ciasto z brzoskwiniami - 3664 przepisów (strona:88/245)

śliwki i brzoskwinie wpadły na ciasto drożdżowe... 166

krople, śliwki 20 sztuk, brzoskwinie 2 duże, polewa czekoladowa - w opisie do misy robota dać jajka i z cukrami, szczyptą soli hakiem wymieszać stopić palmę i wlać zimne mleko do palmy i można od razu wlać letnie do jajek mieszając hakiem wsypać mąkę, drożdże suche i wyrabiać, w trakcie dodać aromat cytrynowy, ciasto wyrabiać z 10 minut i zostawić(...)hakiem dwie keksówki 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia i po równo rozdzielić ciasto do każdej foremki na wierzchu poukładać gęsto połówki śliwek i plastry brzoskwiń piec w 200C około 40 minut i ciasta zostawić w blaszkach do wystygnięcia POLEWA: czekoladę gorzką i białą z 1 łyżką gęstej śmietany 18% rozpuścić mieszając w misce na garnku z gotującą się wodą

W Mojej Kuchni Lubię
Sałatka owocowa BLW 44

Sałatka owocowa BLW BLW czyli inaczej Bobas Lubi Wybór ( z angielskiego Baby Led Weaning) to metoda rozszerzania diety niemowlaka i małego dziecka polegająca na proponowaniu mu

Dorota Smakuje
Deser LETNIA POKUSA z porzeczkami i szałwią 145

Obiecana czarna porzeczka powraca!, tym razem w odsłonie uroczego i zdrowego deseru. Podane na łódeczce wspaniale trafi do dzieci, podane w szerokiej szklance będzie świetną propozycją

Kuchnia PROzdrowotna
Poznaj przepis na sernik, który skradnie serca łakomczuchów 284

zalewy. Przełóż do masy, wymieszaj. Na koniec dodaj ubitą pianę z białek. Odłóż mikser, sernik z brzoskwiniami wymieszaj ręcznie, najlepiej drewnianą łopatką. Piecz 50 minut w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku. 10 minut przed końcem pieczenia przygotuj bezową piankę i udekoruj ciasto. W ten sposób twój wypiek zmieni się w sernik z rosą. Przygotowanie bezowej pianki: aby przygotować(...)bezową piankę, oddziel sześć białek od żółtek. Ubij je na sztywną pianę wraz ze szklanką cukru. Cały proces powinien trwać około ośmiu minut. Wyjmij sernik z brzoskwiniami z piekarnika i udekoruj pianką górę ciasta. Możesz zrobić fale lub rowki za pomocą specjalnej łopatki do tortów. Wstaw blaszkę ponownie do piekarnika. Piecz kolejne 15 minut, tym razem w temperaturze 150 stopni

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Brzoskwiniowa chmurka. 173

Dziś mam dla Was ciasto, które jest w internecie bardzo znane, ale najczęściej jako malinowa chmurka. Ja zrobiłam z brzoskwiniami, dlatego moja chmurka jest brzoskwiniowa :) Przejrzałam wiele przepisów i zrobiłam swoją wersję. Już od dawna miałam w planach to ciasto, ale zawsze wydawało mi się, że jest zbyt pracochłonne. To akurat prawda :) Jest przy nim trochę pracy, ale po zjedzeniu(...)szklanki gorącej wody, wsypać galaretki i wymieszać żeby się rozpuściły. Zostawić do przestudzenia. Do wystudzonej galaretki dodać pokrojone w kostkę brzoskwinie i wymieszać. Wstawić do lodówki i zostawić, aż zacznie tężeć. Na blaszce ułożyć ciasto kruche, następnie wylać tężejącą galaretkę. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia galaretki. Przygotować masę śmietanową. Żelatynę rozpuścić w ciepłej wodzie i zostawić do przestudzenia. Śmietanę

Agusiowe smakołyki
Rurki z kremem 190

zrobić świetnie działające foremki z tego co macie w domu) i z gotowego ciasta francuskiego. Pierwszą partię zrobiłam z kremem i malinami, drugą z kremem i brzoskwiniami z puszki. Z 1 opakowania ciasta francuskiego wychodzi 8 do 10 rurek. Potrzebne będą: 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego owoce do dekoracji (u mnie maliny) 1 białko gruby cukier (u mnie brązowy) Składniki

Ciastkozercy
CIASTKA CROISSANT 74

wiosny spełzły na niczym :( Dlatego dzisiaj proponuję coś słodkiego na poprawę nastroju :) SKŁADNIKI: 1 budyń waniliowy 2 szklanki mleka 2 łyżki cukru 1 banan 6 połówek brzoskwiń w zalewie 1 płat gotowego ciasta croissant polewa czekoladowa żółtko A jak to zrobić: Płat gotowego ciasta rozwałkować na prostokąt o wymiarach około 30-40 cm. i podzielić na 12 równych kwadratów. Budyń(...)ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, dodając cukier. Na każdy kwadrat ciasta wyłożyć po 1 łyżce lekko schłodzonego budyniu, 2 plasterki banana i ćwiartkę brzoskwini. Ciastko złożyć za cztery rogi w sakiewkę delikatnie ściskając, aby podczas pieczenia sakiewki się otworzyły. Gotowe ciastka posmarować żółtkiem i piec w nagrzanym piekarniku w 170 stopniach około 20 minut. Po upieczeniu polać czekoladą

Kuchnia w opałach
JABŁECZNIK ZAPARZANY 126

jest tak świetny a ciasto puszyste i wilgotne (długo zachowuje świeżość), że spokojnie można do niego dodać inne twarde (i wybrać niezbyt słodkie) owoce, np. śliwki, morele, brzoskwinie czy gruszki, powstanie pyszne ciasto z owocami. Do jabłecznika możecie także dorzucić niewielką ilość suszonej żurawiny lub rodzynki, a ciasto finalnie polać lukrem, będzie pysznie! Jabłecznik zaparzany SKŁADNIKI: 1,5 kg twardych

Zasmakuj Kuchni
SERNIK KOKOSOWY Z BRZOSKWINIĄ 54

Ciasto -  margarynę rozpuszczamy w rondelku i schładzamy. Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać. Następnie dodajemy cukier i cukier waniliowy, wymieszać. Na koniec zrobić kopczyk, w kopczyku dołeczek wlać żółtka oraz dodać rozpuszczoną i schłodzoną margarynę. Zagnieść ciasto do momentu połączenia się składników. Ciasto dobrze schłodzić - najlepiej zrobić je dzień wcześniej by mieć pewność, że jest mocno twarde. Brzoskwinie - umyć(...)Dodać wiórki kokosowe, wymieszać robotem. Na koniec dodać przesianą mąkę ziemniaczaną, dokładnie wymieszać. Następnie dodać pokrojone w kostkę brzoskwinie i za pomocą szpatułki delikatnie wymieszać.  Przełożenie: Na blachę o wymiarach 24 x 24 cm wysmarowanej margaryną zetrzeć 3/4 schłodzonego ciasta na tarce do jarzyn o grubych oczkach, następnie dłonią lekko dociskamy/oklepujemy ciasto, aby ładnie się skleiło. Następnie na ciasto

Ciastka - domowe słodkości
Rożki z Ciasta Francuskiego z Krówką Bananem i Jabłkiem 238

smakują fantastycznie, są chrupiące, myślne i wilgotne od masy owocowej. Jeden z moich ulubionych deserów :), uwielbiam ciasto francuskie. Takie rożki można również przygotować ze śliwkami lub brzoskwiniami. Bardzo polecam… Polecam również przepis na: Ciasto francuskie ze śliwkami . Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Rożki z Ciasta Francuskiego z Krówką Bananem i Jabłkiem Składniki

Mała Cukierenka
Tartaletki serowo-brzoskwiniowe 82

Eleganckie i pyszne tartaletki z kruchego ciasta, wypełnione masą serową z dodatkiem musu brzoskwiniowego. Te urocze babeczki zwieńczone są dodatkowymi kawałkami delikatnych brzoskwiń oraz kruchych płatków migdałowych. To wszystko składa się na idealne połączenie, którym z pewnością zachwycicie swoich gości i domowników :) Polecam! Składniki na kruche ciasto: 300 g mąki,  200 g zimnego masła(...)Wielunia), 125 g cukru, 1 łyżka śmietany 18%, 30 g budyniu waniliowego bez cukru, 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego, 2 jajka, puszka brzoskwiń w syropie. Dodatkowo: 2 brzoskwinie do dekoracji płatki migdałowe, cukier puder. Przygotowujemy kruche ciasto. Wszystkie składniki posiekać i w miarę szybko zagnieść na gładkie, jednolite ciasto. Schłodzić w lodówce 1-2 godziny. Przygotować foremki do tartaletek. Cienko wysmarować

Świat Ciasta
Mazurek czekoladowo-brzoskwiniowy 27

masła 2 łyżki cukru pudru 1 szczypta soli Uwaga: szklanka 200 ml Z podanych składników zagniatam ciasto i wkładam na 15 minut do lodówki. Następnie rozwałkowuję na wielkość blaszki (35×30 cm) i przekładam do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto wkładam do piekarnika nagrzanego do 180 °C i piekę 15-20 minut, aż będzie złote. Spód odstawiam(...)masy, którą odstawiam do wystygnięcia. Zimną masę miksuję na puszysty krem, który wykładam na kruchy spód. Na kremie czekoladowym układam biszkopty. Teraz mogę przygotować warstwę brzoskwiniową. Składniki: 6 połówek brzoskwiń z puszki 300 ml soku z brzoskwiń z puszki 2 łyżki cytryny 1 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej ¼ szklanki zimnej wody Brzoskwinie miksuję razem z sokiem na pulpę. Pulpę przekładam

Słodki sentyment
Mazurek czekoladowo-brzoskwiniowy 70

masła 2 łyżki cukru pudru 1 szczypta soli Uwaga: szklanka 200 ml Z podanych składników zagniatam ciasto i wkładam na 15 minut do lodówki. Następnie rozwałkowuję na wielkość blaszki (35×30 cm) i przekładam do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto wkładam do piekarnika nagrzanego do 180 °C i piekę 15-20 minut, aż będzie złote. Spód odstawiam(...)masy, którą odstawiam do wystygnięcia. Zimną masę miksuję na puszysty krem, który wykładam na kruchy spód. Na kremie czekoladowym układam biszkopty. Teraz mogę przygotować warstwę brzoskwiniową. Składniki: 6 połówek brzoskwiń z puszki 300 ml soku z brzoskwiń z puszki 2 łyżki cytryny 1 łyżka mąki ziemniaczanej ¼ szklanki zimnej wody Brzoskwinie miksuję razem z sokiem na pulpę. Pulpę przekładam do garnuszka

Słodki sentyment
Ciasto kruche z malinami 133

masła • 50 g cukru • szczypta soli • 2/3 łyżeczki proszku do pieczenia • 3 żółtka Owoce • 600 g malin • 400 g nektarynek lub brzoskwiń • 1 łyżka mąki ziemniaczanej Beza • 3 białka • 150 g cukru • 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej Przygotowanie : Ciasto Formę o wymiarach 20 x 30 cm posmarować masłem i wyłożyć papierem do pieczenia (spód i boki). Piekarnik nagrzać do 170 stopni(...)bezy) i zagnieść gładkie ciasto. Uformować z niego kulę. Ciasto pokroić nożem na plasterki i wyłożyć nimi spód oraz ok. 2 cm boków, ugniatając ciasto palcami. Spód podziurkować widelcem. Owoce Nektarynki lub brzoskwinie pokroić na kawałki usuwając pestki. Połączyć z malinami i mąką ziemniaczaną delikatnie mieszając. Beza Białka ubić na sztywną pianę, następnie stopniowo, po łyżce, dodawać cukier cały czas

KUCHNIA POLSKA
Sernik z brzoskwinią 168

Czas karnawału, a ja proponuję tradycyjny serniczek z dodatkiem brzoskwiń. Bardzo smaczny może ktoś się skusi. SKŁADNIKI Na ciasto 2 szkl. mąki pszennej 1 jajko 1 łyżka kwaśnej śmietany kostka masła 1,1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka cukru pudru Masa serowa: 1 kg białego sera dwukrotnie zmielonego 100 g masła 250 g cukru pudru 7 jaj 2 łyżki(...)waniliowym.  Po połączeniu składników dodajemy porcjami zmielony ser.  Ścieramy skórkę z cytryny- wcześniej sparzamy cytrynę wrzątkiem. Brzoskwinie odsączamy, kroimy w duża kostkę, dodajemy do masy. Następnie wlewamy  pianę z białek i delikatnie mieszamy z masą serową. Kruche ciasto (3/4) ścieramy na tarce o grubych oczkach na spód formy wyłożonej papierem do pieczenia. Boki posypujemy bułką tartą

W kuchennym oknie Ewy