ciasto z brzoskwiniami - 3664 przepisów (strona:88/245)

Brzoskwinie w syropie 130

Kilka dni temu kupiłam w dobrej cenie ponad 4 kg polskich, niewielkich brzoskwiń. Chwilę zastanawiałam się co z nich przygotować, ale wygrała pierwsza myśl, czyli brzoskwinie w syropie. Będą idealne do deserów i ciast, a zimą dodadzą trochę słońca do porannej owsianki. Oczywiście nie są tak idealne (jeśli chodzi o kształt) jak te ze sklepu, ale domowe i pyszne

Pasja Smaku
śmietanowiec ciasto bez pieczenia + film krok po kroku 71

gorącej wody 1 galaretka zielona np. agrestowa + 250 ml gorącej wody 1 galaretka pomarańczowa + 250 ml gorącej wody 50 g żelatyny + 50 ml gorącej wody biszkopty na spód ciasta wykonanie: Każdą galaretkę rozpuszczamy i odstawiamy do stężenia. Stężałe kroimy w kostkę. Na dnie tortownicy (ok. 24 cm średnicy, wyłożoną papierem do pieczenia) układamy biszkopty. Żelatynę zalewamy gorącą wodą i odstawiamy(...)mieszamy i od razu przekładamy na biszkopty gdyż masa szybko tężeje. składniki na wierzch: ok. 5 połówek brzoskwiń z syropu 1 galaretka brzoskwiniowa 400 ml gorącej wody wykonanie: Galaretkę rozpuszczamy w wodzie i odstawiamy. Brzoskwinie kroimy w kostkę, układamy na wierzchu ciasta i zalewamy lekko tężejącą galaretką. Ciasto wstawiamy do lodówki aby galaretka stężała (najlepiej

Domowy Smak Jedzenia
CIASTO CZEKOLADOWE Z CZEREŚNIAMI 123

uwielbiam czereśnie ! Są to chyba jedne w moich ulubionych owoców zaraz po gruszkach i brzoskwiniach! Dziś mam dla Was przepis na pyszne i niesamowicie szybkie do zrobienia ciasto czekoladowe z czereśniami. Delikatne, lekkie, puszyste i wyjątkowo pyszne! Kiedy sezon na czereśnie minie – śmiało możecie dołożyć do niego inne ulubione owoce – świetnie sprawdzą się też borówki, brzoskwinie, wiśnie

Ostra na Słodko
Malinowa kopuła 114

dodając pod koniec cukier. DO ubitej piany dodać po jednym żółtku miksując, następnie przesiać mąki, wymieszać szpatułką. Ciasto wylać na blachę piekarnikową wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w 160'C około 15 minut. Wystudzić. WARSTWY: Galaretki rozpuścić we wrzątku, odstawić do ostygnięcia. Brzoskwinie pokroić drobniutko, porzeczki przebrać i umyć. Do galaretki o smaku owoców leśnych dodać porzeczki, do morelowej brzoskwinie(...)całkowitego stężenia. Na brzoskwinie wyłożyć śmietankę malinową, następnie całą masę porzeczkową, ostawić znów do stężenia. Na porzeczki dać resztę brzoskwiń. Odstawić aż całkowicie stężeje. OZDABIANIE: Kiedy wszystkie warstwy stężeją odwrócić miskę do góry dnem i wyjąć kopułę. Czekoladę rozpuścić, oblać ciasto. Następnie poprzyklejać do czekolady maliny i ozdobić listkami mięty

Cakes By Kejt
Sernik na jogurtach greckich z brzoskwiniami 498

białek szczypta soli 2 budynie waniliowe lub śmietankowe bez cukru 2 łyżki cukru waniliowego Dodatkowo: 1 puszka brzoskwiń cukier puder do posypania Sposób wykonania: Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, cukrami i solą,  dodajemy masło, siekamy drobno, wbijamy żółtka, zagniatamy kruche ciasto. Ciasto dzielimy na dwie części: 1/3 i 2/3. Mniejszą część zawijamy w folię aluminiową, wkładamy do zamrażarki(...)stopniowo jogurt grecki i mieszamy delikatnie łyżką, do połączenia składników. Następnie do masy dodajemy osączone z zalewy i pokrojone na mniejsze cząstki brzoskwinie, mieszamy łyżką. Masę jogurtową wylewamy na podpieczony i schłodzony spód.  Mniejszą część ciasta wyjmujemy z zamrażarki i na wierzch ścieramy je na dużych oczkach. Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez około

Cukiernia Pychotki
Dziecinnie łatwe ciasto z makiem i nektarynkami 150

siebie, więc tradycyjnie w sobotę upiekłam, a w sumie nie ja, a Miśka ciasto typu duża blacha z makiem i nektarynkami. Jest to dziecinnie proste ciasto, sami zobaczycie, a nektarynki możecie zastąpić brzoskwiniami, morelami a nawet śliwkami. Składniki na tradycyjną dużą, prostokątną blachę: 500 g mąki pszennej 300 g mąki ziemniaczanej 250 ml oleju roślinnego 400 g mleka kokosowego(...)Wymieszaj. W drugiej misce zblenduj cukier, olej i banany. Do masy bananowej dodaj całą zawartość puszki mleka kokosowego. Zblenduj wszystko razem. Połącz zawartość obu misek. Wymieszaj wszystko. Przełóż ciasto na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i lekko powciskaj przepołowione owoce „dupką” do dołu. Możesz owoce delikatnie posypać domowej roboty cukrem waniliowym (na całość 2 łyżki). Piecz w temp

greenscarf
galette (tarta rustykalna) z morelami i miodem 133

kruche ciasto, a w środku morele o miodowym smaku - poezja! Jeśli jeszcze w Waszej okolicy są morele to jak najszybciej polecam zrobić Wam to ciasto. Jeśli już skończyły, z miodem świetnie będą smakować też brzoskwinie czy jabłka. Zapraszam po przepis :) GALETTE (TARTA RUSTYKALNA) Z MORELAMI I MIODEM przepis autorski // ok. 8 porcji ~100g mąki pszennej ~100g mąki razowej (można użyć

chili & sugar
STYROPIAN Z MANDARYNKAMI 200

Już dawno miałam ochotę na zrobienie tego ciasta, w końcu się udało. Większość osób tradycyjnie dodaje brzoskwinie z puszki, ja akurat miałam mandarynki w puszce - wyszło pysznie. Jogurt naturalny z dodatkiem budyniu tworzy delikatną piankę, której nie można się oprzeć. Ciasto robi się łatwo i szybko, nie ma opcji żeby nie wyszło. SKŁADNIKI Ciasto: (blaszka 25x25 cm) 250 g masła

słodki bratek
Lekki serniczek z brzoskwiniami i galaretką 274

Pyszny, lekki i bardzo wakacyjny deser. Idealny na upały. Na szczęście to nie wszystko;) Deser jest całoroczny, a to za sprawą brzoskwiń, które poza sezonem z

Smaki Na Talerzu
Jajka sadzone na słodko 130

cukru pudru 2 żółtka 120g masła lub margaryny szczypta soli Krem: 300g margaryny 50ml wody 250g cukru pudru 140g mleka w proszku Dodatkowo: 12 połówek brzoskwiń (mogą być odsączone z syropu) Sposób przygotowania: 1. Ciasto: Do przesianej na blat mąki dodajemy posiekany tłuszcz, żółtka, przesiany cukier puder oraz szczyptę soli. Wszystko razem zagniatamy i odkładamy w foliowym woreczku do zamrażarki(...)minut. 2. Schłodzone ciasto dzielimy na 12 części i każdą wylepiamy przygotowane foremki na tartaletki (u mnie o średnicy 9cm). Dziurkujemy widelcem spód i przykrywamy kawałkiem papieru do pieczenia, a następnie obciążamy kulkami ceramicznymi lub drobną fasolką (jak u mnie). Pieczemy w nagrzanym do 180st C piekarniku 10 minut, po czym ściągamy papier z kulkami (lub fasolką) i pieczemy ponownie

Kuchnia w czekoladzie
SEROWE KOPERTY Z BRZOSKWINIAMI 84

twarogu (może być mielony, ale nie musi) 250 g masła 250 g mąki pszennej 1 cukier waniliowy 1-2 łyżki cukru (do obtoczenia ciastek) brzoskwinie (u mnie z puszki) lub inne owoce Wykonanie: Brzoskwinie kroimy na ósemki. Jeśli mamy z puszki wcześniej dokładnie odsączamy z zalewy (ja zrobiłam to na sitku, a następnie delikatnie wytarłam jednorazowym ręcznikiem). Schłodzone masło możemy(...)masła dodajemy mąkę i zmielony (lub poduszony widelcem) ser oraz cukier waniliowy i szybko zagniatamy jednolite ciasto. Wkładamy je  na 30 minut do lodówki.   Następnie, po wyjęciu rozwałkować ciasto i wycinać kwadraty 6×6 cm. Na każdy nakładać plasterek brzoskwini, i sklejać ze sobą dwa przeciwległe rogi. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić

Walijskie Pichcenie
Ciasto z owocami 87

Banalnie proste ciasto z owocami. Próbowałam już z brzoskwiniami, borówkami amerykańskimi a teraz z malinami. Bardzo puszyste a w lodówce zachowa świeżość przez kilka dni :) Polecam :) Oryginalny przepis pod nazwą Malinowy z cytrynową nutą pochodzi z gazety Tina. Składniki : 3 i 1/2 szklanki mąki 3 łyżeczki proszku do pieczenia 2 i 1/2 szklanki cukru(...)proszkiem do pieczenia do wysokiego naczynia. Dosyp cukier, cukier waniliowy i skórkę cytrynową. Wbij jajka, dolej mleko i olej. Wszystkie składniki wymieszaj mikserem na gładkie, jednolite ciasto. Owoce opłucz, osusz a następnie oprósz odłożonymi wcześniej dwiema łyżkami mąki. Delikatnie przemieszaj. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia. Na spodzie równomiernie rozsmaruj przygotowane ciasto. Wierzch

cucinare
Ciasto z owocami 87

Banalnie proste ciasto z owocami. Próbowałam już z brzoskwiniami, borówkami amerykańskimi a teraz z malinami. Bardzo puszyste a w lodówce zachowa świeżość przez kilka dni :) Polecam :) Oryginalny przepis pod nazwą Malinowy z cytrynową nutą pochodzi z gazety Tina. Składniki : 3 i 1/2 szklanki mąki 3 łyżeczki proszku do pieczenia 2 i 1/2 szklanki cukru(...)proszkiem do pieczenia do wysokiego naczynia. Dosyp cukier, cukier waniliowy i skórkę cytrynową. Wbij jajka, dolej mleko i olej. Wszystkie składniki wymieszaj mikserem na gładkie, jednolite ciasto. Owoce opłucz, osusz a następnie oprósz odłożonymi wcześniej dwiema łyżkami mąki. Delikatnie przemieszaj. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia. Na spodzie równomiernie rozsmaruj przygotowane ciasto. Wierzch

cucinare
DELIKATNY SERNIK Z DODATKIEM UGOTOWANEGO BUDYNIU 96

delikatny, kremowy i nie mocno słodki. Jeśli więc jesteście łasuchami posypcie go cukrem pudrem, polejcie lukrem czy zwyczajnie zwiększcie ilość cukru. Ja tego nie zrobiłam, bo lubię delikatnie słodkie ciasta, więc dlas mnie balans słodyczy jest tutaj w punkt. Dodałam jedynie (w stosunku do oryginału) 1 cukier waniliowy oraz skórkę otartą z 1 cytryny. Sernik możemy upiec z dowolnymi owocami(...)sera 1 opakowanie budyniu śmietankowego 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej skórka otarta z 1 sparzonej cytryny lub kilka kropli aromatu cytrynowego Dodatkowo: dowolne owoce, u mnie brzoskwinie z puszki Wykonanie: Składniki na kruche ciasto zagnieść. Zawinąć w folię i chłodzić 1h w lodówce lub 30 minut w zamrażarce.  W międzyczasie przygotować masę serową. Jajka ubić z cukrem, cukrem waniliowym

Walijskie Pichcenie