ciasto z brzoskwiniami - 3664 przepisów (strona:82/245)

pyszne szybkie ciasto ucierane z owocami... 219

sztuki "L", masło lub margaryna 15 dag, cukier 1 szklanka, cukier wanilinowy 1 opakowanie, mąka tortowa 1,5 kubka, proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki, morele 5 sztuk, brzoskwinie 2 sztuki, truskawki 50 dag mój kubek ma 275 ml pojemności wody i mąki sypię równo z rantem kubka - jajka, cukier, margaryna miękka, cukier wanilinowy mikserem ucierać z 5 minut(...)przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, wszystkie składniki mikserem utrzeć do jednolitej dość gęstej masy tortowniuca 24 cm, wyłożona papierem do pieczenia - na dnie blaszki rozsmarować ciasto, poukładać połówki truskawek, kwałki moreli i brzoskwiń piekarnik elektryczny nagrzany na 180 C, grzanie góra/dół, piec ciasto z 55-60 minut, do suchego patyczka, w chłodnym miejscu ciasto w blaszce wystudzić

W Mojej Kuchni Lubię
Placek na białkach z czekoladą i truskawkami 120

komponuje się z truskawkami i kawałkami rozpływającej się w ustach czekolady. W moim domu gościło już niejednokrotnie! Koniecznie spróbujcie takiego połączenia i przy okazji zerknijcie na przepis: ciasto na białkach z brzoskwiniami - klik . (Tortownica o średnicy 18 cm)   3 białka 100g cukru 100g maki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 50g masła/margaryny Dodatkowo: 150g truskawek + 1-2 łyżki(...)wmieszać uprzednio posiekaną czekoladę. Masę przełożyć do natłuszczonej formy. Umyte oraz osuszone truskawki bez szypułek przekroić na pół, delikatnie obtoczyć w mące i ułożyć (przecięciem do góry) na wierzchu ciasta. Placek piec w rozgrzanym piekarniku przez około 40 minut (do tzw. "suchego patyczka") w 180 stopniach. Po ostudzeniu udekorować czekoladą roztopioną z odrobiną mleka. (*) Pamiętajcie, że ciepłe białko, czyli

Di gotuje
leniwa drożdżówka z brzoskwiniami... 193

letnie mleko, wsypać przesianą mąkę, sól -NIE MIESZAĆ- nakryć talerzem i zostawić na 5 godzin blacha z odpinanym rantem 35/24 cm, wyłożona papierem do pieczenia, ciasto wymieszxać łyżką, dać do blaszki, powkładać połówki brzoskwiń skórką do dołu KRUSZONKA: po 15 dag: miękkie masło, mąka tortowa, cukier, palcami wyrobić kruszonkę, rozsypać na brzoskwiniach piekarnik elektryczny, nagrzany na 180 C, grzanie góra

W Mojej Kuchni Lubię
Szlafroczki francuskie z jabłkami. 160

czystą deskę, przestudzić. Przestudzone posypać cukrem pudrem. Z tej porcji ciasta powinno nam wyjść około 20 sztuk szlafroczków. Zamiast jabłek możemy dać połówki brzoskwiń. Możemy też zrobić takie szlafroczki z morelami, ale wtedy kroimy ciasto na mniejsze kwadraty, ponieważ morele są mniejsze niż jabłka, czy brzoskwinie. Gdy robimy szlafroczki z brzoskwiniami lub morelami nie dodajemy cynamonu, a zamiast cukru pudru

Przepisy i porady kulinarne
Tarta cytrynowa Lemon Curd 61

subscribe-form-2709473 .row-form").hide()} Polecam Ci także inne przepisy: Mazurek chałwowy Ciasto 3 BIT Tarta z rabarbarem Tort a’la ciastko WZ Mazurek wielkanocny królik Wilgotna babka drożdżowa Maślane ciasteczka ozdobione kwiatami Babka pomarańczowa Tarta truskawkowa Ciasto kukułka Sernik z brzoskwiniami Karpatka Mazurek kajmakowy Babka czekoladowa z prosseco Babka z mlekiem skondensowanym Babka drożdżowa z żurawiną Sernik nowojorski(...)rozmiar L Do ozdoby – świeże truskawki, małe bezy Dodatkowo: folia spożywcza, papier do pieczenia, fasola lub inne obciążenie do tarty Przygotowanie : Do dużej miski dodaj wszystkie składniki ciasta poza wodą. Zimne masło najlepiej pokrój w niewielką kostkę. Za pomocą dłoni zagniataj ciasto. Jeśli ciasto przez dłuższą chwilę nie zagniata się do jednolitej kuli, dodaj odrobinę zimnej wody. Kulę ciasta

nietylkopasta.pl
20 przepisów na desery i ciasta sylwestrowe 182

ciasteczka oraz ciasta sylwestrowe! Te słodkie propozycje będą idealne do przygotowania na imprezę Sylwestrową. Poniżej sprawdzisz następujące przepisy na desery i ciasta sylwestrowe: 1. Ciasto Coca Cola 2. Deserek Kinder Bueno 3. Tradycyjna kremówka 4. Ciasto Knoppers 5. Ciasteczka Snickers 6. Brzoskwiniowe ciasto bez pieczenia 7. Kokoski w jasnej polewie 8. Miętowe ciasto z kremem 9. Ciasto Balladyna na biszkoptach(...)ustach. ZOBACZ PRZEPIS 3. Tradycyjna kremówka Przepis na tradycyjną kremówkę! Gęsty, aksamitny krem budyniowy i ciasto francuskie. Kremówka jest bardzo uniwersalnym ciastem, więc będzie dobrą propozycją na Sylwestra. ZOBACZ PRZEPIS 4. Ciasto Knoppers Ciasto na bazie batona orzechowego Knoppers to wystrzałowa propozycja! Ciasto składa się z trzech kremów – mlecznego, nugatowego i karmelowego. Całość obalana jest czekoladą. ZOBACZ PRZEPIS

Via Gusto
SERNIK Z BRZOSKWINIAMI 149

natłuszczonej i wyłożonej papierem formy. ➜Ser twarogowy mielimy 2 razy ( jeśli używamy sera w kostkach) , następnie miksujemy z jajkami, cukrem i budynie.  ➜Wykładamy na ciasto. ➜Na wierzchu układamy cząstki odsączonych brzoskwiń z puszki. ➜Pieczemy w 180 st.C przez 1 h . Gotowe ciasto studzimy. Przechowujemy w lodówce. Sernika najlepszy jest na 2-3 dzień jak poleży trochę w lodówce :) Udanych

Marcepanowa kuchnia
Ciasto Brzoskwiniowa Wenus 129

Pyszne i efektowne ciasto brzoskwiniowa wenus to połączenie puszystego biszkoptu z brzoskwiniami i masą serowo-galaretkową. Lekkie i orzeźwiające. Idealne na każdą porę roku. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na biszkopt: 6 jajek L 1 i 1/4 szklanki cukru ( składniki odmierzane szklanką o pojemności 250 ml) 6 łyżek oleju 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)wraz z proszkiem do pieczenia i miksujemy krótko tylko do połączenia się składników. Gotowe ciasto przelewamy do blachy o wymiarach 36×24 cm wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (góra-dół), pieczemy ok 30 min do suchego patyczka. Upieczone ciasto odstawiamy do całkowitego ostygnięcia, wystudzony biszkopt wyciągamy z blaszki, przekrawamy na pół. Jedną połówkę

Blog kulinarny S9.PL
Snikers pomarańczowy z kajmakiem 80

Odkąd pamietam specjalistką od Snikersa w naszej rodzinie była siostra Anya, a drugim jej ciastem popisowym był sernik z brzoskwiniami. Druga siostra Ula specjalizowała się w pychotce i wuzetce, brat Adam w serniku i szarlotce na kruchym cieście, a mama w makowcu z masą kawową. Moja specjalność to cappucino i śniegowiec. Każdego roku na święta wszyscy piekli swoje ulubione ciasta

To co kocham
Tartaletki - jajka sadzone na słodko 199

Kruche, imitujące jajka sadzone tartaletki z bitą śmietaną, mascarpone i orzeźwiającą brzoskwinią z pewnością będą słodką ozdobą „jajecznych” Świąt Wielkanocnych. Składniki: Ciasto : 350g mąki pszennej 160g masła ekstra 80g cukru pudru(...)żółtko 1 całe jajko 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżeczki kakao Masa: 250g mascarpone 250g śmietany 30% 2 łyżki cukru pudru 18 połówek brzoskwiń z zalewy olej do wysmarowania formy Wykonanie: 1. Ciasto: Mąkę przesiać do miski, dodać cukier puder, kakao, proszek do pieczenia,  kawałki pokrojonego masła i wszystko posiekać siekaczką. Dodać żółtko, jajko, zagnieść i wyrobić

Szalona Kuchnia Eweliny
Snikers pomarańczowy z kajmakiem 191

Odkąd pamietam specjalistką od Snikersa w naszej rodzinie była siostra Anya, a drugim jej ciastem popisowym był sernik z brzoskwiniami. Druga siostra Ula specjalizowała się w  pychotce i  wuzetce, brat Adam w serniku i szarlotce na kruchym cieście, a mama w makowcu z masą kawową. Moja specjalność

To co kocham
Chałupka Baby Jagi 300

przyczyna jest prosta - dziecię wyjadło czekolady). Do środka często wkładałyśmy coś "na wypełnienie", kiedy za wiele masy zostało wyjedzone z miski - ptasie mleczko, banany, pasek galaretki, truskawki, brzoskwinie. W każdej wersji ciasto jest nieziemskie. Polecam zrobienie go na święta - zachwyci każdego! Składniki: KREM: 1 litr mleka, najlepiej 3,2% 400ml śmietany 18% 5 jajek 1 łyżka cukru waniliowego  szczypta

Cakes By Kejt
Prosty tort śmietanowy 197

sztywną pianę. W trakcie ubijania dodajemy partiami cukier. Dodajemy po jednym żółtku. Do masy dosypujemy obie mąki i proszek do pieczenia. Ciasto wylewamy do wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą tortownicy. Pieczemy 60 minut w 180 stopniach. studzimy. Brzoskwinie odsączmy z zalewy. Kroimy w kostkę. Syrop(...)zostawiamy. Syrop łączymy z wodą. Śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier puder i śmietanfix. Do ubitej śmietany dodajemy mascarpone. Krótko miksujemy. Ciasto dzielimy na trzy części. Pierwszy blat lekko nasączamy syropem brzoskwiniowym i układamy pokrojone w kostkę brzoskwinie. Na brzoskwinie wykładamy 1/3 masy śmietanowej. Przykrywamy drugim blatem. Postępujemy tak samo. ostatni blat smarujemy tylko kremem. Dekorujemy owocami. Smacznego

Ciasta z tradycjami
Figa z makiem 153

Biszkopt makowy z kremem, brzoskwiniami, biszkoptami i galaretką - pyszne połączenie. W mojej rodzinie to ciasto zrobiło furorę. Mama, nie mogąc sobie przypomnieć nazwy, mówi o nim "byle co" :) Składniki: Biszkopt: 6 jajek 1 szklanka mąki 1 szklanka cukru 1 szklanka suchego maku 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 5 żółtek 3/4 szklanki cukru 1,5 szklanki syropu po brzoskwiniach(...)masła Ponadto: brzoskwinie w puszce (syrop zachować!) 2 galaretki ciemnoczerwone (z czarnej porzeczki, owoców leśnych itp.) 120 g okrągłych biszkoptów Sposób przygotowania: 1. Białka ubić i dodać cukier, żółtka, mąkę, proszek do pieczenia i mak. Piec w blaszce 22x37 cm wyłożonej papierem do pieczenia w 180 stopniach przez 45 min. Po upieczeniu ciasto przekroić na pół. 2. Galaretki rozpuścić

Na Ciasteczkowych Papierach