ciasto z brzoskwiniami - 3664 przepisów (strona:73/245)

sernik na zimno z mango 154

innych dodatków. Po prostu tropiki na talerzu. Zakochałam się w tym smaku i żałuję, że tak długo go nie doceniałam. I podoba mi się to, że mango na cieście wygląda jak brzoskwinie z puszki, tylko że smakuje o niebo lepiej:)  Miałam mały problem z obraniem go ale myślę, że po kilku razach dojdę do wprawy. Bo mam na mango(...)wstawić do lodówki do stężenia.  Galaretkę tropikalną rozpuścić w połowie szklanki wrzątku. Mleczko skondensowane ubić na sztywno a następnie zmiksować z wystudzoną galaretką. Wylać jako kolejną warstwę na ciasto. Odstawić do stężenia.  Mango obrać i pokroić na cienkie plasterki. Zwijać je tworząc różyczki i układać na zastygniętej masie. Galaretkę pomarańczową rozpuścić w szklance wrzątku i zaraz po wystudzeniu

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Mus jabłkowy z brzoskwiniami 142

Kolejny przepis autorstwa Pawła Małeckiego, mistrza Polski w cukiernictwie. Rewelacyjny mus z jabłek z nutą brzoskwini. Taki mus jest idealny do ciast. Warto mieć pod ręką taką bazę. Można zrobić szarlotkę (taką nietypową, bo przełamaną brzoskwinią). Albo po prostu szybki biszkopt, przesmarować tym musem, na górę drugi biszkopt i ciasto gotowe. To tak na wypadek niespodziewanych gości. Zresztą ogranicza

Marder&Marder Manufacture
Ciasto dyniowe 168

porcji: połowa blachy   Składniki: Polewa   200g cukru pudru   100g serka kremowego (np. śmietankowego)   50g masła Ciasto:   2 jajka 150ml oleju roślinnego   200g brązowego cukru 400 gram dyni startej na dużych oczkach 2   brzoskwinie z puszki ( można pominąć)   50g wiórek kokosowych   60g migdałów   200g mąki   2 łyżeczki cynamonu(...)Kiedy składniki połączą się w jednolitą masę chowamy do lodówki. Ciasto: Najpierw ubijamy jajka. Następnie bardzo powoli dodajemy cukier ciągle ubijając tak by w naczyniu była puszysta piana. Nie przerywając miksowania dolewamy ciągłym strumieniem olej. Następnie dorzucamy dynie, wiórki kokosowe, pokruszone migdały i pokrojoną w kostkę brzoskwinie. Mieszamy składniki łyżką. Dorzucamy cynamon, sód, sól i proszek do pieczenia. Na samym

Kolizje Smaków
Sernik z brzoskwiniami 115

się w sezonie późnojesiennym lub wiosennym, gdy mało jest świeżych owoców. Dwie warstwy kruchego ciasta pomiędzy którymi znajduje się kremowa masa serowa i słodkie, soczyste brzoskwinie. Do jednej (lub nawet dwóch, wedle uznania) warstwy ciasta możemy dodać kakao, a wierzch posypać cukrem pudrem. Składniki Ciasto 3 szklanki mąki kostka (250 g) margaryny 5 żółtek 5 łyżek cukru 2 łyżeczki proszku(...)szczyptą soli. Stopniowo dodawać cukier, cały czas miksując, aż piana stanie się sztywna i lśniąca. Na schłodzony spód wylać masę serową, ułożyć na niej pokrojone brzoskwinie i wyłożyć pianę z białek. Rozsmarować. Zamrożone ciasto zetrzeć na tarce na grubych oczkach i posypać wierzch ciasta. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez ok. godzinę

Słodkie inspiracje
Tarta z brzoskiwniami i morelami 168

kruche i umieszczamy w lodówce na minimum 30 minut. W tym czasie na patelni rozpuszczamy masło i dusimy połówki brzoskwiń z dodatkiem cukru i ziarenek wanilii przez 7-8 minut. Morele kroimy na ćwiartki bądź ósemki. Ciasto wyciągamy z lodówki, 1/4 ciasta odkładamy ponownie do lodówki(...)resztę wałkujemy i wkładamy do formy tarty, nakłuwamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Pieczemy 15 minut. Piekarnika nie wyłączamy. Następnie nakładamy brzoskwinie i gdzieniegdzie kawałki moreli. Resztę surowego ciasta wałkujemy, wycinamy z niego paski i nakładamy na tarte wzdłuż i wszerz. Wstawiamy do piekarnika na 20 minut. Można podawać na ciepło lub na zimno

Mango Papaja
melba dyniowa 123

tortownica 21 cm Składniki: na ciasto: 250 g musu z dyni 3 jajka 200 g masła 1 szklanka cukru 1 i 1/2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia na krem: 1 litr mleka 500 g kwaśnej śmietany 18% 4 jajka 1 szklanka cukru pudru 1 kostka masła dodatkowo: 1 puszka brzoskwiń 1 galaretka brzoskwiniowa 3 łyżki cukru pudru(...)łyżce sera. Brzoskwinie odsączyć z syropu. Syrop przelać do rondelka i zagotować. Zdjąć z ognia i wsypać galaretkę, dobrze wymieszać i odstawić aż zacznie tężeć. Brzoskwinie pokroić na mniejsze kawałki. Spód ciasta umieścić na paterze i zapiąć obręcz tortownicy. Rozsmarować połowę kremu i wyłożyć brzoskwinie. Zalać tężejącą galaretką i odstawić do całkowitego stężenia. Rozsmarować resztę kremu i przykryć ciastem. Odłożoną

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Biszkopt z masą śmietankowo serową i brzoskwiniami. 161

Upały nie odpuszczają, ale ciasto na niedzielę musi być. Tym razem biszkopt z brzoskwiniami i masą ze śmietany i sera. To ciasto po raz pierwszy jadłam dawno temu u koleżanki. Robiła je, jej mama. Zawsze się zajadałyśmy, było tak pyszne. Zrobiłam swoją wersję, ale myślę, że proporcje są idealne. Ciasto wszystkim smakowało :) Najbardziej mojemu tacie, zjadł cztery kawałki, jeden(...)wzdłuż na pół. Na jednej połówce poukładać pokrojone w półplasterki brzoskwinie (brzoskwiń nie odsączałam).   Na brzoskwinie wyłożyć masę śmietanowo serową (zostawić trochę masy). Przykryć drugim blatem i wierzch wysmarować pozostałą masą.   Czekoladę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Udekorować wierzch ciasta i wstawić je do lodówki na kilka godzin

Agusiowe smakołyki
Ciasto straciatella z brzoskwiniami i czekoladą 103

żółtek 25 dkg margaryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa: 6 białek pół szklanki cukru 3 śmietany 18 % (po 330 gram) 2 budynie śmietankowe 1 puszka brzoskwiń 1 czekolada mleczna 1. Robimy ciasto: na stolnicę przesiewamy mąkę, dodajemy cukier, cukier waniliowy, żółtka , margarynę i proszek do pieczenia i zagniatamy ciasto. Ciasto przecinamy na dwa nierówne kawałki, owijamy w folię(...)grubych oczkach tarki większą część ciasta. 2. Białka ubijamy na sztywno, stopniowo dodajemy cukier, następnie budyń i śmietanę, na sam koniec dodajemy czekoladę i brzoskwinie pokrojone w drobną kostkę. Masę wylewamy na formę na starte ciasto. 3. Na masę ścieramy na tarce mniejszą część ciasta. Ciasto pieczemy około godziny w temp. 180 stopni. SMACZNEGO

Kuchnia u Bietki
Sernik z brzoskwiniami 153

jajka 2 białka 2 budynie śmietankowe 1 szklanka cukru kryształu 1 kostka masła Piana: 5 białek szczypta soli 1 szklanka cukru kryształu Dodatkowo: 1 duża puszka brzoskwiń Sposób przygotowania: Składniki na ciasto posiekać i zagnieść, odłożyć 2/3 do lodówki, a 1/3 do zamrażarki. Zmielony ser łączymy mikserem z miękkim masłem, cukrem, sproszkowanymi budyniami oraz jajkami. Dwa białka ubijamy ze szczyptą(...)soli i delikatnie, łyżką mieszamy z masą serową. 2/3 schłodzonego ciasta wylepiamy spód i boki formy. Nakłuwamy widelcem, wylewamy masę serową. Układamy pokrojone drobno brzoskwinie, na wierzch dajemy pianę ubitą z 5 białek ze szczyptą soli i szklanką cukru, a na końcu ścieramy pozostałą, mrożoną 1/3 ciasta. Sernik wstawiamy do nagrzanego do 180st C piekarnika na 15 minut

Kuchnia w czekoladzie
Kokosowe ciasto dyniowe z brzoskwiniami 21

Delikatnie wilgotne, z chrupiącymi orzechami, przełożone kremem z dodatkiem serka mascarpone. Wypróbujcie je koniecznie. Artykuł Kokosowe ciasto dyniowe z brzoskwiniami pochodzi z serwisu Pogotujmy.pl

Pogotujmy.pl
Deser GÓRA LODOWA – przepis na prosty deser bez pieczenia 52

Deser góra lodowa składa się z takich warstw, jak znane ciasto góra lodowa. Deser góra lodowa to deser w pucharkach z herbatnikami, masą budyniową, biszkoptami i pyszną polewą z dodatkiem mleka w proszku. Jak zrobić deser bez pieczenia z mlekiem w proszku? Przygotowanie deseru rozpoczynamy od ugotowania budyniu. Następnie, gdy budyń wystygnie, robimy masę na bazie masła. Kolejno przechodzimy(...)przepis na prosty deser bez pieczenia Historia zapachu Black Opium Pizza z cukinii – lekka domowa pizza na warzywnym spodzie! 10 porad na podkręcenie metabolizmu! Ciasto z ptasim mleczkiem – ciasto z kremem, brzoskwiniami i galaretką Leczo warzywne – bezmięsne leczo z fasolką szparagową

Via Gusto
Pizza z cukinii – lekka domowa pizza na warzywnym spodzie! 50

profil na Instagramie ( klik ) i Facebooku ( klik ). Sprawdź najnowsze przepisy Pizza z cukinii – lekka domowa pizza na warzywnym spodzie! 10 porad na podkręcenie metabolizmu! Ciasto z ptasim mleczkiem – ciasto z kremem, brzoskwiniami i galaretką Leczo warzywne – bezmięsne leczo z fasolką szparagową Najlepsze wegańskie brownie! Proste brownie bez jajek Kulki ziemniaczane z serem żółtym – panierowane kulki

Via Gusto
Galaretkowy sernik na zimno 72

push({}); Składniki: biszkopty lub herbatniki na spód 1 kg sera sernikowego z wiaderka 5 galaretek u mnie dwie wiśniowe, dwie agrestowe i jedna pomarańczowa ulubione owoce na wierzch ciasta, u mnie brzoskwinie w syropie (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: dwie galaretki wiśniowe rozpuściłam w 1,5 szklanki gorącej wody i odstawiłam do przestygnięcia, dwie galaretki agrestowe rozpuściłam w 1,5 szklanki

Blog kulinarny S9.PL
Kokosowe ciasto dyniowe z brzoskwiniami 110

Delikatnie wilgotne, z chrupiącymi orzechami, przełożone kremem z dodatkiem serka mascarpone. Wypróbujcie je koniecznie. Artykuł Kokosowe ciasto dyniowe z brzoskwiniami pochodzi z serwisu Pogotujmy.pl

Pogotujmy.pl
BRZOSKWINIOWIEC NA ZIMNO 123

Dawno nie było u mnie ciasta. Postanowiłam wykorzystać brzoskwinie w puszcze,które dłuższy czas stały w szafce.Ciasto jest niezwykle lekkie,słoneczne i niezbyt przesłodzone.Polecam,gdyż szybko się robi i szybko znika. Składniki:   opakowanie podłużnych bądź okrągłych biszkoptów ( u mnie podłużne) puszka brzoskwiń  1 kg serka waniliowego homogenizowanego  25 dag serka mascarpone  2 brzoskwiniowe galaretki

Niespełnione zdolności kulinarne
Ciasto ucierane z rabarbarem 151

ciasta i życzę SMACZNEGO! Krys Po inne przepisy na ciasta z rabarbarem zapraszam tutaj: Maślane ciasto z rabarbarem Ciasto z rabarbarem i kruszonką Ciasto z rabarbarem i truskawkami Ciasto rabarbarowe z brzoskwiniami D ziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz

Kuchnia u Krysi
Sernik puszysty 349

wiecie mam w domu wielką wielbicielkę SERNIKÓW i to dla Niej najczęściej przygotowuję te ciasta. Sernik z brzoskwiniami … z ananasem … klasyczny … z makiem … czekoladą – pomysłów jest co niemiara! Tym razem mam dla Was wersję z karmelem , która nie tylko smakuje rewelacyjnie , ale i pięknie wygląda! SKŁADNIKI: - mielony tłusty twaróg – 600 g – mleko

Ostra na Słodko