ciasto z brzoskwiniami - 3664 przepisów (strona:108/245)

Naleśniki z brzoskwiniami i kremem mascarpone 89

stopionego masła Na krem: 150g serka mascarpone 200ml śmietanki kremówki łyżka cukru pudru lub do smaku Brzoskwinie: 4 dojrzałe brzoskwinie 2 łyżki cukru pół kieliszka rumu lub likieru amaretto łyżeczka cukru waniliowego 3 łyżki wody Dodatkowo: prażone płatki migdałowe do posypania   Przygotowujemy ciasto na naleśniki – mokre składniki wlewamy do miski – mleko, wodę, jajko oraz stopione masło(...)wkładamy do lodówki do chwili podania.   Rozgrzewamy dobrze teflonową patelnię, na którą porcjami wylewamy ciasto naleśnikowe – około chochelki ciasta na jednego naleśnika, pieczemy z obu stron na złociste placki. Upieczone składamy na stosik, tak też dłużej zostaną ciepłe.   W międzyczasie przygotowujemy brzoskwinie – umyte i osuszone brzoskwinie dzielmy na ćwiartki, które następnie przekrawamy na pół. Pokrojone brzoskwinie

Smaczna Strona
Ciasto z sezonowymi owocami 119

Pyszne, delikatne, wilgotne ciasto z owocami sezonowymi. W majową niedzielę były truskawki i rabarbar. Mogą być śliwki, brzoskwinie, morele, a nawet jabłka i gruszki. Co tylko znajdziecie na straganie. Samo ciasto jest puszyste i delikatnie słodkie. Z owocami komponuje się wyśmienicie.   Ciasto z sezonowymi owocami Danie Ciasto , Słodkie przekąski Kuchnia Słodkości Porcje 12 Porcje 12 Składniki 225 g mąka

Kucharzyca
Biały pleśniak z brzoskwiniami i likierem 187

Formę smarujemy masłem, wykładamy papierem do pieczenia. Na tarce o średnich oczkach ścieramy pierwszą kulę. Delikatnie wklepujemy w dno. Następnie wykładamy dżem z dużymi kawałkami brzoskwiń. Polewamy likierem. Kolejno wykładamy następną startą kulę ciasta. Białka ubijamy na sztywno z cukrem i szczyptą soli. Delikatnie rozsmarowujemy w foremce. Na wierzch wysypujemy ostatnią startą część ciasta. Piekarnik nagrzewamy

VioletoweKucharzenie
Cupcakes migdałowo-brzoskwiniowe 146

powrotu (kolejnego) :) Babeczki : Tak jak zawsze: suche składniki mieszamy łyżką w jednej misce. W drugiej misce mieszamy składniki mokre. Zawartości obu misek łączymy, dodajemy posiekane brzoskwinie :). Foremkę do muffinek wykładamy papilotkami. Napełniamy otwory ciastem do 3/4 wysokości formy. Blaszkę wkładamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy przez ok. 25 min, do tzw. suchego patyczka. Wystudzone babeczki dekorujemy kremem

wcinaj to
Rajski ogród – ciasto bez pieczenia z chrupiącym spodem i pianką malinową! 361

Ciasto rajski ogród – z chrupiącym spodem i pianką malinową! Proste, szybkie i efektowne ciasto bez pieczenia. Chrupiący czekoladowy spód, delikatna pianka owocowa i pyszne owoce zanurzone w galaretce. Ciasto palce lizać, ciężko poprzestać na jednym kawałku!       Składniki: Na spód: 250g płatków kukurydzianych ok 350 gram kremu czekoladowego (użyłam nutelli) Na piankę śmietankową: 200g malin (mogą być(...)mrożone) 0,5 szklanki wody 3 łyżki cukru 2 galaretki malinowe 250ml śmietanki kremówki Wierzch ciasta: 2 bezbarwne galaretki owoce typu winogrona, brzoskwinie, borówki, maliny truskawki, banany itp       *** Płatki miksujemy w robocie na drobne kawałki *** *** Do zmielonych płatków dodajemy krem czekoladowy *** *** Całość dokładnie mieszamy. Tak uzyskaną masę rozkładamy równomiernie na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i wkładamy

Blog z Apetytem
Odrywana drożdżówka z konfiturą 180

smarujemy margaryną. Z ciasta odrywamy po kawałku, rozpłaszczamy w dłoniach, nakładamy łyżeczkę konfitury i formujemy w kulkę. Kulki powinny być wielkości śliwki lub małej brzoskwini. Układamy kulki w tortownicy (mi wyszło 12 kulek i ciasta trochę zostało). Z pozostałego ciasta można powycinać foremkami różne kształty i też upiec :) Ciasto smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy ok. 25-30 minut w 180 stopniach

Aga w kuchni
Ciasto czekoladowe z borówkami 202

cukru 1 łyżka cukru z wanilią 200 g masła lub margaryny Mus brzoskwiniowy: 1 puszka brzoskwiń 2 galaretki brzoskwiniowe 1/2 szklanki cukru pudru (jeśli brzoskwinie są mało słodkie) Dodatkowo: 200 - 250 g świeżych borówek Przygotowanie: Ciasto: Mleko podgrzać, rozpuścić w nim czekoladę i wystudzić. Jajko utrzeć do białości dodając stopniowo cukier i cukier z wanilią, ucierać do rozpuszczenia się cukru(...)kubka i jeśli jest jej mniej niż 250 ml to uzupełnić wodą. Brzoskwinie z zalewą zagotować, wsypać galaretki i rozmieszać do ich rozpuszczenia się (nie gotować). Odstawić do wystudzenia, aby szybciej zaczęła tężeć można wstawić do lodówki. Nie dopuścić tylko do całkowitego zastygnięcia, gdyż nie posmarujemy ciasta

Kuchcik gotuje
tarta z brzoskwiniami i mascarpone 146

wprost idealnie. A dodatek w postaci delikatnego serka mascarpone sprawi iż całość nabierze prawdziwie niecodziennego charakteru. składniki na ciasto 125 g miękkiego masła 250 g mąki 1 jajko 1 łyżka cukru waniliowego szczypta soli   na wierzch tarty 5-7 niewielkich brzoskwiń  2 jajka 3-4 łyżki cukru 30 ml słodkiej śmietany 30 % 250 g serka mascarpone Sposób przygotowania(...)oraz mascarpone, a następnie    układamy  brzoskwinie przekrojone na pół  i pozbawione pestki. Teraz całość ponowie wstawiamy do piekarnika. Pieczemy kolejne 25 minut w temp 180 stopni, po tym czasie sprawdzany stopień wypieczenia wierzchu tarty (jeżeli stopień przypieczenia wierzchu nam odpowiada to wyjmujemy ciasto z piekarnika,  jeżeli zaś lubimy bardziej przypieczony serek i owoce to zostawiamy

Miód i pieprz
Tosty z ciasta francuskiego 105

Tosty z ciasta francuskiego to wspaniały przysmak śniadaniowy, który jest łatwy do przygotowania i świetnie smakuje! Robi się go z ciasta francuskiego i ulubionych dodatków. Może to być szynka, pomidory, papryka i obowiązkowo żółty ser. Rezultatem jest lekki i chrupiący tost, który może być idealnym początkiem poranka. Od pikantnych dodatków po słodsze smaki, ten przepis oferuje nieograniczone możliwości pysznego śniadania(...)żółty ser na mozzarellę. Przygotujcie tosty pod Wasz gust i smak. Jak wspomniałem na początku, wytrawne dodatki można zastąpić również czymś słodkim. Może to być brzoskwinia w puszce czy plastry jabłka. Tosty z ciasta francuskiego przepis Ciasto francuskie wyjmujemy z lodówki i delikatnie rozkładamy. Ja kroję jeszcze zimne ciasto, bo później łatwiej jest mi je przenosić na grilla. Ciasto francuskie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Orzechowiec z brzoskwiniami bardziej znany jako " Kora drzewa " 366

znacie ? to koniecznie wypróbujcie . Naprawdę warto :) Foremka : 25 x 40 Składniki: Ciasto: 1/2 szkl. cukru 100 g zmielonych orzechów włoskich 100 g zmielonych dowolnych orzechów 100 g wiórków kokosowych 50 g rodzynków 8 białek 3 żółtka 1 łyzka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 1 puszka brzoskwiń 1/2 szkl. cukru pudru 300 g masła 5 żółtek(...)wyłozonej pergaminem i natłuszczonej blaszki 25 x 40 cm.( użyłam 29 x 24- radze w większej to wtedy ciasto nie będzie tak wysokie ) Pieczemy w temp. 170 C ok. 40 minut. Krem: W szkl. wody roztrzepujemy żółtka i budynie. Syrop z brzoskwiń gotujemy z 2 łyzkami cukru. W momencie zagotowania sie syropu dolewamy roztrzepana masę. Masło ucieramy z cukrem pudrem

Słodkości i nie tylko
Szybkie ciasto bananowe 195

Ciasto bananowe jest proste i szybkie w przygotowaniu. Nie musimy do jego przygotowania wykorzystywać miksera, składniki mieszamy przy pomocy łyżki. Jest to ciasto, które zawsze się

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ciasto kruche z truskawkami. 877

znika. W sumie nie ma się co dziwić, bo ten maślany aromat połączony z truskawkami kusi niemiłosiernie! Jest to prosty przepis na zawsze się udające ciasto. Oczywiście nadzienie można zmieniać dodając np. kawałki rabarbaru, brzoskwinie, agrest, porzeczki, śliwki, czyli wszystko to co akurat mamy pod ręką. Jedno mogę Wam obiecać, pod każdą postacią, z każdym innym nadzieniem będzie smakowało wybornie

Rozpustne gotowanie
Sernik z mascarpone i musem morelowym 125

Cześć! Zaczął się sezon na morele. Bardzo je lubię, bardziej nawet niż brzoskwinie.  Prócz dżemów z moreli (a są przepyszne) robię często ciasto z dodatkiem świeżych moreli. Składniki: Na spód: * 15 dkg mąki * 15 dkg cukru * 2 jajka rozmiar L * 1 łyżeczka proszku do pieczenia * 1 łyżka kakao * 4 łyżki oleju Masa serowa: * 400 g serka mascarpone

Pieprzyć z Fantazją
Niby sernik 145

Wykonanie masy: Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, dodać cukier. Dodać jogurty delikatnie wymieszać. Na koniec dodać budynie w proszku. Masę przełożyć na warstwę ciasta na blaszce. Na niej można ułożyć owoce maliny, brzoskwinie lub porzeczkę u mnie truskawki. Ale równie dobrze smakuje bez dodatków. Do złudzenia przypomina sernik lecz w smaku jest to lekka, delikatna pianka. Na górze

W garach u Gosi
Drożdżowe ślimaczki dyniowe z pomarańczą 189

postanowiłam je troszkę urozmaicić. Użyłam suszonych brzoskwiń, ale jeśli ich nie macie możecie dodać inne owoce suszone, wszystkie będą tu doskonale pasować. Przepis zamieszczam na listopadowej liście  Na zakwasie i na drożdżach . Drożdżowe ślimaczki dyniowe z pomarańczą Składniki: Ciasto 3 szklanki mąki 15 g drożdży 3/4 szklanki   pieczonej(...)minut. Ciasto powinno podwoić swoją objętość. W kubku mieszamy składniki na farsz: masło, cynamon, cukier i kardamon. Wyrośnięte ciasto wykładamy na oprószony mąką blat i wałkujemy na prostokąt o grubości około 0,5 cm. Następnie smarujemy farszem i posypujemy brzoskwinią i skórką pomarańczową. Zwijamy w ciasny rulon wzdłuż dłuższego boku prostokąta i kroimy

Kulinarne przygody Gatity