Szlafroczki francuskie z jabłkami.
Szlafroczki francuskie z jabłkami.
Składniki : 1,5 kg ciasta francuskiego 1 kg średnich jabłek cukier cynamon kasza manna 1 całe jajko do smarowania cukier puder do dekoracji Sposób wykonania : Ciasto francuskie rozwałkować w kształcie prostokąta na grubość 3-4 mm. Pokroić na kwadraty o bokach 13 cm. Na każdy środek kwadratu wsypać po łyżeczce kaszy manny. Jabłka umyć,obrać ze skórki, przekroić na połówki i wydrążyć gniazda nasienne. Połówki jabłek poukładać na środek kwadratu, posypać łyżeczką cukru oraz szczyptą cynamonu. Wszystkie rogi kw... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Przepisy i porady kulinarne
Autor
Krzysztof Jaracz
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
jabłka, ciasto 3 bit, ciasto, francuskie, jajko, cynamon, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, kasza, ciasto francuskie, dekoracje, pieczenie, ciasta z jabłkami, ciasto z połówkami jabłek, ciasto z brzoskwiniami, sposoby na jajko, pieczone jabłka, jabłka pieczone, drugie danie
Inne przepisy z Przepisy i porady kulinarne
Dodaj komentarz