ciasto z brzoskwiniami - 3664 przepisów (strona:109/245)

Ciasto kruche z truskawkami. 874

znika. W sumie nie ma się co dziwić, bo ten maślany aromat połączony z truskawkami kusi niemiłosiernie! Jest to prosty przepis na zawsze się udające ciasto. Oczywiście nadzienie można zmieniać dodając np. kawałki rabarbaru, brzoskwinie, agrest, porzeczki, śliwki, czyli wszystko to co akurat mamy pod ręką. Jedno mogę Wam obiecać, pod każdą postacią, z każdym innym nadzieniem będzie smakowało wybornie

Rozpustne gotowanie
Sernik z mascarpone i musem morelowym 118

Cześć! Zaczął się sezon na morele. Bardzo je lubię, bardziej nawet niż brzoskwinie.  Prócz dżemów z moreli (a są przepyszne) robię często ciasto z dodatkiem świeżych moreli. Składniki: Na spód: * 15 dkg mąki * 15 dkg cukru * 2 jajka rozmiar L * 1 łyżeczka proszku do pieczenia * 1 łyżka kakao * 4 łyżki oleju Masa serowa: * 400 g serka mascarpone

Pieprzyć z Fantazją
Niby sernik 140

Wykonanie masy: Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, dodać cukier. Dodać jogurty delikatnie wymieszać. Na koniec dodać budynie w proszku. Masę przełożyć na warstwę ciasta na blaszce. Na niej można ułożyć owoce maliny, brzoskwinie lub porzeczkę u mnie truskawki. Ale równie dobrze smakuje bez dodatków. Do złudzenia przypomina sernik lecz w smaku jest to lekka, delikatna pianka. Na górze

W garach u Gosi
Drożdżowe ślimaczki dyniowe z pomarańczą 186

postanowiłam je troszkę urozmaicić. Użyłam suszonych brzoskwiń, ale jeśli ich nie macie możecie dodać inne owoce suszone, wszystkie będą tu doskonale pasować. Przepis zamieszczam na listopadowej liście  Na zakwasie i na drożdżach . Drożdżowe ślimaczki dyniowe z pomarańczą Składniki: Ciasto 3 szklanki mąki 15 g drożdży 3/4 szklanki   pieczonej(...)minut. Ciasto powinno podwoić swoją objętość. W kubku mieszamy składniki na farsz: masło, cynamon, cukier i kardamon. Wyrośnięte ciasto wykładamy na oprószony mąką blat i wałkujemy na prostokąt o grubości około 0,5 cm. Następnie smarujemy farszem i posypujemy brzoskwinią i skórką pomarańczową. Zwijamy w ciasny rulon wzdłuż dłuższego boku prostokąta i kroimy

Kulinarne przygody Gatity
Sernik bez sera 408

imieniny męża, bardzo się starałam i na szczęście nie opadł tak jak to zwykle bywa z sernikami :) Do masy śmietanowej dodałam brzoskwinie z puszki, ale można dodać inne owoce lub owoce suszone: rodzynki, czy żurawinę. Ciasto wychodzi nie za słodkie, ale smaczne. Warto dodać owoce, które urozmaicą smak ciasta. Składniki na ciasto : 3 szklanki mąki pszennej tortowej 4 żółtka kostka(...)temperaturze 180 stopni przez około 15 minut. Po tym czasie wyjąć ciasto z piekarnika i przestudzić. W tym czasie przygotować masę. Składniki na masę: 3 opakowania śmietany 18% ( op.400 g.) 2 budynie śmietankowe lub waniliowe łyżeczka proszku do pieczenia 4 białka szklanka drobnego cukru 3-4 połówki brzoskwiń z puszki drobno pokrojonych( można dodać inne owoce lub rodzynki ) Potrzebne będą

Niebieski kubek z kawa
Ciasteczka Wielkanocne- jajeczka 211

Amoniak mieszamy w ciepłym mleku. Żółtka ucieramy z margaryną, dodajemy całe jajo, śmietanę i mąkę- mieszamy dokładnie i łączymy z roztopionym w mleku amoniakiem. Ciasto wykładamy na stolnicę dobrze posypanej mąką. Literatką wycinamy w brzoskwiniach kółka, które nakładamy na wcześniej wycięte owalne ciasteczka.  Gotowe jajeczka układajmy na natłuszczonej, posypanej wiórkami formie. Pieczemy w temperaturze 160 stopni przez 15 minut

Tradycyjna Kuchnia
BRZOSKWINIOWIEC BEZ PIECZENIA. NA MASCARPONE I ŚMIETANIE 34

Inspiracją do przyrządzenia tego smacznego ciasta był przepis na stronie  Kuchcik gotuje . Fajne, proste ciasto bez pieczenia z dodatkiem moich ulubionych brzoskwiń z puszki bardzo mi się spodobał (robiłam je też sezonowo z morelami i wiśniami). Przepis zmodyfikowałam trochę "po swojemu", i taką wersję Wam podaję 😎 Składniki: (u mnie foremka 24cm 24cm) 250 g serka mascarpone (schłodzonego z lodówce

Walijskie Pichcenie
Francuskie trójkąty z pieczarkami 59

odrobinę ketchupu, rozsmarowujemy a następnie przygotowany farsz. Na drugiej wykonujemy delikatne nacięcia, nie nacinając do końca brzegów ciasta. Następnie ciasto składamy na trójkąty, naciętą część nakładając na tą z farszem i za pomocą widelca zlepiamy boki, mocno dociskając.  Gotowe trójkąty z ciasta francuskiego wykładamy na blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia. Każdy kolejno smarujemy roztrzepanym jajkiem. Blaszkę wstawiamy do piekarnika(...)adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Polecam także inne przekąski z ciasta francuskiego: Ciasto francuskie z burakiem i kozim serem Hot dogi z ciasta francuskiego Koszyczki z ciasta francuskiego Łódeczki z ciasta francuskiego Francuskie ciasteczka serowe Koperty z ciasta francuskiego Ciasteczka francuskie z serem i brzoskwiniami Artykuł Francuskie trójkąty z pieczarkami pochodzi z serwisu Przepiski.pl

Przepiski.pl
CIASTO Z OWOCAMI LAST MINUTE 130

Pyszne za każdym razem, ucierane ciasto z owocami. Dobre z truskawkami, malinami, brzoskwiniami, jabłkami.  Szybkie do przygotowania i niezawodne, pod warunkiem, że nie zapomnicie wyjąć wcześniej masła i jajek z lodówki. Zwróćcie także uwagę, na dokładne i długie ubicie masła z cukrem - na jasną i puszystą masę. SKŁADNIKI 200 g miękkiego masła 100 g (1/2 szklanki) cukru 4 jajka

cool and minty
Sernik na zimno z truskawkami 105

Pyszne połączenie sera z galaretką i owocami. Ciasto bez pieczenia, przekładane herbatnikami więc szybkie w wykonaniu. Do ciasta możemy wykorzystać inne owoce, na przykład brzoskwinie lub porzeczki. Przepis ze strony Moje Kuchenne Rewelacje z moimi zmianami. Polecam!          Sernik na zimno z truskawkami   Składniki na formę 24x24cm:   Na masę serową: 120 g miękkiego

Smak mojej kuchni
Odwrócone ciasto z pomarańczami 295

hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Szczerze polecam jego upieczenie. Będziecie zachwyceni efektem i zapachem, jaki rozniesie się po mieszkaniu :) ----- Podobne: Wegańskie ciasto ze śliwkami Rolada biszkoptowa Sernik z brzoskwiniami Składniki na formę o średnicy 22 cm: 150g cukru 150g mąki 150g masła 5 jaj 12 g proszku do pieczenia 6 - 8 pomarańczy(zale

Weekendy w domu i ogrodzie
BRZOSKWINIÓWKA CZYLI NALEWKA Z BRZOSKWIŃ 155

nalewki skutecznie i szybko ... go zapycha. Do przefiltrowania nalewki 2l użyłam około 20 filtrów i czynność ta zajęła mi 2 dni :)) Tak wyglądało moje filtrowanie: Brzoskwinie, które zostały z nalewki  wykorzystujemy do ciasta, lodów, deserów ... lub zjadamy, bo są pysznie nasączone alkoholem, chociaż barwę mają nie ciekawą (ciemno-brunatną).  A tu już efekt finalny ... chociaż nie całkiem

Walijskie Pichcenie
Nalewka brzoskwiniowa-brzoskwiniówka 125

odstawić w nasłonecznione miejsce na 3 tygodnie. Po tym czasie nalewkę przefiltrować, przelać do butelek i odstawić na co najmniej 6 miesięcy w ciemne, chłodne miejsce. Brzoskwinie po odlaniu nalewki można zużyć do ciasta. Smacznego

na moim stole...
Roladki drobiowe z brzoskwiniami 275

Filety drobiowe umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym.  Podzielić mięso na 4 porcje.  Następnie filety drobiowe cienko rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Brzoskwinie, odcedzić z syropu, osączyć.  Płatki kukurydziane wysypać na ściereczkę, pokruszyć je wałkiem do ciasta.  Jajko wybić na talerz, roztrzepać z solą i pieprzem.  Na każdym filecie, ułożyć brzoskwinię, zwinąć w roladkę.  Roladki obtoczyć

Kuchnia Danusi
NAJLEPSZY sernik kakaowy pod pierzynką 53

kakao bez cukru – 1 budyń czekoladowy bez cukru – 1 laska wanilii – aromat migdałowy (opcjonalnie) Dodatkowo: – 125g mascarpone – 100ml śmietanki 30% – 3-4 świeże figi – 1 brzoskwinia Masło roztapiamy w rondelku i studzimy. Oddzielamy żółtka od białek. Żółtka ucieramy z erytrolem na puszystą, białą masę. Twaróg mielimy na gładko w malakserze. Dodajemy do niego żółtka, budyń, kakao(...)Masę twarogową wylewamy do tortownicy. Pieczemy około 60 minut w 180 stopniach, studzimy. Mascarpone ubijamy wraz ze śmietanką na sztywną masę i rozkładamy na ostudzone ciasto. Na wierzch układamy plastry fig i ósemki brzoskwiń. Smacznego! Artykuł NAJLEPSZY sernik kakaowy pod pierzynką pochodzi z serwisu Be Fit Be Strong

Be Fit Be Strong
NAJLEPSZY sernik kakaowy pod pierzynką 104

kakao bez cukru – 1 budyń czekoladowy bez cukru – 1 laska wanilii – aromat migdałowy (opcjonalnie) Dodatkowo: – 125g mascarpone – 100ml śmietanki 30% – 3-4 świeże figi – 1 brzoskwinia Masło roztapiamy w rondelku i studzimy. Oddzielamy żółtka od białek. Żółtka ucieramy z erytrolem na puszystą, białą masę. Twaróg mielimy na gładko w malakserze. Dodajemy do niego żółtka, budyń, kakao(...)Masę twarogową wylewamy do tortownicy. Pieczemy około 60 minut w 180 stopniach, studzimy. Mascarpone ubijamy wraz ze śmietanką na sztywną masę i rozkładamy na ostudzone ciasto. Na wierzch układamy plastry fig i ósemki brzoskwiń. Smacznego! Artykuł NAJLEPSZY sernik kakaowy pod pierzynką pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong

Be Fit Be Strong