do uzyskania jednolitej masy. Następnie dodać mąkę, zapach i  cukier. Wszystko dokładnie wymieszać. Gotową masę wylać na ostudzone ciasto.   Pokroić brzoskwinie w kostki i ułożyć na masę serową. Na koniec zetrzeć na tarce  schłodzoną drugą część ciasta Wstawić do piekarnika i piec ok. 1 godzinę w temperaturze

Na słodko lub wytrawnie
Tort prezydent 193

Długo zabierałam do zrobienia tego tortu, bo jest dość czasochłonny i baaardzo kaloryczny 😉 Maślano-budyniowy krem i brzoskwinie w galaretce kojarzą mi się z ciastami sprzed lat. Ciasto warte wypróbowania

Bullio
Ciasto tortowe z brzoskwiniami 85

Ciasto tortowe z brzoskwiniami możecie zrobić zarówno w formie placka, jak i torta. Jest dość wysokie, nie za słodkie i naprawdę pyszne. Polecam i miłego dnia Wam życzę :-) Blaszka: 232 x 32 cm Biszkopt I: 5 jaj 5 łyżek mąki 5 łyżek cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Biszkopt II: 5 jaj 5 łyżek cukru 3 łyżki mąki(...)wykrawamy kółka średnicy banana - ja robiłam to kieliszkiem.  Brzoskwinie odsączamy z zalewy, winogrona kroimy na pół. Galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wrzątku - studzimy.  Na jasny biszkopt wykładamy masę ciemną - na masę biszkopt z dziurkami w które wkładamy brzoskwinie - teraz całość zalewamy masą serową - teraz układamy wykrojone z ciasta ciemnego krążki - pomiędzy krążki układamy ciemne winogrona  (przekrawamy

kruche babeczki
Sernik z brzoskwiniami i kakao 239

białka, które pozostały z ciasta 0,5 szkl. cukru Instrukcje Na stolnicę przesiewamy mąkę i kakao, siekamy masło z cukrem, proszkiem i żółtkami. Szybko wyrabiamy ciasto, dzielimy na pół i każdą część owijamy folią spożywczą, wkładamy do lodówki na około 2 godziny. Składniki możemy również umieścić w malakserze i szybko wyrobić. Jedną część zimnego, twardego ciasta ścieramy na tarce(...)szklanki drobnego cukru. Ubijamy na sztywno. Wykładamy na brzoskwinie Na ubite białka ścieramy drugą część schłodzonego, ciasta. Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i pieczemy około godziny. Najlepiej smakuje na drugi dzień, kiedy masa serowa stężeje. Artykuł Sernik z brzoskwiniami i kakao pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

To co lubię - gotuję i polecam
MAKOWIEC Z SEREM I BRZOSKWINIAMI 169

manny SER: 1 kg zmielonego sera szklanka cukru 2 jajka 25 dag masła 2 budynie waniliowe sok z połowy cytryny lub ulubiony aromat ORAZ: 2 galaretki brzoskwiniowe puszka brzoskwiń WYKONANIE: CIASTO: Składniki na ciasto siekamy i zarabiamy, jeśli nie możemy zagnieść ciasta wlewamy troszkę zimnej wody. Schładzamy przez ok. 0,5 godziny. Wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Podpiekamy(...)Równo rozprowadzamy. Pieczemy ok 50 - 60 minut.  Sernik odstawiamy aż przestygnie. WIERZCH CIASTA: Galaretki brzoskwiniowe rozpuszczamy w 3 szklankach wody. Odstawiamy do stężenia. Brzoskwinie kroimy w plasterki, rozkładamy na cieście. Zalewamy tężejącą galaretką, chowamy do lodówki. Smacznego :) MAŁA RADA: Galaretki możemy zrobić na wodzie z brzoskwiń i uzupełnić wodą tak, żeby były 3 szklanki

Pani na deser
Ciasto kukułka 80

delikatne ciasto z mnóstwem bitej śmietany ma smak lekko przypominający tiramisu, ale dużo bardziej czekoladowy i przede wszystkim jest dużo delikatniejsze. No i co jest istotne ma też delikatnie alkoholowy dodatek, cj tylko podkręca jego smak! Ideał! Blog nietylkopasta.pl to nie tylko najlepsze przepisy dla Ciebie i Twojej rodziny, ale także piękne i funkcjonalne produkty oraz książki kulinarne. Zajrzyj(...)Książka Zapach Świąt Dodaj do koszyka Forma do babki kwiat Dodaj do koszyka e-book HASHTAGI KULINARNE Dodaj do koszyka Polecam Ci inne moje ulubione ciasta Sernik z brzoskwiniami Najlepsze ciasto marchewkowe! Karpatka Sernik nowojorski Ciasto drożdżowe – topielec Tort tiramisu Murzynek Ciasto cytrynowe Ciasto saleceson z jabłkami Blok czekoladowy najlepszy CIASTO KUKUŁKA Przygotowanie : 2 h minut + chłodzenie Składniki ciasto

nietylkopasta.pl
Ciasto z brzoskwiniami 147

Maślane, puszyste i wilgotne.. Takie jest właśnie najlepsze ciasto z brzoskwiniami na lato. Zapraszam po mój sprawdzony przepis na szybki placek z brzoskwiniami. - tylko kilka składników - można też użyć brzoskwiń z puszki - ciasto ucierane bez ubijania osobno białek

AniaGotuje.pl
Szybkie ciasto z czerwonymi pomarańczami 163

owoców, pamiętajcie jednak, aby były one odsączone z soku. Zbyt mokre owoce mogą spowodować zakalec. Jogurtowe ciasto z rabarbarem Jogurtowe ciasto na razowej mące Orkiszowe ciasto jogurtowe z brzoskwiniami Lekkie ciasto jogurtowe z rabarbarem Szybkie ciasto z czerwonymi pomarańczami Czas przygotowania: 70 minut Proporcje na keskówkę o wymiarach 25,5 x 12, 5 cm Składniki: 2 jajka 1/2 szklanki oleju

Kulinarne przygody Gatity
Szybkie ciasto z czerwonymi pomarańczami 154

owoców, pamiętajcie jednak, aby były one odsączone z soku. Zbyt mokre owoce mogą spowodować zakalec. Jogurtowe ciasto z rabarbarem Jogurtowe ciasto na razowej mące Orkiszowe ciasto jogurtowe z brzoskwiniami Lekkie ciasto jogurtowe z rabarbarem Szybkie ciasto z czerwonymi pomarańczami Czas przygotowania: 70 minut Proporcje na keskówkę Składniki: 2 jajka 1/2 szklanki oleju 3/4 szklanki brązowego cukru sok z jednej pomarańczy

Kulinarne przygody Gatity
Super ciacho :) 177

Cześć :) Dzisiaj zamiast śniadanka polecamy wspaniałe ciasto, które uwielbiają dzieci :) Ciasto budyniowe z brzoskwiniami. Składniki : 3 szklanki mąki tortowej 1 kostka margaryny 2 jajka 3/4 szklanki cukru 1 paczka cukru waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 budynie bez cukru (waniliowy lub śmietankowy) 1 puszka brzoskwiń 1 mleko Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać margarynę, jajka, cukier i cukier(...)odlać 1/2 szklanki i wymieszać budynie. Resztę mleka zagotować i wlać rozmieszane budynie wraz z 1 i 1/2 łyżki cukru, gotować ok 1 min. Gorący budyń wylać na brzoskwinie, drugą część ciasta położyć na wierzch. Pieczemy w 180 C ok. 35 minut, bez termoobiegu przy włączonej dolnej grzałce. Po lekkim przestygnięciu, ciasto posypujemy obficie cukrem pudrem. Zamiast brzoskwiń możemy użyć

vegetanie