ciasto z brzoskwiniami - 3664 przepisów (strona:39/245)

brzoskwiniowe wydmy siostry Anastazji 104

ok.22x35cm. wyłożoną papierem do pieczenia). Pieczemy ok. 40 min. w 170 st. C składniki na krem: syrop z 1 puszki brzoskwiń 2 budynie waniliowe cukier do smaku 250 g masła w temperaturze pokojowej woda wykonanie: Do syropu z brzoskwiń dolewamy tyle wody aby uzyskać w sumie 600 ml płynu. Ok. 400 ml syropu wymieszanego z wodą zagotowujemy(...)ognia i odstawiamy do wystudzenia. Masło miksujemy na puch, dodajemy stopniowo wystudzony budyń. dodatkowo: 1 duże opakowanie delicji 2 galaretki brzoskwiniowe brzoskwinie z syropu 700 ml gorącej wody wykonanie: Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie. Na wystudzone ciasto wykładamy 1/2 cz. kremu, na którym układamy delicje. Na delicjach rozsmarowujemy pozostały krem. Układamy brzoskwinie. Całość zalewamy tężejącą galaretką. inspiracja z przepisu

Domowy Smak Jedzenia
ciasto "niespełniony tygrysek" 142

Dziś chciałam podzielić się przepisem na pyszne i bardzo efektowne ciasto z makiem i brzoskwiniami. Przygotowałam takie na ubiegłe święta, upiekę z pewnością jeszcze nie raz. Uwielbiam ciasto z dodatkiem amoniaku-jest niezwykle kruche i delikatne; do tego dobrze doprawiona masa makowa, krem brzoskwiniowy i owoce zatopione w galaretce - naprawdę bardzo udany zestaw! A skąd taka nazwa? Może znacie "tygryska(...)cukier, doprowadzić do wrzenia. Do wrzącego wlać sok z dodatkami, ugotować gęsty budyń, wystudzić. Masło utrzeć na gładki krem, partiami dodając brzoskwiniowy budyń. Krem rozsmarować na wystudzonym cieście, na wierzchu rozłożyć pokrojone brzoskwinie. Galaretkę rozrobić wg przepisu na opakowaniu, tężejącą wylać na wierzch ciasta. Odstawić do stężenia

6niebo
Kora dębu 160

polecam. Wszystkim bardzo smakowało, blaszka zniknęła, zanim galaretka całkowicie się ścięła:) Według niektórych, mimo dużej ilości zużytego cukru , ciasto wyszło niezbyt słodkie, z lekkim posmakiem bakalii, alkoholu i brzoskwini.  Składniki: ciasto: 8 białek 3 żółtka 200 g cukru 3 łyżki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 200 g orzechów włoskich 100 g wiórków kokosowych 100 g rodzynek krem(...)porcję kremu i przykrywamy wszystko drugim plackiem. Na drugi placek wykładamy ostatnią porcję kremu. Brzoskwinie kroimy w plastry i układamy na ostatniej warstwie kremu. Galaretkę przed wylaniem na owoce dobrze jest schłodzić w lodówce, musi być mocno zżelowana, aby nie uciekła nam z owoców. Ciasto najlepiej schłodzić przez noc w lodówce. Smacznego

na moim stole...
SERNIK Z BRZOSKWINIAMI I BEZĄ 235

Polecam Wam pyszny sernik z brzoskwiniami,bezą i kruszonką.Palce lizać :). SKŁADNIKI kruche ciasto 3 szklanki mąki 250g masła 5 żółtek 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa serowa 1kg sera mielonego lub tego z wiaderka 1 budyń waniliowy 125g miękkiego masła 3 jajka 1/2 szklanki cukru beza 5 białek 3/4 szklanki cukru szczypta soli puszka brzoskwiń(...)dodajemy jajka,następnie partiami dodajemy ser.Na koniec dodajemy budyń w proszku.Blaszkę (u mnie 36x25) wykładamy papierem do pieczenia ,na dno zetrzeć na tarce połowę schłodzonego ciasta.Na ciasto wykładamy masę serową Brzoskwinie osączamy na sitku,kroimy na male kawałki i układamy na masie serowej. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli,partiami dodajemy cukier,miksujemy do momentu aż cukier się

Mała w garnku miesza
Sernik z żelką brzoskwiniową 203

szybki i łatwy do zrobienia przepis, który doskonale sprawdzi się na Wielkanoc, oraz inne okazje. Spód ciasta przygotowany jest z herbatników i kremu czekoladowego, na którym znajduje się kremowa masa serowa, w środku wypełniona żelką brzoskwiniową. Góra ciasta przykryta połówkami brzoskwiń zalanymi krystaliczną galaretką. Ciasto jest kremowe i puszyste, z lekko chrupiącym spodem. Wszystkie składniki idealnie ze sobą harmonizują tworząc(...)Żelka brzoskwiniowa. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i lekko studzimy.  Z 7 połówek brzoskwiń odcinamy wierzchołki i odkładamy (będzie do dekoracji) a resztę brzoskwiń blendujemy.  Dodajemy sok z cytryny. Mieszamy.  Do jeszcze ciepłej żelatyny dodajemy 2-3 łyżki zblendowanych brzoskwiń, mieszamy i   tak zahartowaną żelatynę wlewamy do musu brzoskwiniowego. Chwilką jeszcze mieszamy blendując, aby składniki dobrze

Rita creative
ciasto kora orzechowa 821

mieszam. Białka ubijam, dodaję stopniowo cukier, żółtka i suchą mieszankę. Tak przygotowane ciasto dzielę na dwie równe części i z każdej piekę placek w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 20 minut (blaszka o wymiarach 24 x 32, wyłożona papierem do pieczenia).   Sok z brzoskwiń gotuję z cukrem i 1 szklanką wody. Budynie mieszam z mąką pszenną(...)lekko wciskając je w krem. Na ciastka wykładam drugą część kremu, zostawiając kilka łyżek. Przykrywam plackiem i cieniutko smaruję pozostałym kremem.. Pokrojone w kostkę brzoskwinie mieszam z tężejącą galaretką i wykładam na ciasto. Całość wstawiam do lodówki na co najmniej 24 godziny. Ciasto najlepiej smakuje po 2-3 dniach

babka w formie
Śmietanowy tort z owocami 217

wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 st. C i pieczemy przez 35-40 minut. Następnie zostawiamy ciasto jeszcze w zamkniętym piekarniku przez ok. 10 minut. Odstawiamy je do ostygnięcia. Przygotowanie ponczu do nasączenia Wodę, sok z cytryny i sok z brzoskwiń mieszamy w dużym kubeczku Przygotowanie kremu do tortu W misce miksujemy zimną śmietanę, jak zacznie robić się gęsta dodajemy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ciasto drożdżowe bez wyrabiania z brzoskwiniami 153

samo się robi. Takie właśnie jest to ciasto. Wystarczy składniki ułożyć w misce w odpowiedniej kolejności, odczekać, upiec i ciasto gotowe. Może to właśnie ciasto znajdzie się na waszym wielkanocnym stole? U mnie zamiast kruszonki brzoskwinie. Składniki: 100g drożdży 1 szklanka cukru 1 op. cukru waniliowego 4 rozbełtane jajka 1 szklanka oleju 3/4 szklanki mleka 4 szklanki mąki pszennej przesianej(...)usypane składniki z miski mieszamy łyżką. Dużą blachę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy ciasto drożdżowe wyrównując je na płasko. Ciasto będzie gęste ale płynne. Posypujemy kruszonką ( wystarczy w rękach rozgniatać odrywane kawałki, nie trzeba tarkować) lub układamy brzoskwinie pokrojone na kawałki. Pieczemy ok godziny 180 st. C do zrumienienia

Cukiernia Pychotki
Delicja brzoskwiniowa 189

cieknący po rękach. Mają wspaniały, orzeźwiający smak. Najchętniej jemy je na surowo, bez dodatków, ale warto przygotować z nich oryginalny deser. Na niedzielne popołudnie przygotowałam delikatne i lekkie ciasto pełne brzoskwiń. Robi się je na prawdę szybko i niestety równie szybko znika. Drukuj Czas przygotowania 30 min Czas przygotowania 30 min Czas przygotowania 30 min Czas przygotowania 30 min Składniki(...)dodajemy galaretkę. Mieszamy do całkowitego rozpuszczenia się galaretki i odstawiamy do schłodzenia. Zimny mus wykładamy na piankę brzoskwiniową i wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Ciasto przed podaniem dekorujemy bitą śmietaną. Notes * można zastąpić brzoskwiniami w puszce ** jeśli brzoskwinie nie są zbyt słodkie można dodać więcej cukru By Małgorzata Hert Wędrówki po kuchni http://www.wedrowkipokuchni.com.pl

Wędrówki po kuchni
Ciasto czekoladowe z kremem brzoskwiniowym z nutą tymianku 54

Weekend na słodko, o smaku brzoskwini z lekką nutą tymianku. Czy trzeba pisać więcej...?  CIASTO CZEKOLADOWE z KREMEM BRZOSKWINIOWYM z NUTĄ TYMIANKU       Składniki: ciasto: 5 białek 3 żółtka 3/4 szkl cukru 3/4 szkl mąki 3 łyżki kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki oleju  krem: 80g białej czekolady 130 ml śmietany 30% 1 łyżeczka(...)brzoskwiniowego. Odstawiamy do lodówki na co najmniej 3 godziny (najlepiej na całą noc). Masę brzoskwiniową łączymy z serkiem mascarpone.   Na ciasto czekoladowe nakładamy gotowy krem brzoskwiniowy, w kilku miejscach między kremem układamy brzoskwiniowe żelki oraz pokrojone brzoskwinie

Bon appetit mon amie
smaczny ucieraniec z jabłkami i brzoskwinią-czyli szybkie,łatwe ciasto... 165

łyżeczki, jabłko winne 4 duże, mąka tortowa 1 łyżka, brzoskwinie 3 sztuki, cukier puder - ile potrzeba całe jajka "L", miękka palma, cukry utrzeć mikserem z 5 minut, masa będzie zważona - ale to ma tak być wsypać mąkę z proszkiem i z 2 minuty mikserem miksować na gęste ciasto tortownica 24 cm - wyłożyć papierem do pieczenia blaszkę i na dnie rozsmarować(...)połowę ciasta jabłka ze skórką utrzeć na tarce grubsze oczka i wymieszać z łyżką mąki, brzoskwinie pokroić na kawałeczki na ciasto dać starte jabłka - na jabłkach rozsmarować resztę ciasta i rozsypać brzoskwinie piec w 200C około 45 minut i wyjąć z blaszki jak wystygnie, posypać po rancie cukrem pudrem ciasto jest lekkie i smacznie owocowe............SMACZNEGO!!! popieram akcję: BLOGERZY JEDZĄ

W Mojej Kuchni Lubię
Racuchy z brzoskwiniami. 102

cukru, 1 op. cukru waniliowego, 0,5 łyżeczki sody, 2,5 szkl. mąki. Miksujemy do dokładnego połączenia się składników. 2 Brzoskwinie obieramy ze skórki , kroimy w kostkę. Do ciasta dodajemy brzoskwinie, pianę z białek i delikatnie mieszamy szpatułką. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Podajemy posypane cukrem pudrem lub w wersji bardzo słodkiej z posmarowane nutellą. SMACZNEGO! Uwagi(...)filmiku dałam brzoskwinie z puszki , (bo podczas nagrywania okazało się, że ktoś z domowników świeże brzoskwinie mi zjadł hehe). Równie dobrze można wykorzystać inne owoce. -W razie gdyby ciasto było za luźne to dosypcie mąki. -Filmik oraz zdjęcia są mojego autorstwa. MUSIC: Artist:  Nicolai Heidlas Title

Rita creative
Racuchy z brzoskwiniami. 177

cukru, 1 op. cukru waniliowego, 0,5 łyżeczki sody, 2,5 szkl. mąki. Miksujemy do dokładnego połączenia się składników. 2 Brzoskwinie obieramy ze skórki , kroimy w kostkę. Do ciasta dodajemy brzoskwinie, pianę z białek i delikatnie mieszamy szpatułką. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Podajemy posypane cukrem pudrem lub w wersji bardzo słodkiej z posmarowane nutellą. SMACZNEGO! Uwagi(...)filmiku dałam brzoskwinie z puszki , (bo podczas nagrywania okazało się, że ktoś z domowników świeże brzoskwinie mi zjadł hehe). Równie dobrze można wykorzystać inne owoce. -W razie gdyby ciasto było za luźne to dosypcie mąki. -Filmik oraz zdjęcia są mojego autorstwa. MUSIC: Artist:  Nicolai Heidlas Title:  Get Up! 👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌 my social media: 🎬 YouTube   dla kreatywnych   🎬 YouTube Kulinarny

RITA food channel