ciasto z brzoskwiniami - 3664 przepisów (strona:65/245)

Sernik z brzoskwiniami 19

Przepis na tradycyjny sernik urozmaicony dodatkiem w postaci brzoskwiń. Prezentuje się wyśmienicie na każdym świątecznym stole. Czas przygotowania: 40 min Czas pieczenia: 50 min   SKŁADNIKI (na blaszkę 24×24 cm) Ciasto kruche 150 g mąki (1 szklanka) 100 g masła zimnego 40 g cukru drobnego 1 żółtko szczypta proszku do pieczenia szczypta soli Masa serowa 1 kg sera(...)szczypta soli + 1 łyżka cukru * Ser i jajka powinny być w temp. pokojowej. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); PRZYGOTOWANIE Ciasto kruche Sypkie składniki wymieszaj i przesiej Dodaj masło i posiekaj do uzyskania kruszonki Następnie dodaj żółtko i wyrób szybko gładkie ciasto Wylep ciastem dno blaszki Podpiecz w piekarniku nagrzanym do 180°C przez ok. 15 min (do złotego koloru) Masa serowa Żółtka

Słodki Blog
Sernik gotowany siostry Anastazji 415

się święta to mam dla Was propozycję na sernik, który zawsze się udaje. Kruche blaty ciasta przekładane serem z rodzynkami, który wcześniej się gotuje. Wszystko przykryte brzoskwiniami i polane kolorową galaretką. Składniki: Ciasto kruche: 25 dag mąki pszennej 5 dag cukru pudru 10 dag margaryny 3-4 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg sera (dwukrotnie zmielonego(...)margaryny 3 jaja 1 budyń 1 szklanka cukru pudru 10-15 dag rodzynek   Dodatek: 2-3 galaretki cytrynowe  puszka brzoskwiń Wykonanie: Z podanych składników szybko zarobić ciasto kruche i upiec 3 placki. Ser utrzeć z cukrem i jajami. W garnku rozpuścić margarynę i na gorący tłuszcz wyłożyć ser, ciągle mieszając. Do gorącego dodać suchy budyń i rodzynki – dalej

Cukiernia Pychotki
FALE DUNAJU 137

Ciasto fale Dunaju jest bardzo znane i lubiane. Jest złożone z dwóch warstw ciasta i owoców, do tego krem i czekolada. Pyszne połączenie, polecam.                                                                   SKŁADNIKI(...)chwili ubite białka.  3/4 ciasta wykładamy na wysmarowaną blaszkę o wymiarach 25/30, następnie 1/4 ciasta mieszamy z kakao.  Ciemne ciasto rozkładamy na jasnym cieście lekko je wyrównując.  Brzoskwinie odcedzamy i kroimy w paski rozkładamy na ciasto.  Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 % C, pieczemy przez około 40 minut.  Ciasto studzimy.  W szklance mleka mieszamy

Kulinarne Fantazje Marioli
Tarta Z Brzoskwiniami 31

Kruchy spód z masą serową, delikatną i rozpływającą się w ustach, plus pyszne, słodkie i soczyste brzoskwinie to idealne zwieńczenie wakacji ;)   Składniki na 1 tartę na blaszkę   Spód: 120 g maki pszennej pół na pół z krupczatką 2 i 1/2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 żółtko 80 g masła 1 łyżka zimnej wody Masa(...)cukru 1 i 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej 100 ml lekko ubitej śmietanki kremówki (nie na sztywno) Dodatkowo: 1 duża albo 2 małe brzoskwinie     1. Z podanych składników zagniatamy ciasto kruche i chowamy do lodówki na 20-30 minut. Po tym czasie wyjmujemy z lodówki, wałkujemy i wylepiamy blaszkę. Spód posypuje czasami kaszą manną (nie jest to konieczne

Gotowanie...to proste !
Ciasta bez pieczenia – najlepsze przepisy! 1052

pełen batonika Lion. Karmelowo – śmietankowe ciasto z czekoladą, któremu ciężko się oprzeć. KARMELOWIEC PRZEPIS TUTAJ Bardzo smaczne, proste i mocno karmelowe oraz nie wymagające pieczenia ciasto. CHRUPIĄCE CIASTO Z NUTELLĄ I BRZOSKWINIAMI PRZEPIS TUTAJ Pyszne śmietankowo- czekoladowe ciasto dopełnione delikatnym brzoskwiniowym musem. Spód wykonany jest ze zmiksowanych sucharków zmieszanych z kremem nutella, co daje mu wspaniały smak i rewelacyjną chrupkość

Blog z Apetytem
Fantazja piernikowa 152

blaszkę wstawić do lodówki. Galaretki cytrynowe rozpuścić we wrzątku i odstawić do stężenia. Śmietanę ubić na sztywno,połączyć z tężejącą galaretką i pokrojoną w kostkę brzoskwinią. Masę wylać na galaretkę porzeczkową. Ciasto ponownie wstawić do lodówki,przynajmniej na kilka godzin.  Przed podaniem zetrzeć na wierzch czekoladę

Kolorowa kuchnia Elki
Ucierane ciasto z brzoskwiniami 104

Domowe. Proste, zwyczajne ciasto domowe. Nie umiem znaleźć lepszego określenia. Jeśli kiedyś moje dzieci będą wspominać dzieciństwo, chciałabym, żeby zapamiętały właśnie smak tego ciasta. Przepis, po

bistro mama
Sernik z musem brzoskwiniowym na spodzie z nutelli i sucharków 267

oryginale na wierzchu były brzoskwinie zalane galaretką. Takie ciasto przyniosła do pracy Jola z okazji swoich urodzin. Wszystkim oczy wychodziły z orbit, a ślinianki nie nadążały pracować :) Jednak zawsze znajdzie się ktoś, kto nie do końca będzie zadowolony. Tak oto Jola została zagadnięta czy aby na pewno cukier w tym cieście dobrze się rozpuścił ;) A to wcale nie cukier

bistro mama
Szybkie, kruche ciasto z brzoskwiniami i puszystą pianką 332

sztywno. 2. Dodawać po łyżeczce cukier ciągle miksując, gdy pianka będzie gotowa gdy będzie miała perłowy połysk i będzie bardzo gęsta 3. Nakładać piankę na ciasto. 4. Na piankę poukłądać kawałki brzoskwini 5. Posypać kruszonką Piec: 45-60    minut w temperaturze 180 stopni. Poczekać do całkowitego ostygnięcia ciasta. Opcjonalnie: Do dekoracji i opruszenia użyłam sypkiego kleiku ryżowego(...)wyrazistego smaku i jest nie wyczówalny na cieście, ale daje ładny element dodatkowej bieli na wierzchu. Cukier puder byłby dla mnie już za słodki, ciasto bowiem ma swoją słodycz od pianki i brzoskwiń. Można zamiast kleiku posypać całość np. wiórkami kokosowymi, bądź jeśli lubicie mocno słodkie casta cukrem pudrem. Smacznego :) Zobacz także

KreatywnePiny
Placek z brzoskwiniami i kruszonką 123

powierzchni ciasta pojawią się pęcherzyki powietrza.Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na ok.15-20 minut. Kruszonka: 175 g mąki pszennej 100 g płynnego masła 100 g cukru 1/2 łyżeczki zmielonego cynamonu Mąkę przesiać do miski,wsypać cukier z cynamonem,wlać roztopione i wystudzone masło.Ze składników zagnieść kruszonkę. Na obłożenie: brzoskwinie w puszcze o masie netto(...)wanilinowym,mąką ziemniaczaną i skórką cytrynową. Ciasto rozwałkować i wyłożyć do natłuszczonej formy o średnicy 35 cm.Na ciasto wyłożyć masę twarogową,na wierzchu ułożyć połówki odsączonych brzoskwiń,wypukłą stroną do góry.Całe ciasto pokryć kruszonką i wstawić do nagrzanego piekarnika 200 C na ok.35-40 minut. Źródło przepisu-książka BACKEN-DIE KLEINE SCHULE

Anielskie wypieki
Biszkoptowe z brzoskwinią 127

Owoców mamy już pełny wybór.  Tym razem "zajęłam" się brzoskwiniami :) Składniki na ciasto: niepełna szklanka mąka pszennej 3 jajka połowa szklanki drobnego cukru płaska łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki wody Przygotowanie : Do miski wbić białka, żółtka pozostawić Białka ubić na sztywną pianę Do ubitych białek wsypać stopniowo cukier i dodawać kolejne żółtka- ucierać, w trakcie dodać wodę- ubić(...)upiec w temp. 180*C Po wystudzeniu posmarować ciasto powidłami Śmietanę ubić z cukrem pudrem ( ilość cukru wg uznania), rozsmarować na powidłach, poukładać owoce ( ja pokroiłam, ze świeżych zdjąć skórkę) Galaretkę rozpuścić wg przepisu, gdy już będzie tężeć- polać nią owoce ułożone na śmietanie. Dodatkowo: owoce brzoskwini z puszki, a jeszcze lepiej świeże, brzoskwiniowa galaretka, powidła śliwkowe, śmietana tortowa

Proste Potrawy
Pyszny tort z Nutellą i brzoskwiniami (prostokątny) / Delicious Nutella and Peach Birthday Cake (rectangle shape) 75

Pyszny tort z Nutellą i brzoskwiniami (prostokatny) /  Delicious Nutella and Peach Birthday Cake Dziś zapraszam na pyszny tort z Nutellą i brzoskwiniami - prostokątny, na dużą blachę i dużą liczbę gości:) Tort na pewno posmakuje dzieciom (i nie tylko im) i będzie świetnym wyborem na urodziny. Dzięki dodatkowi soku pomarańczowego i brzoskwiń, tort nie jest mdły, raczej lekki i orzeźwiający(...)czasu ani ochoty na dekoracje. Tak naprawdę możecie go jednak dowolnie udekorować, używając rękawa cukierniczego i kremu, czekoladek czy cukrowych figurek. Tort z Nutellą i brzoskwiniami na pewno posmakuje każdemu, polecam, smacznego:) Polecam też ciasto tortowe Balladyna:) Przepis na tort z Nutellą i brzoskwiniami (na prostokątną blaszkę o wymiarach 36x25cm): biszkopt (przygotowujemy dzień wcześniej): 5 jajek (w temperaturze pokojowej

Lekcje w kuchni
Sernik z brzoskwiniami i bezową chmurką 247

żółtka 1 jajko ½ łyżki oleju 2 szklanki mleka 1 opakowanie budyniu śmietankowego lub waniliowego ¾ dużej puszki brzoskwiń (820g) Na bezową chmurkę: 4 białka* 3 łyżki cukru (najlepiej drobny cukier do wypieków) 3 łyżki wiórków kokosowych *razem będzie potrzeba 6 jajek Składniki na ciasto umieszczamy w misce miksera z końcówką "hak" i wyrabiamy na jednolitą masę. Ciasto można również wyrobić ręcznie(...)opakowaniem budyniu. Do dużej miski dodajemy wszystkie składniki masy serowej za wyjątkiem mleka. Miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Dodajemy mleko i mieszamy szpatułką. Całość wylewamy na ciasto. Masa będzie bardzo płynna. Brzoskwinie kroimy na kawałki i wykładamy na ciasto. Wkładamy do piekarnika nagrzanego na 210 stopni na 1 godzinę.  Białka ubijamy na sztywną pianę pod koniec dodając cukier (stopniowo

Kolizje Smaków
Serniczek z Brzoskwiniami 275

jajka 2 budynie śmietankowe 0,5 kubka cukru 0,5 kostki masła 1 puszka brzoskwiń w lekkim syropie szczypta soli Beza: 5 białek 1 kubek cukru Przygotowanie: masło ucieramy z cukrem, wbijamy żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia przesiewamy zagniatamy gładkie ciasto, owijamy folią i wstawiamy do lodówki na około 1 godzinę w międzyczasie przygotowujemy masę serową, masło ucieramy(...)masy serowej piekarnik ustawiamy na 180*C brzoskwinie kroimy na mniejsze kawałeczki, wedle uznania, ćwiarteczki lub kosteczki:) foremkę- kwadratową lub tortownicę, smarujemy masłem, oprószamy mąka, wyklejamy ciastem, wylewamy ser, na wierzchu układamy brzoskwinie pieczemy około 40- 50 minut białka ubijamy z cukrem na puszystą piane wylewamy na gorące ciasto, po czym pieczemy jeszcze około 15-20 minut Smacznego

Luźna Kuchnia