ciasto z brzoskwiniami - 3664 przepisów (strona:112/245)

Uśmiech Carycy 107

masę białą: ·        330 ml śmietany 30 % ·        Sok z brzoskwiń ·        2 łyżki żelatyny Dodatkowo: ·        820 g brzoskwiń w puszce ·        1 galaretka zielona Sposób przygotowania: 1.      Białka oddzielamy(...)budyń, masę wykładamy na ostudzony biszkopt. 7.    Następnie odlewamy zalewę z brzoskwiń, owoce kroimy w plasterki i układamy na wiśniowej masie. 8.    Śmietanę ubijamy mikserem,wlewamy sok z Brzoskwiń oraz rozpuszczoną w małej ilość wody, żelatynę. 9.    Masę wykładamy na ciasto i dekorujemy pokrojoną zieloną galaretką

Kulinarna Chwila
Biszkopt z wiśniami, galaretką i budyniem 32

Biszkopt z wiśniami, galaretką i budyniem   Biszkopt z wiśniami, galaretką i budyniem czekoladowym  to proste i tanie ciasto na zimno , idealne do przygotowania ze składników, który mamy pod ręką. Zawsze się udaje, będzie dobrym przepisem dla początkujących. Biszkopt z wiśniami, budyniem i galaretką składa się z cienkiego blatu biszkoptowego, ekspresowego kremu budyniowego i owoców. Krem budyniowy jest(...)wylewamy galaretkę z owocami. Do ciasta można użyć wiśni świeżych, mrożonych lub ze słoika. Sprawdzą się też inne owoce, na przykład maliny, brzoskwinie czy truskawki. Biszkopt z wiśniami i galaretką to nieskomplikowane, nie za słodkie ciasto, która uda się nawet na ostatnią chwilę. Smacznego:) TUTAJ znajdziecie wiele innych przepisów na pyszne ciasta z wiśniami :) Polecam też pyszne ciasto Ofelia

Lekcje w kuchni
Rustykalna tarta ze śliwkami 75

Śliwki , cynamon , cukier trzcinowy i płatki migdałowe, to wspaniałe połączenie! Ciasto jest niezwykle łatwe, to po prostu kruche ciasto. Natomiast „wkład” to w tym przypadku soczyste i najsmaczniejsze śliwki węgierki , oczywiście możemy zmieniać je w zależności od pory roku i dostępnych owoców. Tarta wspaniale smakuje z brzoskwiniami, malinami i jabłkami, ale możecie wypróbować z innymi owocami . Ciasto

SprawdzonaKuchnia.pl
Placuszki z miodem i brzoskwinią 171

całości (białka i żółtka) na puszystą masę, dodajemy mleko, miksujemy. Następnie dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i sodą, miksujemy.   2. Brzoskwinie odsączamy z zalewy, kroimy w drobną kostkę, dodajemy do ciasta, dodajemy też miód i szczyptę cynamonu. Miksujemy na najniższych obrotach do połączenia się składników. Jak by ciasto było za luźne, dodajemy ciut mąki(...)patelni rozgrzewamy olej rzepakowy, łyżka nabieramy porcje ciasta, nakładamy na patelnie i również łyżką formujemy placuszki. Smażymy do zrumienienia się placuszka i tak z obu stron. 4. Przed podaniem układamy kilka placuszków na sobie, dekorujemy brzoskwinią i polewamy miodem :-) Smacznego

kruche babeczki
Pyszne ciasteczka z morelami 100

owoców. Polecam jabłka, ciasteczka są z nimi wręcz wyśmienite. Spróbujcie. Sprawdź również: Domowe ciasto marchewkowe Składniki 2 szklanki mąki 4 łyżki mąki ziemniaczanej 4 żółtka 1 jajko 1 kostka masła (200g) 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka octu 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 puszka brzoskwiń Polecamy: Ciasteczka owsiane z żurawiną Pyszne ciasteczka z morelami – przepis Wszystkie składniki (oprócz całego(...)wyrabiamy ciasto. Po wyrobieniu zawijamy ciasto w folię spożywczą, a następnie chowamy na ok. 30 minut do lodówki. Po wyjęciu ciasta z lodówki rozwałkowujemy je. Nie powinno być zbyt grube. Dużym kubkiem wycinamy koła. Układamy na nim kawałek brzoskwini i formujemy „pierożek”. Ciasteczka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i każde z nich smarujemy roztrzepanym białkiem

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sernik na spodzie brownie 156

Już nie raz wspominałam, że sernik to jedno z naszych ulubionych ciast. Do tej pory najczęściej piekłam sernik z brzoskwiniami , ale ten podbił nasze podniebienie doszczętnie. Konsystencja sernika idealnie mokra, ciężka, nawet P. powiedział, że lepszego nie jadł, a pochwały P. są przeze mnie traktowane jako odnośnik. Muszę przyznać, że mój mężczyzna ma na prawdę dobry smak i gust(...)jest idealne mokry i ciężki pasując tu w sam raz. To na dodatek moja pierwsza przygoda z brownie, bo mimo, że uwielbiam czekoladę to bałam się tego ciężkiego mokrego ciasta, ale na pewno zagości częściej w naszym domu:) Polecam wszystkim sernik na spodzie brownie Składniki: Spód brownie: - 50 g masła; - 40 g gorzkiej czekolady, połamanej na drobne kawałki; - pół szklanki

dom-agi.pl
pyszne ciasto z brzoskwiniami i winogronem 1346

Białka ubijamy na sztywno, dodajemy stopniowo cukier cały czas ubijając. Następnie dodajemy stopniowo żółtka. Na końcu dodajemy przesianą mąkę z kakao oraz proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy szpatułką. Ciasto przekładamy do foremki wyłożonej (samo dno) papierem do pieczenia. Pieczemy przez ok. 30 min. w 179 st. C. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Następnie np. przy pomocy szklaneczki wycinamy(...)galaretki wiśniowe + 1200 ml gorącej wody 1 puszka brzoskwiń ok.300 g winogron, zielonych wykonanie: Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie, odstawiamy do lekkiego stężenia.. Brzoskwinie odsączamy z syropu i kroimy w kosteczkę. wykonanie ciasta: Ciasto składamy w foremce, przydadzą się również tekturowe kartoniki owinięte folią spożywczą, wyższe od ścianek foremki gdyż ciasto jest wysokie. Jasny biszkopt umieszczamy w foremce wyłożonej

Domowy Smak Jedzenia
Sernik z morelami i kruszonką 355

dawno nie było u nas sernika… Dlatego dzisiaj mam dla Was przepis na pyszny sernik z morelami i kruszonką. Oczywiście możecie go też przygotować w wersji z brzoskwiniami. Sernik ten, choć nie jest bardzo słodki, z dodatkiem kwaskowych moreli, chrupiącej i słodkiej (bo posypanej cukrem pudrem) kruszonki bardzo nam smakował. Majka – u której na blogu znalazłam ten przepis(...)sernik był trochę zwarty, ale i tak bardzo smaczny! Zapraszam na sernik z morelami i kruszonką. Sernik z morelami i kruszonką Składniki na tortownicę o średnicy 26 cm: Kruche ciasto: 150 g mąki pszennej 100 g mielonych migdałów bez skórki 100 g cukru 1 op. cukru waniliowego 1 jajko 125 g miękkiego masła Dodatkowo: 1 puszka moreli w syropie

UgotujmyTo.pl
Bułki drożdżowe z serem i brzoskwiniami 148

ciasto bo jest bez jajek. Muszę przyznać, że jest ono super i świetnie się z nim pracuje. Upiekłam więc bułki z serem i brzoskwiniami. Na pewno nie raz jeszcze skorzystam z przepisu na to ciasto bo jest naprawdę smaczne. A jak to z ciastem drożdżowym bywa najlepiej smakuje jeszcze ciepłe. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Brzoskwiniowa pychotka 54

Brzoskwiniowa pychotka to przepyszne ciasto z musem brzoskwiniowym, które ucieszy każde podniebienie. Ciasto jest lekkie i delikatne, a sam przepis niezwykle prosty. Ciasto brzoskwiniowa pychotka to wypiek uniwersalny, który doskonale sprawdzi się na każdą okazję – zarówno na imprezę, jak i do popołudniowej kawy. Zamiast brzoskwiń możecie użyć także innych owoców np.: truskawek czy malin. Zapraszam do wypróbowania tego przepisu(...)ciasto z musem brzoskwiniowym, które oczaruje kazdego łasucha. PRZEPIS NA CIASTO BRZOSKWINIOWA PYCHOTKA Składniki Biszkopt mąka – 4 łyżki jajka – 4 sztuki cukier – 3 łyżki proszek do pieczenia – 1 łyżeczka Masa serowa ser twarogowy – 800g śmietana kremówka – 400ml cukier – 3/4 szklanki galaretka przeźroczysta – 2 sztuki woda – 500ml Mus brzoskwiniowy brzoskwinie

Alle Dobre!
Ciasto drożdżowe ze śliwkami 92

Czas czytania: 2 min Dziś podaję przepis na ciasto drożdżowe ze śliwkami , które zawsze wychodzi! Jest bardzo proste w przygotowaniu i przepyszne, delikatnie wilgotne ze śliwkami i fantastyczną kruszonką migdałową. Ciasto drożdżowe oczywiście można upiec z innymi niż śliwki owocami, mogą to być truskawki , brzoskwinie, lub jabłka . Może być z kruszonką lub tylko posypane grubym cukrem wymieszanym z cynamonem

SprawdzonaKuchnia.pl
Ciasto Lodowiec bez pieczenia 175

mnie się jego smak bardziej kojarzy z ciasteczkami Delicje, które zresztą bardzo lubiłam, póki nie zaczęłam czytać składu produktów spożywczych. Ja do ciasta dodałam mrożone maliny, ale mogą to być inne owoce: truskawki, wiśnie, porzeczki czy brzoskwinie. Kolory galaretek też możecie dać inne, jakie wam odpowiadają. [embed]https://youtu.be/JIxG2rvE_5g[/embed] Składniki na ciasto Lodowiec bez pieczenia (tortownica o średnicy

e-PrzepisyKulinarne
KOLOROWA PIANKA Z OWOCAMI, GALARETKĄ I SŁOMKĄ PTYSIOWĄ 81

owoce, galaretka i słomka ptysiowa. Proste ciasto, które nie wymaga pieczenia, nie licząc czasu tężenia galaretek to jest szybkie w przygotowaniu. Takiemu przysmakowi nie oprze się żaden łasuch, ani duży, ani mały ;) Składniki: * 500 ml śmietany kremówki 36% * 1 galaretka brzoskwiniowa * 2 galaretki jagodowe * 4,5 szklanki wrzącej wody * 1 puszka brzoskwiń w syropie * garść jagód (u mnie mrożone(...)porcje masy śmietanowej, raz jeden raz drugi kolor. Wstawić do lodówki na około 1 godzinę, aby masa stwardniała. Na wierzchu poukładać pokrojone w mniejsze kawałki brzoskwinie i jagody. Całość zalać drugą tężejącą jagodową galaretką. Ciasto wstawić na 2-3 godziny do lodówki, aby wszystko dobrze stwardniało

Zrób to smacznie
Brzoskwiniowiec Serowy 147

CIASTO: -25 dag margaryny -3,5 szkl. mąki najlepsza pszenna -1 szkl. cukru -2 łyzeczki proszku do pieczenia -100 ml gęstej śmietany 18% -10 dag smalcu (jeśli ktoś nie ma doda margaryne) -3 łyżki kakao Wszystkie składniki połączy i zagnieśc, schłodzic na czas przygotowywania masy serowej. MASA SEROWA: -25 dag margaryny -6jaj -1szkl. cukru -1 kg sera(...)Dodac ser (jeżeli kupiony na kg to wcześniej zmielic), wsypa budynie i dalej ucierac. Na koniec ubic na sztywno pianę z białek. Do masy dodac pokrojone brzoskwinie oraz ubitą pianę-delikatnie wymieszac. Wyjąc ciasto z lodówki i podzielic na 2 części-jedna większa, druga mniejsza. większą częśc ciasta rozwałkowac i przenieśc na blaszkę wyłożoną papierem. Na ciasto wylac masę serową

Moje Słodkie Piekiełko
SERNIK CYNAMONOWY Z BRZOSKWINIAMI 215

żółtka - 70g mielonego ksylitolu (lub w kryształach) - 2 płaskie łyżeczki cynamonu - 2-3 łyżki zimnej wody + puszka lub słoik brzoskwiń   oraz mielony cukier trzcinowy na polewę, kremówka i 1/2 płaskiej łyżeczki cynamonu Z podanych składników zagnieść szybko kruche ciasto, schłodzić. Następnie wylepić nim dokładnie tortownicę, ponakłuwać gęsto widelcem i i zapiekać ok.15-20 minut w piekarniku nagrzanym

Smaczne Zdrowe