ciasto z brzoskwiniami - 3664 przepisów (strona:99/245)

Owocowa galaretka 337

kilku owocowych warstw. Lekkie z orzeźwiającymi owocami zatrzymanymi w przezroczystej galaretce. Smaczne, letnie ciasto, które cieszy smakiem i kolorami. 150 g herbatników kakaowych 3 łyżki oleju kokosowego ok 300 g borówek amerykańskich 200 g serka homogenizowanego 4 łyżeczki żelatyny 4 łyżki wody 300 g brzoskwiń (ok 3 szt) 2 łyżki cukru 2 galaretki przezroczyste Winiary 1/2 granatu 100 g herbatników(...)Odstawić do całkowitego stężenia. Smacznego :) Przepis bierze udział w Konkursie na przepis miesiąca na Winiary.pl Kategoria: A-Z SŁODKO , Bez pieczenia , Ciasta warstwowe , Ciasta z owocami , Dla dzieci , Na specjalne okazje , Torty Tagged: borówki amerykańskie , brzoskwinie , galaretka , granat , herbatniki , serek homogenizowany , żelatyna

https:KKuchniaMniam
Drożdżówki z brzoskwiniami i rodzynkami 124

czasie wykładam ciasto na stolnicę, wałkuję rękami pasek i kroję na takie same kawałeczki. Wałkuję podłużne placki i zostawiam je do wyrośnięcia na 30 minut. Kroję ciasto na prostokąty. Na środek układam brzoskwinie z rodzynkami. Zawijam i układam łączeniem do dołu na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarowałam drożdżówki rozmąconym jajkiem z 1 łyżeczką cukru. Piekę około 20 minut

MojaQchnia.pl
Biszkopt z owocami i bezą kokosową 143

Odkurzony przepis na ciasto, które było niegdyś bardzo popularne w wersji z samymi brzoskwiniami. Dla wzbogacenia smaku i dodania koloru proponuję połączyć brzoskwinie z takimi owocami jak truskawki, wiśnie lub maliny. Składniki na biszkopt: 5 jajek 6 łyżek cukru 5 łyżek mąki 1 łyżka kakao płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka octu 1 łyżka oleju Dodatkowo: 1 puszka brzoskwiń(...)następnie żółtka, olej, proszek do pieczenia. Ubijać jeszcze chwilę. Wsypać mąkę i kakao, delikatnie wymieszać. Ciasto upiec w blaszce (23x32) wyłożonej papierem do pieczenia. Przestudzić.           Na upieczony biszkopt wyłożyć odsączone z syropu i pokrojone w kostkę brzoskwinie. Syrop rozcieńczyć zimną wodą do objętości 3 szklanek. Wiśnie pozbawić pestek i ułożyć między kawałeczkami  brzoskwiń. Dwie

Praktyczna pl
Tarta z owocami 170

zależy jedynie od Was, ja użyłam kilku poziomek i truskawek, banana oraz brzoskwinię. Tarta z owocami jest idealnym deserem na letnie, upalne dnia, ponieważ nie jest bardzo słodka, ani masiasta Czas wykonania: 3 h (+ 1 h oczekiwania) Ilość porcji: 12 kawałków (forma o średnicy 27 cm) Składniki: Ciasto: 250 g mąki 150 g margaryny(...)cukru pudru 1 żółtko szczypta soli Budyń: 1 budyń śmietankowy ½ l mleka 3 łyżki cukru 50 g masła Dodatkowo: ½ galaretki cytrynowej owoce (2 brzoskwinie, 1 banan, kilka truskawek, kilka poziomek) Przygotowanie: Ciasto: Margarynę posiekać z mąką, dodać cukier puder, żółtko oraz szczyptę soli. Szybko zarobić kruche ciasto. Z ciasta uformować kulę, zawinąć w folię, włożyć na 2 godziny do lodówki

KuchniaWeDwoje.pl
Sernik z brzoskwiniami 179

taki klasyk, który wiele osób lubi. Połączenie brzoskwiń i masy serowej to małżeństwo idealne, konsystencje, struktury, smaki wspaniale się uzupełniają, a jeśli dodamy do tego kruchy spód... Wtedy mamy doskonałe ciasto na każdą okazję :)  Składniki: (na blaszkę 35x25cm) SPÓD: 250g mąki pszennej 125g masła 125g cukru pudru(...)żółtka 1 jajko szczypta soli  MASA SEROWA: 1kg białego sera 200g cukru pudru 50g kaszy manny (suchej) 4 jajka 200g miękkiego masła + puszka brzoskwiń Przygotowanie: SPÓD: Wszystkie składniki szybko zagnieść na elastyczne, gładkie ciasto. Zawinąć je w folię spożywczą, schłodzić przez godzinę w lodówce. Następnie rozwałkować, wyłożyć dno blaszki (uprzednio wysmarowanej masłem i wysypanej mąką). Podpiec przez 15 minut

Cakes By Kejt
DELIKATNE CIASTO ŚMIETANOWE Z RABARBAREM I WIŚNIAMI 42

Pyszne kruche ciasto z delikatną warstwą śmietanową, do tego wydrążone wiśnie + 3 łodygi rabarbaru - dla nadania kwaskowatości stworzyły bardzo smaczne, lekkie ciasto, wyglądem przypominające sernik 😎  Owoce w przepisie można dowolnie modyfikować, fajnie smakuje np. z sezonowymi morelami czy brzoskwiniami z puszki.  Polecam gorąco!  Składniki na kruche ciasto:  (u mnie blaszka 24cm x 24cm) 450 g mąki

Walijskie Pichcenie
CIASTO MARCHEWKOWE Z MASCARPONE I KRÓWKĄ 534

tylko słońce poprawia mi nastrój - to pachnące, świeże wypieki, które zawierają w sobie właśnie garść owej pięknej, złotej jesieni. Najlepsze okazało się ciasto marchewkowe. W wzbogaconej wersji. Orzechy, daktyle, suszone brzoskwinie. Dużo cynamonu, a do tego nadzienie z mascarpone i wierzch pokryty słodką, lepką masą krówkową. Uwielbiam! CIASTO MARCHEWKOWE Z MASCARPONE I KRÓWKĄ (źródło przepisu:  http://niebonatalerzu.blogspot.com/2015/01/atwe-ciasto-marchewkowe.html

W kuchni Karmel-itki
Śmietanowiec / Sernik bez sera 127

białek 1 szklanka cukru 1 opakowanie cukru waniliowego Dodatkowo: rodzynki lub puszka brzoskwiń Przygotowanie: 1. Jeśli mamy zamiar dodać brzoskwinie, to należy je pokroić w kostkę i wymieszać z łyżką mąki. Rodzynki też należy lekko obtoczyć w mące. 2. Ciasto zagnieść, podzielić na 2 części (1/3 i 2/3) i schłodzić. Jedną większą część ciasta wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem(...)minut). 3. Śmietanę zmiksować z cukrami, i budyniami. Białka ubić i dodać do masy śmietanowej. 4. Na podpieczony spód wyłożyć brzoskwinie lub rodzynki. Masę wylać na wierzch. Na masę zetrzeć pozostałą część ciasta. Piec w 200 st.C przez 70-75 minut. Jak wierzch się podpiecze, to przykryć folią aluminiową. 5. Ciasto ostudzić w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Ciasto z pianką budyniową 47

Choć ciasta z pianką budyniową wykonywałam już nie raz (jak choćby to z brzoskwiniami – KLIK , lub z jabłkami – KLIK ), to inspirację na takie ciasto znalazłam na blogu znowucosupieklam. Teoretycznie miały wyjść 3 warstwy, bo wykorzystałam 3 budynie: czekoladowy, toffi i śmietankowy…. ale coś nie wyszło. Być może dlatego, że w tej warstwie wykorzystałam o jedno białko więcej

Smaki Na Talerzu
Zielone naleśniki z kokosowym serkiem 131

smaczny:) Jeżeli chodzi o sam przepis, to zmieniłam w nim jedynie skład nadzienia (stąd nazwa troszkę inna:)). Przepis polecam, zwłaszcza jeżeli chcesz zaskoczyć kogoś swoim pomysłem kulinarnym:) Składniki na ciasto naleśnikowe: 2 jajka; 1 szklanka mąki pszennej; 0,5 szklanki mleka kokosowego; 1 szklanka mleka; 2 łyżki oleju; 1 op. cukru waniliowego; szczypta soli; 1 łyżeczka pasty pandanowej; Składniki(...)sera białego (najlepiej mielony); 1 op. cukru waniliowego; 1 czubata łyżka cukru pudru; 50 g wiórków kokosowych (drobnych); 1 mały jogurt naturalny; owoce (truskawki, maliny, brzoskwinie,itp.); Wykonanie: Wszystkie składniki na ciasto razem miksujemy, a następnie odstawiamy je do napęcznienia na 15 minut. Po tym czasie smażymy na posmarowanej lekko masłem patelni cienkie naleśniki, nie dopuszczając do ich zrumienienia. Wszystkie

In my kitchen
Sernik na zimno z brzoskwiniami 131

ubitą śmietanę i wymieszać. Połowę lekko tężejącej masy wlać do tortownicy wyłożonej folią spożywczą lub folią aluminiową. Na masę wyłożyć pokrojone brzoskwinie z puszki (1 brzoskwinię zostawić), po czym zalać pozostałą częścią masy. Gdy ciasto stężeje wyjąć z tortownicy i przełożyć na patere lub duży talerz i udekorować. 1 opakowanie bitej śmietany ubić na sztywno. 1 brzoskwinię zblendować po czym

Państwo Wojtczuk gotują
Pieczone brzoskwinie z pieprzem i tymiankiem podane z serem ricotta i miodem 58

Grillowane lub pieczone brzoskwinie dobrze komponują się z sałatami, z serem, np. kozim, mogą być również podstawą deseru. Tym razem znalazłam przepis* na pieczone brzoskwinie z

Tajemnice Smaku
Pomarańczowiec z brzoskwiniami 150

Bardzo wilgotne ciasto, o intensywnym zapachu pomarańczy. Przełożone kremem budyniowym z kawałkami brzoskwiń. Składniki: pomarańcze 4 szt, orzechy włoskie mielone 1 szklanka, biszkopt (składniki na jeden biszkopt): jajka 4 szt, cukier 3/4 szklanki, kakao 1 łyżka, bułka tarta 5 łyżek, mąka pszenna 2 łyżki, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, 1 część pomarańczy, 1 część orzechów, masa: mleko 500 ml, budyń(...)wierzchu kożuch i odstawiamy do ostygnięcia.  Masło ucieramy na puszystą masę, następnie stopniowo dodajemy po łyżce ostygniętego budyniu.  Brzoskwinie odsączamy z soku, kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do masy. Ostudzone biszkopty przekładamy masą. Wierzch ciasta posypujemy cukrem pudrem lub polewamy polewą czekoladową

kulinarne odsłony pati
Puszyste Ciasto z Wiśniami 196

Dzisiaj zaproponuję przepis na pyszne i puszyste ciasto drożdżowe z wiśniami, jako że mamy obecnie sezon na różnego rodzaju owoce to do upieczenia tego ciasta możemy użyć innych owoców niż wiśnie na przykład czereśnie, śliwki, brzoskwinie itp.. Polecam wypróbować przepis bo jest bardzo prosty a ciasto naprawdę bardzo smaczne i delikatne. Do przygotowania ciasta z wiśniami będziemy potrzebować : Użyłam

Uwaga Babcia Gotuje