ciasto z brzoskwiniami - 3664 przepisów (strona:56/245)

Karpatka z brzoskwiniami 102

wiadomo zawsze się obroni i każdy ją lubi. Wyszło pyszne ciacho z mnóstwem pysznego kremu z domowego budyniu, a całość przełamana słodko-kwaśnymi, mocno dojrzałymi brzoskwiniami. Pyszności! Na blaszke 24x24 cm: Ciasto: 2/3 szklanki mąki (poj. 250ml) 2/3 szklanki wody 75 g masła 4 jajka L szczypta soli Masa: 3 szklanki mleka (poj.250ml) 4 żółtka 1 całe jajko 3 kopiate(...)przez 20 minut, aż powstaną charakterystyczne górki. W czasie pieczenia nie otwierać piekarnika. Upieczone ciasto wyjąć z blaszki i powtórzyć czynność z drugą częścią ciasta. Podczas gdy ciasto się piecze obrać brzoskwinie ze skórki i pokroić w kostkę. Masa. 2 szklanki mleka zagotować. Pozostałe mleko zmiksować z żółtkami i jajkiem, następnie dodać aromat i obie mąki i ponownie zmiksować

Krylowa Kuchnia
Tort owocowy z ananasami 244

białek, stopniowo dodawać cukier. Na koniec dodać orzechy i mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Wylać na blaszkę, piec 30-40 min w temp. 170 s C.  Ciasto kokosowe: 20 dag kokosu 15 dag cukru 5 białek 1 łyżka mąki ziemniaczanej 4 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia Ubić pianę z białek, stopniowo dodając cukier(...)podzielić na 3 części (część masy odłożyć do posmarowania tortu na końcu). Do jednej części dodać tężejącą galaretkę oraz wiśnie.  Do drugiej części ananasa, a do trzeciej brzoskwinie. Przełożenie:  Ciasto jasne, masa brzoskwiniowa. Ciasto orzechowe, masa wiśniowa. Ciasto kokosowe, masa ananasowa, a na wierzch ciasto ciemne. Boki i wierzch równo posmarować masą, posypać kokosem i udekorować wg. uznania

Apetyczna babeczka
Proste brzoskwiniowe ciasto bez pieczenia mojego pomysłu 246

wielkim zdziwieniem po przełknięciu pierwszego kęsu stwierdziła: dobre! - a czy ja Cię truję albo nie dobre rzeczy robię, że się tak dziwisz?!  Rzeczywiście ciasto było bardzo smaczne brzoskwinia ma bardzo delikatny smak więc w połączeniu z karmelem świetnie współgrał. Ciasto jest bardzo proste do zrobienia i szybkie więc polecam go wszystkim.  Składniki: puszka brzoskwiń(...)mamy takiej wystarczy  gotować puszkę słodkiego mleka zagęszczonego  przez 3 godziny. Masę krówkową przykrywami herbatnikami. Brzoskwinie z puszki miksujemy blenderem i dodajemy do nich żelatynę rozpuszczoną z niewielkiej ilości wody. Gdy masa lekko stężeje nakładamy ją na ciasto, a na wierzch ostatnia warstwa herbatników, która należy posmarować pozostałą ilością masy krówkowej. Pozostało tylko ułożyć okrągłe

ciastkarnia na kruchym spodzie
Półgotowe ciastka z nadzieniem brzoskwiniowym (z ciasta kruchego) 136

tych, którzy nie dysponują długim czasem na zabawę w kuchni. Ciastka mogą być nadziewane czekoladą lub dowolnym dżemem - wg własnych upodobań. Niżej przedstawiam wersję z brzoskwiniami. 1 płat gotowego ciasta kruchego Nadzienie brzoskwiniowe: 1/2 kg brzoskwiń 3 łyżki cukru (ilość w zależności od słodkości brzoskwiń) Dodatkowo: jajko/mleko do posmarowania (opcjonalnie) cukier puder do posypania Przygotować nadzienie. Umyte, obrane i pokrojone(...)brzoskwinie umieścić w garnuszku. Dodać cukier i po wymieszaniu dusić około 2-3 minuty. Z ciasta (foremką lub można za pomocą szklanki) wycinać dowolne kształty (używałam przyrządu do pierogów, który od razu sklejał ciastka; widoczny na zdjęciu). Na środku kawałka ciasta położyć (łyżką) odpowiednią porcję musu brzoskwiniowego i przykryć drugim kawałkiem. Oba kawałki mocno skleić (np. dociskając widelcem). Ciastka opcjonalnie

Di gotuje
Ciasto na zimno z mascarpone i brzoskwiniami 1285

wszystkich zapracowanych, szybkie,  pyszne i łatwe do zrobienia ciasto z pysznym kremem mascarpone, połączonym z brzoskwiniami i galaretką. Do ciasta użyłam biszkoptów, dzięki którym torcik przygotujemy w naprawdę szybkim tempie.  Składniki (tortownica 24 cm): krem: mascarpone 500 g, śmietanka 36% 400 ml, cukier puder 10 łyżek, olejek śmietankowy kilka kropel, dodatkowo: biszkopty podłużne 26 szt, herbata gorzka(...)połączenia składników. Połowę kremu nakładamy na biszkopty i równomiernie rozsmarowujemy. Na kremie układamy pozostałe biszkopty, które również nasączamy herbatą. Następnie nakładamy pozostały krem. Brzoskwinie odcedzamy z syropu, kroimy na mniejsze części i układamy na cieście. Dwie galaretki rozpuściłam w 3 szklankach gorącej wody. Gdy galaretki zaczną tężeć to wylewamy je na ciasto. W przepisie użyłam 2 galaretek, ale niestety

kulinarne odsłony pati
Tort brzoskwiniowy z mango. 277

Kiedy wystygnie kroimy na 3 części. Galaretki brzoskwiniowe zalewamy szkl zimnej przegotowanej wody i odstawiamy na 10 min. Następnie podgrzewając je w kąpieli wodnej  dokładnie rozpuszczamy. Zlewamy syrop brzoskwiniowy. Brzoskwinie miksujemy blenderem, dodajemy rozpuszczone galaretki i dokładnie mieszamy. Syrop brzoskwiniowy rozcieńczamy ok 3/4 szkl przegotowanej zimnej wody, dodajemy sok cytrynowy do smaku i opcjonalnie mocny alkohol. Na paterze układamy zamknięty(...)mieszamy z 250 g sera mascarpone i kilkoma łyżkami ok 4-6 napoju sunquick. Wymieszany ser dodajemy do bitej śmietany na najniższych obrotach miksera. Wyjmujemy z lodówki paterę z ciastem i nasączamy leżący na musie brzoskwiniowym biszkopt. i wykładamy krem o smaku owocu mango. Przykrywamy ostatnim biszkoptem, nasączamy go i wstawiamy całość do lodówki na min 1-2 godz. Pozostała

Malinowe Pocałunki
Ciasto chałwowe z brzoskwiniami 210

pieczenia 3 opakowania budyniu czekoladowego bez cukru Krem: 2 budynie waniliowe bez cukru 3 szklanki mleka 200 g miękkiego masła 350 g chałwy waniliowej  Warstwa brzoskwiniowa: 1 puszka brzoskwiń 2 galaretki o smaku brzoskwiniowym  Dodatkowo: 0,5 tabliczki gorzkiej czekolady do posypania wierzchu   Biszkopt: białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę, następnie partiami nie przestając miksować(...)chałwy. Gotowy krem odstawić do lodówki, aby zaczął tężeć.   Galaretki rozpuścić w 2,5 szklanki gorącej wody, odstawić do ostudzenia. Brzoskwinie pokroić w kostkę. Dolny blat ciasta nasączyć syropem z brzoskwiń, poukładać na nim pokrojone brzoskwinie i zalać tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki. Gdy galaretka stężeje wyłożyć na nią 2/3 masy chałwowej, przykryć drugim blatem ciasta, a na niego

Simply Food
Tort Ambasador 238

Modny wtedy był nie tylko tort, ale i sama nazwa – pod słowem „ambasador” kryło się mnóstwo wypieków – w różnych regionach Polski nazywano tak całkiem inne ciasta. Ta wersja Ambasadora nie wymaga używania piekarnika, jest to bowiem torcik bez pieczenia. Obecność galaretek, maślanego kremu i gotowych biszkoptów przypomina mi dawne czasy. Mimo upływu lat Ambasador dalej jednak(...)białej) pół szklanki rodzynków bursztynowych (namoczonych w rumie/amaretto lub soku pomarańczowym) pół szklanki posiekanych orzechów włoskich pół szklanki posiekanych migdałów 1 nieduże opakowanie okrągłych biszkoptów (ok. 150 g) brzoskwinie z puszki (lub inne owoce – banany, mandarynki) do nasączenia: 100 ml wody + 50 ml rumu lub amaretto lub malibu + 2 łyżki soku z cytryny listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7

Poezja smaku
Kora orzechowa z brzoskwiniami 41

Kora orzechowa z brzoskwiniami to pyszne ciasto przekładane orzechami, galaretką, budyniem brzoskwiniowym, blatami bezowymi i delicjami. Ciekawe połączenie smakowe. Idealne ciasto na uroczystości rodzinne i inne przyjęcia. Jego nazwa związana jest z wyglądem ciasta – po przekrojeniu rzeczywiście przypomina korę. Zawdzięcza to dodatkom do biszkoptowych  … The post Kora orzechowa z brzoskwiniami appeared first on Smaczne potrawy

Smaczne Potrawy
CIASTO JAJKO SADZONE 167

Biszkopt 2 jajka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia BITA ŚMIETANA 500 ml śmietanki 36% 2 łyżki cukru pudru; 1

RAROSSA
Migdały i brzoskwinie. Ciasto. 142

skuszą się na coś słodkiego i niezdrowego. Bo w życiu najważniejszy jest zdrowy rozsądek i umiar i raz na jakiś czas może być niezdrowo ;-) Smacznego zatem.   Migdałowe ciasto z brzoskwiniami składniki 200 g masła  4-6 brzoskwiń 200 g brązowego cukru 80 g mąki pszennej 80 g mąki migdałowej 30 g płatków migdałowych 6 białek cukier puder

Przysmaki Karolki
Torcik " Niebieska laguna " 149

ziemniaczanej 180 g cukru pudru 5 jaj szczypta soli Krem budyniowy: 1 torebka budyniu waniliowego 100 g cukru 500 ml mleka 250 g masła Ponadto truskawki galaretka niebieska  brzoskwinie Sposób przygotowania: Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek. Cukier wsypujemy do miski z żółtkami i miksujemy ( zostawiamy 2 łyżki). Miksujemy tak długo aż zrobi się biała i puszysta. Mąkę dwukrotnie przesiewamy(...)placki , pomiędzy nakładamy cały krem, na krem układamy całe truskawki, przykładamy drugim  plackiem i lekko przygniatamy go z góry. Przygotowaną wcześniej galaretkę tężejącą wylewamy na ciasto udekorowane brzoskwiniami i truskawkami. Wkładamy do lodówki i chłodzimy. Smacznego

Różne smaki w kuchni
Kostka serowa z persymoną 117

każdym większym markecie. A moje ciasto, to puszysty biszkopt posmarowany kilkoma łyżkami domowego dżemu morelowego, piankowa masa z serka homogenizowanego i śmietany kremówki oraz warstwa owoców kaki zatopionych w galaretce. Dla efektu wizualnego oraz dla lekkiego przełamania słodyczy persymony, dodałam jeszcze ziarenka z połowy granatu. Poza sezonem na persymonę, warto przygotować takie ciasto z brzoskwiniami z puszki :). Niezwykle smaczny(...)pieczenia - samo dno, boków niczym nie smarować. Wyrównać i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 170°-175°C. Piec przez około 15 minut, do suchego patyczka. Po upieczeniu wyjąć ciasto z piekarnika i z wysokości około 40 cm upuścić w formie na podłogę. Odstawić do całkowitego wystudzenia. Po tym czasie oddzielić nożem boki biszkoptu od formy. Składniki ponczu wymieszać

Opowieści z piekarnika
Karpatka z brzoskwiniami i galaretką 212

cukru 32 g cukru waniliowego 4 łyżki mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej 2 żółtka 250 g margaryny lub masła Dodatkowo: 1 galaretka agrestowa 400 g brzoskwiń z puszki lub świeżych Cukier puder Ciasto parzone: Do garnka wlewamy wodę i wkładamy margarynę. Rozpuszczamy, gotujemy. Garnek zdejmujemy z ognia, dodajemy mąkę, energicznie mieszamy. Garnek stawiamy z powrotem na mały ogień, cały(...)żeby nie powstał kożuch). Wystudzony budyń ucieramy z masłem lub margaryną. Galaretkę rozpuszczamy w 500 ml wrzątku. Brzoskwinie kroimy w kosteczkę. W formie układamy pierwszy blat ciasta. Smarujemy połową kremu budyniowego, wykładamy brzoskwinie. Delikatnie polewamy tężejącą galaretką, odstawiamy na jakiś czas do lodówki aby galaretka stężała. Na wierzch wykładamy resztę kremu i drugi płat ciasta. Karpatkę chłodzimy w lodówce przynajmniej

VioletoweKucharzenie
tort kilimandżaro 105

łyżki cukru pudru ziarenka z 1/2 laski wanilii 8 g żelatyny 50 ml syropu z brzoskwiń do namoczenia żelatyny 1 puszka brzoskwiń w syropie (800 g) wykonanie: Brzoskwinie odsączamy z zalewy (50 ml do namoczenia żelatyny i trochę zalewy pozostawiamy do nasączania ciasta). Jedną połówkę brzoskwini odkładamy do dekoracji, pozostałe kroimy w kostkę. Żelatynę zalewamy gorącym syropem i mieszamy(...)pudrem na gęsty krem. Do rozpuszczonej żelatyny dodajemy ok. 2 łyżeczki kremu, dokładnie mieszamy i wlewamy do kremu, miksujemy. Dodajemy pokrojone brzoskwinie i mieszamy. dodatkowo: ok. 60 g rozpuszczonej czekolady trochę startej czekolady lub posypki czekoladowej wykonanie ciasta: Cały blat wkładamy do tortownicy, w której piekł się biszkopt, nasączamy go delikatnie syropem. Nakładamy obręcz z następnego blatu, nasączamy

Domowy Smak Jedzenia

Proponowane wyszukiwania