ciasto z brzoskwiniami - 3664 przepisów (strona:91/245)

NAJLEPSZY sernik kakaowy pod pierzynką 53

kakao bez cukru – 1 budyń czekoladowy bez cukru – 1 laska wanilii – aromat migdałowy (opcjonalnie) Dodatkowo: – 125g mascarpone – 100ml śmietanki 30% – 3-4 świeże figi – 1 brzoskwinia Masło roztapiamy w rondelku i studzimy. Oddzielamy żółtka od białek. Żółtka ucieramy z erytrolem na puszystą, białą masę. Twaróg mielimy na gładko w malakserze. Dodajemy do niego żółtka, budyń, kakao(...)Masę twarogową wylewamy do tortownicy. Pieczemy około 60 minut w 180 stopniach, studzimy. Mascarpone ubijamy wraz ze śmietanką na sztywną masę i rozkładamy na ostudzone ciasto. Na wierzch układamy plastry fig i ósemki brzoskwiń. Smacznego! Artykuł NAJLEPSZY sernik kakaowy pod pierzynką pochodzi z serwisu Be Fit Be Strong

Be Fit Be Strong
NAJLEPSZY sernik kakaowy pod pierzynką 104

kakao bez cukru – 1 budyń czekoladowy bez cukru – 1 laska wanilii – aromat migdałowy (opcjonalnie) Dodatkowo: – 125g mascarpone – 100ml śmietanki 30% – 3-4 świeże figi – 1 brzoskwinia Masło roztapiamy w rondelku i studzimy. Oddzielamy żółtka od białek. Żółtka ucieramy z erytrolem na puszystą, białą masę. Twaróg mielimy na gładko w malakserze. Dodajemy do niego żółtka, budyń, kakao(...)Masę twarogową wylewamy do tortownicy. Pieczemy około 60 minut w 180 stopniach, studzimy. Mascarpone ubijamy wraz ze śmietanką na sztywną masę i rozkładamy na ostudzone ciasto. Na wierzch układamy plastry fig i ósemki brzoskwiń. Smacznego! Artykuł NAJLEPSZY sernik kakaowy pod pierzynką pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong

Be Fit Be Strong
Placek z agrestem 97

razy, zmieniając tylko dodawane owoce. My mieliśmy świeżo zerwany agrest, więc tym razem powstał placek z agrestem i kruszonką , ale pyszny będzie także z wiśniami, brzoskwiniami czy borówkami. Udostępnij Placek z agrestem – składniki Ciasto: 500 g agrestu 2 1 / 2 szklanki mąki pszennej 1 kostka margaryny (250 g) w temperaturze pokojowej 3 jajka wielkości M 3 łyżki cukru

niecodziennikpary
Tarta z ciasta serowego 64

Czas czytania: 3 min Tarta z ciasta serowego z farszem z jabłek odrobiny malin oraz lekką i miękką pierzynką z białek, na której po upieczeniu i wystudzeniu pojawia się słodka rosa. Ciasto serowe jest raczej rzadko spotykaną propozycją wykorzystywaną do przygotowania słodkich deserów, podobne ciasto wykorzystałam do zrobienia pasztecików z farszem z kapusty i grzybów. Paszteciki szczególnie polecam na święta(...)Wracając do naszego dzisiejszego ciasta, jak już wspomniałam dzisiejsze ciasto, jest ciastem niesłodzonym z dodatkiem twarogu, w smaku przypomina trochę ciasto francuskie. Po upieczeniu jest kruche i delikatnie neutralne w smaku. Ciasto najlepiej przygotować przy pomocy robota, ponieważ jest trochę klejące, jeśli nie posiadacie takiego sprzętu kuchennego, nie obawiajcie się, ręcznie też sobie poradzicie. Ciasto świetnie pasuje do słodkiego wkładu

SprawdzonaKuchnia.pl
CIASTO Z OWOCAMI I KRUSZONKĄ NA ZSIADŁYM MLEKU 161

Ważne jest, aby wszystkie produkty miały temperaturę pokojową. Te, które trzymamy w lodówce najlepiej wyjąć z niej poprzedniego dnia wieczorem. Dobór owoców jest też dowolny. Ciasto pyszne jest z rabarbarem, wiśniami, jabłkami czy brzoskwiniami. U mnie dziś wersja z czarną porzeczką (niestety z kompotu), której lekka kwasowość wspaniale komponowała się ze słodką, maślaną kruszonką 😊💕 Składniki: (na tortownicę o średnicy(...)szkl. cukru 1 cukier wanilinowy 1/2 szkl. oleju 1 szkl. zsiadłego mleka 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia dowolne owoce Kruszonka: Przepis  tutaj . Wykonanie: Jak przy wszystkich ucieranych ciastach z dodatkiem jogurtu, maślanki czy zsiadłego mleka istnieje żelazna zasada, że wszystkie składniki muszą mieć temperaturę pokojową, więc najlepiej wyjąć je w lodówki poprzedniego dnia wieczorem. A teraz do dzieła

Walijskie Pichcenie
ciasto kefirowe z owocami i kruszonką 111

Ekspresowe ciasto, do przygotowania którego potrzebujemy tylko miski i trzepaczki. Można je zrobić z dowolnymi owocami świeżymi lub z puszki a kruszonkę zamienić na galaretkę. Jest wilgotne, długo zachowuje świeżość a podczas pieczenia mocno wyrasta i obłędnie pachnie.  *foremka 25*34 cm Składniki: 5 szklanek mąki 1,5 szklanki cukru 6 jajek 2 szklanki kefiru szklanka oleju 3 łyżeczki(...)miski. Dodać proszek do pieczenia, cukier, kefir, olej i jajka. Wszystko wymieszać za pomocą rózgi i przelać do foremki wyłożonej wysoko papierem do pieczenia. Brzoskwinie pokroić i razem z jagodami wyłożyć na ciasto. Z podanych składników przygotować kruszonkę i posypać nią ciasto. Piec około godziny

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Szybkie ciasto ucierane z brzoskwiniami. 119

miksowałam), dodajemy mąkę i proszek do pieczenia - miksujemy. Do masy wlewamy margarynę oraz aromat migdałowy i delikatnie mieszamy drewnianą łyżką. Wylewamy do tortownicy ciasto(ja mam o średnicy 24 cm) i układamy przekrojone w plastry brzoskwinie obtoczone w mące. Pieczemy w nagrzanym do 190 stopni piekarniku przez ok. 45 minut. Smacznego

Moje-pitraszenie
Sernik z brzoskwiniami 1354

Sernik z brzoskwiniami to jeden z moich ulubionych serników. Pyszne kruche ciasto, bezowa pianka i ta masa serowa, która wręcz rozpływa się w ustach! Prawda że brzmi pysznie? Ten sernik na kruchym spodzie głównie kojarzy mi się ze świętami, ale lubię The post Sernik z brzoskwiniami appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Szybkie ciasto z morelami (bez miksera) – idealne do kawy 218

pszennej 2/3 szklanki cukru 4 jajka M 3/4 szklanki oleju* 2 łyżeczki proszku do pieczenia kilka kropel aromatu waniliowego kilka moreli (można zastąpić pociętą brzoskwinią) – u mnie 5 sztuk cukier puder do oprószenia ciasta * u mnie dziś gotowa mieszanka olejów kokosowego (35%), rzepakowego i słonecznikowego. Ciasto wyszło jeszcze smaczniejsze, ale możecie użyć zwykłego oleju rzepakowego Przygotowanie: Do miski wlewamy

Słodkie okruszki
Naleśniki z brzoskwiniami 84

lodów śmietankowych/waniliowych i jesteśmy w raju 🙂 Naleśniki z brzoskwiniami polecam wszystkim łasuchom. Danie bez śmietany i lodów świetne dla małych dzieci. Naleśniki z brzoskwiniami – Składniki: (2-3 porcje) 4 dojrzałe brzoskwinie 3 łyżeczki miodu 1 łyżeczka soku z cytryny 2 łyżeczki masła 1/4 łyżeczki cynamonu 2 goździki Składniki na ciasto naleśnikowe: (6-8 naleśników) 1 niepełna szklanka mleka(...)rzadkie, ani za gęste (z reguły wlewam niepełną szklankę wody). Przygotować nadzienie z brzoskwiń: Brzoskwinie umyć, przepołowić, wyciągnąć pestkę i pokroić w ósemki. Na patelni rozgrzać masło z miodem i sokiem cytrynowym, cynamonem i goździkami. Wrzucić brzoskwinie. Smażyć na małym ogniu ok. 10 minut, aż brzoskwinie będą miękkie a utworzony sos zgęstnieje, mieszając od czasu do czasu. W między czasie

Moja Delicja
Naleśniki z brzoskwiniami 154

raju :) Polecam wszystkim łasuchom. Danie bez śmietany i lodów świetne dla dzieci. Składniki: (2-3 porcje) 4 dojrzałe brzoskwinie 3 łyżeczki miodu 1 łyżeczka soku z cytryny 2 łyżeczki masła 1/4 łyżeczki cynamonu 2 goździki   Składniki na ciasto naleśnikowe: (6-8 naleśników) 1 niepełna szklanka mleka (240 ml) 1.5 szklanki mąki (225 g) 1 duże jajo szczypta soli niepełna(...)rozrzedzić wodą (nie wlewamy od razu całej ilości) tak, aby dawało się łatwo rozprowadzić na patelni i ponownie wymieszać. Ciasto na naleśniki nie może być ani za rzadkie, ani za gęste (z reguły wlewam niepełną szklankę wody). Przygotować nadzienie z brzoskwiń: Brzoskwinie umyć, przepołowić, wyciągnąć pestkę i pokroić w ósemki. Na patelni rozgrzać masło z miodem i sokiem cytrynowym, cynamonem

Moja Delicja
SERNIK NA KRUCHYM SPODZIE Z MORELAMI I KRUSZONKĄ 130

dodatkiem moreli. Zwykle ten sernik piekłam z brzoskwiniami ze słoika (puszki), kiedyś już go zmodyfikowałam i zamiast brzoskwiń dodałam truskawki, była również wersja z brzoskwiniami i porzeczką. Wszystkie wersje bardzo smaczne, ale połączenie ciasta z morelami, dało niesamowite doznania smakowe. Słodycz ciasta i kwaśność moreli= bajeczny smak. Polecam. Piekłam w ciemnej blaszce, o wym.33,5x23,5cm Składniki: Kruche ciasto: - 510g

Smaczne Zdrowe
Brzoskwinie w syropie 88

naszego ogrodu. Trochę ich było więc spróbowałam zrobić z nich kilka smacznych rzeczy. Większość trafiła do syropu. W okresie zimowym znajdą zastosowanie do ciast, deserów jak również jako kompot. Polecam. Składniki: Dowolna ilość brzoskwiń Syrop: 5 l wody 2 ½ kg cukru Wykonanie: Z wody i cukru przygotowujemy zalewę, zagotowujemy i odstawiamy. Brzoskwinie parzymy ( tak jak pomidory ) i obieramy ze skórki

Smaki Ewy
Babka bananowo-gruszkowa 288

dodać obrane i pokrojone w kostkę owoce ( zamiast wymienionych w składnikach owoców można dodać można dodać owoce z puszki osączone z soku np: ananasy, brzoskwinie, wiśnie lub świeże owoce np: jabłka, mango) i wymieszać ciasto razem z owocami. Ciasto wyłożyć do formy keksowej, albo babkowej z kominkiem, wysmarowanej margaryną i wysypanej bułką tartą. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec

Mix smaku
Mini tort brzoskwiniowy 158

Bardzo proste i szybkie ciasto :)  Każdy kto nie lubi piec, lub kto twierdzi, że mu to nie wychodzi z pewnością powinien spróbować zrobić mini tort :) Brzoskwinie można zastąpić innymi owocami np sezonowymi. Idealnie smakuje z truskawkami :) Składniki na biszkopt: 3-4 jajka łyżka oleju szklanka mąki pszennej 1 budyń waniliowy zapach waniliowy łyżka proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru(...)oleju. Pieczemy w 180 stopniach przez około 30 minut do "suchego patyczka". Ubijamy śmietanę, dodajemy cukier waniliowy, cukier puder i śmietanfix. Po przestudzeniu ciasta, przecinamy je i nasączamy ponczem i przekładamy smietaną oraz wykładamy pokrojonymi brzoskwiniami. Przykrywamy drugaą częścią biszkoptu i ponawiamy czynność. Chłodzimy w lodówce. Pyszne i delikatne

ChilliJemy