ciasto z brzoskwiniami - 3664 przepisów (strona:89/245)

Bezglutenowe ciasto jogurtowe z owocami 223

Przepis na bezglutenowe ciasto jogurtowe na bazie mąki ryżowej. Ciasto jest pyszne – miękkie i puszyste. Do ciasto można dodać dowolne owoce: truskawki, maliny, jagody, brzoskwinie pokrojone w kostkę czy ananasa… Składniki na bezglutenowe ciasto jogurtowe: 300g mąki ryżowej (2 szklanki) 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 150g cukru (2/3 szklanki) 300g jogurtu naturalnego 2 jajka

e-PrzepisyKulinarne
Brzoskwinie w syropie 177

Domowy sposób na owoce do ciast i deserów. Przepis pochodzi od Margarytki . Składniki: brzoskwinie Zalewa (proporcje): 1 litr wody 1-2 szklanki cukru (w zależności, czy wolimy bardziej lub mniej słodkie) 1/4 łyżeczki kwasku cytrynowego Sposób przygotowania: 1. Brzoskwinie umyć, obrać, przekroić na pół i wypestkować. Można też owoce zalać gorącą wodą i za chwilkę obrać - wtedy skórki szybko schodzą

Kuchnia domowa Ani
Niebo w gębie - sernik z brzoskwiniami :) 180

wiaderku u mnie President 2 całe jajka 2 budynie śmietankowe 1 szklanka cukru pudru 1 kostka masła 1 lub 2 puszki brzoskwiń (ja daje 1 i jest ok) Składniki masa bezowa 5 białek z jajek do ciasta 1 szklanka cukru lub cukru pudru szczypta soli Mąkę przesiewamy, mieszamy z proszkiem do pieczenia i cukrem. Margarynę siekamy i mieszamy z sypkimi(...)mieszamy i dodajemy stopniowo cukier (ja dodaje cukier puder). Wyciągamy brytfannę z lodówki. Wylewamy na nią masę serową rozkładamy pokrojoną w kostkę brzoskwinię i na wierzch wylewamy masę z białek. Na wierzch ścieramy na grubych oczkach ścieramy ciasto z zamrażalki. Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 100 stopni i od razu zwiększamy temperaturę do 180 stopni. Pieczemy około

Piekielna Kuchnia Pati
Świąteczny sernik z brzoskwiniami i piernikowym kajmakiem 312

brzoskwiń w syropie kajmak piernikowy POLDER (Polecam! kajmaku nie trzeba podgrzewać, łatwo go rozsmarować) płatki migdałów Przygotowanie: Przygotowujemy blaszkę o wymiarach 28 x 35 cm. Spód wykładamy papierem do pieczenia, a bok smarujemy masłem i obsypujemy np. kaszą manną lub mąką. Przygotowujemy spód: Mąkę przesiewamy i mieszamy z proszkiem do pieczenia. Dodajemy pozostałe składniki (masło należy posiekać nożem). Zagniatamy ciasto(...)masy). Naszą piankę z białek dodajemy do masy serowej i całość delikatnie mieszamy np. za pomocą łyżki. Na koniec dodajemy pokrojone brzoskwinie z puszki (wcześniej należy je odsączyć z syropu). Krótko mieszamy. Naszą masę wykładamy na podpieczony spód. Ciasto wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 45 minut (czas pieczenia może być różny w zależności

Słodkie okruszki
Ekspresowe ciasteczka z owocami 1128

efektownie. Gdy dzwoni telefon I okazuje się że goście w drodze, warto mieć gotowe ciasto francuskie. Ciasteczka gotowe w 20 min. Polecam . Zaczynamy: Składniki: 2 płaty ciasta francuskiego gotowego 1 puszka brzoskwiń 2 puszki gruszek 2 łyżki masła cukier puder 200 ml smietany do ubicia Wykonanie: Z płatów wykrawamy kółka. Układamy na blaszce. Rozpuszczamy masło. Wszystkie ciastka smarujemy masłaem

Smaki Edyty
Tarta na kruchym spodzie z brzoskwiniami, borówkami i lodami waniliowymi. 107

tartę i od razu układaj resztę składników. - 4 łyżki dżemu porzeczkowego - 4 -5 brzoskwini muszą być dojrzałe - duża garść borówek - opcjonalnie dwie łyżki brązowego cukru Ciastem wylep formę, posmaruj dżemem, ułóż pokrojone w plastry brzoskwinie, borówki. Wstaw do nagrzanego pieca, temp. 180 stopni C. Pieczemy godzinę. Wyjmij przestudź 20-25 minut. Podawaj lekko ciepłą z kulką lodów waniliowych. Pyszne

SMYKWKUCHNI
Ciasto brzoskwiniowe z marchewką i bakaliami 165

mące a na końcu dodać ubitą pianę z białek ze szczyptą soli (wtedy już nie miksować tylko wymieszać dokładnie łyżką aby nie opadła). Ciasto piec przez 40 minut na 160-170 stopni. Masa: Puszka brzoskwiń 3 budynie śmietankowe 3 duże stołowe łyżki cukru 1 1/3 kostki masła 2 galaretki Brzoskwinie odsączyć ze soku, następnie ugotować 3 budynie z cukrem właśnie(...)dodawać budyń. Ciasto przekroić na 2 części. Pierwszy spód nasączyć dowolnie (u mnie była to kawa ze spirytusem) wyłożyć połowę masy przykryć drugą porcją ciasta nasączyć rozsmarować resztę masy a na niej poukładać kawałki brzoskwiń które polewamy tężejącą galaretką

Pychotkaaa
SERO-MAKOWIEC Z BRZOSKWINIAMI 109

posypać bułką, lub wyłożyć papierem do pieczenia. Brzoskwinie odsączyć z syropu, pokroić na kawałki. Ciasto. Wszystkie składniki umieścić w malakserze i zmiksować do otrzymania dość zwartej masy. Ciasto podzielić na 2 części. Uformować z nich kule, owinąć folią spożywczą i schłodzić. Jeden kawałek ciasta wyjąć z lodówki zetrzeć na tarce (duże oczka) na spód formy. Podpiec w temperaturze 180ºC przez(...)dodawać cukier, cały czas ubijając, do powstania gęstej, błyszczącej piany. Dodać mak i wiórki kokosowe, wymieszać łyżką. Na podpieczony spód wyłożyć kawałki brzoskwiń, następnie naprzemiennie masę serową i makową. Wyrównać. Na wierzch zetrzeć na tarce drugi kawałek ciasta wyjęty z lodówki Piec około 60 - 70 minut w temperaturze 170ºC . Wyjąć z piekarnika, wystudzony. Można posypać cukrem pudrem

Smaczne moje
Sernik brzoskwiniowy z serków homo 48

Dziś mam dla Was kolejny przepis na fantastyczne ciasto błyskawiczne, które również można wykonać w wersji bez pieczenia! Ciasto przygotowane przez moją mamę, która jak wiecie uwielbia ciasta bez pieczenia. Puszysty biszkopty przykryty lekką, waniliową masą z serników homogenizowanych z dodatkiem soczystych brzoskwiń – fantastyczną całość dla wszystkich wielbicieli słodkości. Pycha! Można śmiało zrobić w tortownicy ( wtedy polecam z połowy

Ostra na Słodko
Brzoskwiniowe różyczki - zdjęcia krok po kroku 181

Po sieci ostatnio krąży przepis na jabłkowe różyczki w cieście francuskim, dlatego postanowiłam przygotować coś podobnego - brzoskwiniowe różyczki w cieście francuskim z Nutellą :) Zapraszam do przygotowań

My Culinary Art
Ciasto brzoskwiniowe z pianką 303

Obiecałam przepis na ciasto brzoskwiniowe – i jest! :D Jest to jedno z ulubionych brzoskwiniowych ciast mamci ( nie licząc oczywiście wszystkich serników , które zajada z trzęsącymi się uszami :D ) Soczyste brzoskwinie zatopione pod delikatną pianką z dodatkiem biszkopta i chrupiącej czekolady sprawią , że na jednym kawałku napewno się nie skończy! Chcesz się założyc? Spróbuj! Składniki: BISZKOPT: -jajka-3szt -mąka pszenna

Ostra na Słodko
Czekoladowe ciasto na herbatnikach przekładane owocami (bez pieczenia) 93

Zapraszam na pyszny deser bez pieczenia. Herbatniki przekładamy słodkim czekoladowym kremem bez dodatku cukru i orzeźwiającymi owocami. Polecam Polecam również inne ciasta bez pieczenia: Rafaello na krakersach , tort jogurtowy , jagielnik z brzoskwiniami . Składniki: Do przekładania warstw: herbatniki Warstwa owocowa: banan, gruszka, morele, brzoskwinia Krem czekoladowy: 2 szklanki (240 ml) daktyli bez pestek 2 łyżki (10 ml) niesłodzonego kakao 1 szklanka(...)schłodzonej w lodówce przez dobę 2 śmietany fix cukier puder lub syrop klonowy (do smaku) Do dekoracji (opcjonalnie): 50 g gorzkiej czekolady kilka łyżek mleka kokosowego z puszki brzoskwinia lub morele Wykonanie: Daktyle bez pestek zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na około 20 minut. Owoce myjemy i kroimy w drobna kostkę. Odstawiamy. Namoczone daktyle odcedzamy, ale wodę zachowujemy do późniejszego użycia

Lamarida.pl
Ciasto śmietanowo cytrynowo twarogowe z nutą cytrynową 229

ogniu, ale nie zagotuj. Dodaj ricottę i cytrynę. Wymieszaj i zostaw do wystygnięcia. Przygotuj szklankę mocnej herbaty z 3 łyżkami cukru. Ostudź. Zmiksuj cztery połówki brzoskwiń wyjętych z puszki. Przetnij biszkopt na pół. Spód ciasta zostaw w formie,nasącz przygotowaną herbatą i  posmaruj połową musu z owoców, resztę brzoskwiń pokrój i ułóż na dnie biszkopta. Ubij kremówkę i dodaj

Pasje Jolki
Szybkie ciasto z rabarbarem 54

które są zawsze pod ręką. Rabarbar teraz zaczął się w ogródku, więc korzystam, ale jeśli nie macie, możecie użyć innych owoców, w miarę twardych. Robiłam już z brzoskwiniami, śliwkami, morelami. idealne lekkie ciasto do popołudniowej kawy. Polecam ... Zobacz przepis

Swojskie jedzonko
Tiramisu z galaretką i brzoskwiniami -idealny deser na zbliżające się dzień Matki 227

Tiramisu to jedno z moich ulubionych ciast i lubię je przygotowywać na wiele sposobów   składniki   3 paczki biszkoptów podłóżnych 50 dag serka mascarpone 3 opakowania śmietan fix 700ml kremówki 36 % 4 żółtka 5 łyżek cukru pudru 1 puszka brzoskwiń 2 galaretki pomaranczowe kakao 4 łyżki kawy rozpuszczalnej rozpuszczonej w przegotowanej wodzie blszka wymiary 24 x 24   przygotowanie(...)biszkopty maczane w kawie i na to masa śmietankowa 2 warstwa biszkopty i ta sama czynośc masa śmietankowa z brzoskwiniami 3 warstwa biszkopty i masa śmietankowa z brzoskwiniami którą posypujemy kakao teraz ciasto wkladamy do lodówki i przygotować galaretki galaretki rozpuścić wedle przepisu na opakowaniu jak już stężeje pokroić ją w kostkę i posypać wierzch ciasta i mamy gotowe życzę

Moje Wyroby

Proponowane wyszukiwania