ciasto z brzoskwiniami - 3664 przepisów (strona:47/245)

Sernik bez pieczenia z brzoskwiniami 80

Przepis na sernik bez pieczenia z brzoskwiniami, który jest bardzo łatwy do przygotowania. Sernik z brzoskwiniami to proste ciasto na zimno, ale swoim smakiem na pewno pokona niejeden sernik pieczony. Sernik na zimno zrobiony jest z sera z wiaderka i jest to łatwy przepis na sernik, gdyż nie wymaga mielenia sera. Sernik z galaretką i brzoskwiniami rewelacyjnie smakuje o każdej(...)zrobienia. Każdy przepis na sernik na zimno wymaga od nas nieco cierpliwości i dopilnowania momentu tężenia galaretki. Sernik z galaretką to proste ciasto na zimno , ale trzeba pilnować wskazówek podanych w opisie wykonania. Sernik z brzoskwiniami wyjdzie idealny, jeśli dopilnujemy, aby wszystkie produkty miały jednakową temperaturę pokojową. Sernik bez pieczenia można również przygotować, używając innych owoców z puszki np. gruszek

Kuchcik gotuje
Ciasto drożdżowe z brzoskwiniami i kruszonką 177

domowe drożdżowe ciasto, tym razem z brzoskwiniami i słodką kruszonką. Mięciutkie, pachnące ciasto do kubka herbaty lub kawy w domowym zaciszu albo jako słodka przekąska na wakacyjnym pikniku. W każdym przypadku na pewno się sprawdzi. Składniki na blachę o wym. 22x33 cm: (inspiracja  pochodzi z bloga " Kuchnia domowa Ani ")   40g świeżych drożdży ok. 2/3 szkl. cukru 1 szkl(...)Brzoskwinie obrać ze skórki i pokroić w półplasterki. Przygotować kruszonkę: wszystkie składniki wrzucić do miseczki i ucierać między palcami, aż powstanie kruszonka. Wyrośnięte ciasto rozciągnąć w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, poukładać na nim kawałki brzoskwiń, a wierzch posypać kruszonką. Piec ok. 35-40 minut w temp. 200 stopni

Simply Food
Biszkopt z masą budyniowo-galaretkową z brzoskwiniami 140

agrestowa i brzoskwiniowa) 4 łyżki cukru 100 g masła szklanka pokrojonych brzoskwiń (świeżych obranych lub z puszki) Sposób wykonania: 1. Zrobić biszkopt: białka ubić z solą na sztywno, następnie dodać cukry i ubić. Do ubitych białek dodać żółtka, wymieszać. Następnie dodawać partiami przesiane mąki z proszkiem do pieczenia. Ciasto wylać na blachę (24x36cm) wyłożoną papierem do pieczenia i piec ciasto

Kuchnia domowa Ani
Ciasto Biszkoptowe Z Owocami Pod Pierzynką 155

Dzisiaj mam propozycję dla Was na pyszne i proste ciasto :) Składniki na blaszkę 23 x 23 cm biszkopt: 4 jajka kl L 1 bardzo czubata szklanka mąki 1/2 szkl cukru 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jabłka, łodyga rabarbaru, 1/2 brzoskwini (lub dowolny miks owoców) masa budyniowa: 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru 40 g 2 i 1/2 łyżki cukru(...)masła 1/4 szkl cukru pudru 1 łyżka mleka 1 czubata łyżka kakao 1/2 łyżeczki żelatyny + 15 ml zimnej wody dodatkowo: wiórki kokosowe do obsypania po wierzchu (nie konieczne) Ciasto 1. Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. 2. Następnie dodajemy przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i mieszamy do połączenia składników. Na sam koniec dodajemy owoce pokrojone na mniejsze

Gotowanie...to proste !
Kora orzechowa 715

żółtka 300 g masła ponadto: 1 podwójna  paczka delicji pomarańczowych 1/4 szkl. mocnego naparu kawy 50 ml spirytusu osączone brzoskwinie z 1 puszki 2 galaretki brzoskwiniowe Rodzynki przelać wrzątkiem i osączyć.  Wszystkie składniki na ciasto podzielić na połowę i upiec 2 takie same biszkopty. Białka ubić na sztywną pianę,dodać porcjami cukier i żółtka,ubijać jeszcze przez chwilę(...)krem. Na ciastka wyłożyć pozostały krem zostawiając kilka łyżek.Przykryć drugim biszkoptem i cieniutko posmarować odłożonym kremem. Brzoskwinie pokroić w cienkie półplasterki,ułożyć na kremie. Galaretki rozpuścić w 3 szklankach gorącej wody,pozostawić do stężenia. Tężejącą galaretkę wylać na górę ciasta. Blachę z ciastem wstawić do lodówki na kilka godzin a najlepiej  na całą

Kolorowa kuchnia Elki
Pszczółki na łące- ciasto szpinakowo brzoskwiniowe 123

pieczemy w 180⁰C do suchego patyczka, ok 40 minut. W trakcie możemy przykryć wierzch folią aluminiową. Gotowe wykładamy z formy i studzimy. Ścinamy wierzch- posłuży do dekoracji ciasta. Krem brzoskwiniowy: Brzoskwinie z puszki przekładamy do rondla z grubym dnem. Dolewamy ½ szklanki syropu z brzoskwiń i miksujemy wszystko na gładką masę. Gotujemy na małym ogniu, a gdy zacznie wrzeć wyłączamy(...)pozostawiamy do przestudzenia. Następnie miksujemy z serkami homogenizowanymi. Przełożenie: Biszkopt kakaowy- połowa tężejącego kremu- biszkopt szpinakowy- reszta kremu- pokruszony (np. za pomocą rozdrabniacza) biszkopt szpinakowy. Na cieście układamy osuszone połówki brzoskwiń i rozpuszczoną czekoladą, za pomocą cieniutkiej końcówki robimy paseczki pszczole oraz buzię i oczy. Nacinamy nożykiem na górze brzoskwini i wpychamy skrzydełka. Przed krojeniem schładzamy

Kuchnia w czekoladzie
10 pomysłów na ciasta na Wielkanoc 35

się jakie ciasta upiec w tym roku na Wielkanoc? Przychodzimy z pomocą! Poniżej znajdziesz 10 pomysłów na pyszne ciasta na Wielkanoc, które nie tylko pięknie wyglądają, ale i rewelacyjnie smakują. Jesteśmy pewni, że każdy znajdzie coś dla siebie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CIASTA NA WIELKANOC – TOP 10 1. Ciasto jajko sadzone Przepis na: Kulineo 2. Ciasto z brzoskwiniami Przepis

BabskiePorady.pl - Przepisy
Panna cotta z brzoskwiniami. 52

Panna cotta z brzoskwiniami. Pyszny kremowy deser z brzoskwiniami. Deser zrobiony z jogurtu greckiego , mleka owsianego a całość pokryta soczystymi i słodkimi brzoskwiniami . Przygotowanie tego deseru

Zdrowy Styl Joanny
Świąteczne wypieki. Ciasta, pierniczki, ciasteczka i inne słodkości na świąteczny stół. 158

orzechową nutą Rolada makowa  Miodowo-miętowy rogal drożdżowy wypełniony białym serem - zapraszam na deser pełen smaku i aromatu   Mleczne ciasto z brzoskwiniami i kruszonką - szybko, prosto i bez miksera Złote ciasto bananowe z rodzynkami (na mące kukurydzianej) Puszysta, wilgotna babka kokosowa - niezawodne i zawsze udane ciasto Kokosowy cytrusek z kremem Sernik śmietankowy

Słodkie okruszki
Brzoskwiniowy piegusek z malinami 280

małym ogniu, aż brzoskwinie zaczną się rozpadać. Dodatkowo zmiksować blenderem aby otrzymać gładki krem. Nie jest to jednak konieczne. Do jeszcze ciepłych brzoskwiń wlać rozpuszczoną żelatynę. Kiedy brzoskwinie zaczną tężeć przełożyć nimi ciasto makowe. Wstawić do lodówki. Galaretkę cytrynową rozpuścić w wodzie i wystudzić. Zimną kremówkę ubić na sztywno i połączyć z chłodną, ale płynną galaretką. Wylać na warstwę brzoskwiniową(...)wierzchu ułożyć świeże maliny, lekko wciskając je w piankę. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Ciasta przekładańce , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Wykorzystanie białek Tagged: brzoskwinie , mak , maliny , żelatyna

https:KKuchniaMniam
CIASTO BRZOSKWINIOWE NA KISIELU 110

faktem dokonanym i wyjścia nie miałam – musiałam zrobić … i nie ukrywam zrobiłam z wielką przyjemnością! Trochę pozmieniałam … trochę dodałam od siebie …. Soczyste brzoskwinie … puszysty biszkopt …. przyjemnie chrupiący pod zębami kokos …. Ciasto brzoskwiniowe wyszło rewelacyjne i na stałe zagości w mojej kuchni! SKŁADNIKI: CIASTO: – cukier – 1 szklanka – jajka – 4 szt – proszek(...)szczyptą soli. Żółtka ubijamy z cukrem. Białka dodajemy do żółtek , a zaraz potem mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Mieszamy łyżką. Ciasto przekładamy do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą tortownicy. Pieczemy 30 minut / 180C WIERZCH: Brzoskwinie kroimy w kostkę. Kisiele gotujemy wg. przepisu na opakowaniu ale ilość wody zmniejszamy o połowę !!! Do ugotowanego dodajemy owoce. Mieszamy i gorący wylewamy

Ostra na Słodko
Rozpustny sernik z brzoskwiniami 181

Nazwa tego sernika jest adekwatna do jego smaku. Kremowa struktura  nie pozwala poprzestać na jednym kęsie. To ciasto nie należy do serników light. I dobrze. Jak grzeszyć to na całego. Śmietankowy smak pełnego serka przełamany soczystą brzoskwinią pozwala zapomnieć o problemach dnia codziennego. Proporcja na dużą blachę ( 24 x 45 cm ) - 1 kg sera trzykrotnie mielonego ( może być(...)Dokładam brzoskwinie i połowę porcji białek. Mieszam rozluźniając białkami serową masę. Następnie delikatnie mieszam z pozostałymi białkami. Przelewam do wysmarowanej masłem i wysypanej bułką formy. Piekę pierwsze 20 minut w temperaturze 190 'C, następnie zmniejszam do 150'C i dopiekam kolejne 45 minut. Po upieczeniu sernik pozostawiam w uchylonym piekarniku około 15 minut. Następnie wyjmuję i studzę. Ciasto można polać

kawawszklance
Sernik z brzoskwiniowym musem :) 117

łatwo było później rozprowadzić na blaszce :) ciasto zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na około pół godziny. MASA SEROWA: Wszystkie składniki na masę, powinny mieć temperaturę pokojową, uwierzcie warto ;) - 500 g twarogu, jeśli z wiaderka to wiadomo nie mielimy, jeśli w kostce, warto zmielić dwukrotnie, aby nie było grudek. - 300 g brzoskwiń z puszki - 3 jaja - 100 g cukru(...)jedynie do połączenia się składników. Na dno tortownicy (u mnie średnica 24 cm) wykładamy ciasto z lodówki, następnie wlewamy na nie masę serową i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni C na 70 minut. MUS BRZOSKWINIOWY: - 2 łyżki masła - 6 łyżek syropu z brzoskwiń - 2 połówki brzoskwiń - 2 łyżeczki cukru pudru - 3 łyżki kwaśnej śmietany - łyżeczka żelatyny rozpuszczona

MamaOskarka
Brzoskwioniowy sernik z galaretką 155

Ciasto sernikowe z krystaliczną galaretką i brzoskwiniami a to wszystko bez pieczenia ;) Delikatne, rozpływające się w ustach i na cieniutkim kruchym spodzie z herbatników. Składniki na tortownicę ∅ 26 cm : 15 szt. herbatników maślanych 1/3 kostki masła 1 kg twarogu sernikowego mielonego (wiaderko) 250 ml śmietanki kremówki 36% 2 opakowania galaretki krystalicznej 1 puszka brzoskwiń 2 łyżki żelatyny spożywczej(...)lodówki. (2 brzoskwinie, czyli 4 połówki zostaw na później). Gdy galaretka jest gotowa (tzn, gdy już lekko stężała, ale jest jeszcze płynna ... trzeba wyczuć ten moment :) ... wyjmujemy ciasto z lodówki, kroimy resztę brzoskwiń i kładziemy na wierzch ciasta. Sernik zalewamy galaretką i wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia

Alutka-Gotuje
Budyniowiec z brzoskwiniami 36

Szukacie inspiracji na pyszne ciasto z owocami? Budyniowiec z brzoskwiniami właśnie do takich ciast należy, a na dodatek robi się go w miarę szybko. Zachęcam do wypróbowania przepisu. Budyniowiec z brzoskwiniami – Składniki: Składniki na kruche The post Budyniowiec z brzoskwiniami appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje