ciasto z brzoskwiniami - 3664 przepisów (strona:121/245)

Brzoskwiniówka – Nalewka z brzoskwiń 64

mojprzepisna.pl | Brzoskwiniówka – Nalewka z brzoskwiń Coś co lubimy z mężem robić najbardziej – naleweczki. Szczególnie mój mąż para się w przerabianiu wszelkiego rodzaju „owoców” na nalewki. Były już pigwy, jarzębiny, tarniny, wiśnie a nawet orzechy laskowe :) Czasem nalewki robimy na prawdziwym bimbrze Bełchatowskim, mają moc ale są bardzo, bardzo smaczne, polecam. Składniki na około 2 litry(...)miejsce na 2-3 dni, od czasu do czasu wstrząsnąć słojem, żeby cukier się rozpuścił. Brzoskwinie powinny puścić dużo soku. Po tym czasie wlać alkohol. Odstawić w nienasłonecznione, zimne miejsce, np. spiżarnia czy piwnica czy szafka. Po 2 miesiącach owoce odcedzić, zużyć do ciasta :). Alkohol na gazie przelać do butelek, szczelnie zakręcić. Odstawić w nienasłonecznione, zimne miejsce, np. spiżarnia

moj przepis na
Brzoskwiniówka – Nalewka z brzoskwiń 57

mojprzepisna.pl | Brzoskwiniówka – Nalewka z brzoskwiń Coś co lubimy z mężem robić najbardziej – naleweczki. Szczególnie mój mąż para się w przerabianiu wszelkiego rodzaju „owoców” na nalewki. Były już pigwy, jarzębiny, tarniny, wiśnie a nawet orzechy laskowe :) Czasem nalewki robimy na prawdziwym bimbrze Bełchatowskim, mają moc ale są bardzo, bardzo smaczne, polecam. Składniki na około 2 litry(...)miejsce na 2-3 dni, od czasu do czasu wstrząsnąć słojem, żeby cukier się rozpuścił. Brzoskwinie powinny puścić dużo soku. Po tym czasie wlać alkohol. Odstawić w nienasłonecznione, zimne miejsce, np. spiżarnia czy piwnica czy szafka. Po 2 miesiącach owoce odcedzić, zużyć do ciasta :). Alkohol na gazie przelać do butelek, szczelnie zakręcić. Odstawić w nienasłonecznione, zimne miejsce, np. spiżarnia

moj przepis na
Brzoskwiniówka – Nalewka z brzoskwiń 86

miejsce na 2-3 dni, od czasu do czasu wstrząsnąć słojem, żeby cukier się rozpuścił. Brzoskwinie powinny puścić dużo soku. Po tym czasie wlać alkohol. Odstawić w nienasłonecznione, zimne miejsce, np. spiżarnia czy piwnica czy szafka. Po 2 miesiącach owoce odcedzić, zużyć do ciasta :). Alkohol na gazie przelać do butelek, szczelnie zakręcić. Odstawić w nienasłonecznione, zimne miejsce, np. spiżarnia

moj przepis na
Brzoskwiniówka – Nalewka z brzoskwiń 176

miejsce na 2-3 dni, od czasu do czasu wstrząsnąć słojem, żeby cukier się rozpuścił. Brzoskwinie powinny puścić dużo soku. Po tym czasie wlać alkohol. Odstawić w nienasłonecznione, zimne miejsce, np. spiżarnia czy piwnica czy szafka. Po 2 miesiącach owoce odcedzić, zużyć do ciasta :). Alkohol na gazie przelać do butelek, szczelnie zakręcić. Odstawić w nienasłonecznione, zimne miejsce, np. spiżarnia

moj przepis na
3 przepisy na zdrowe desery z owocami na drugie śniadanie lub podwieczorek 136

piekarniku nagrzanym do 200 stopni C, aż stanie się miękki (trwa to ok. 45-60 minut). Do przepisu nadają się także gotowane buraki pakowane próżniowo sprzedawane w supermarketach.  Ciasto orkiszowe z jogurtem greckim i truskawkami Składniki / na blachę o wymiarach 20 x 20 cm: 1 i 1/2 szklanki mąki orkiszowej 180 g jogurtu greckiego 2 jajka 0,5 szklanki(...)ksylitolu 2 łyżeczki proszku do pieczenia łyżeczka ekstraktu waniliowego skórka otarta z 1 cytryny ekologicznej szczypta soli 16 truskawek (możesz zamienić na maliny, morele, brzoskwinie) 2 łyżki wiórków kokosowych lub płatków migdałowych do posypania Przygotowanie ciasta orkiszowego z truskawkami: Piekarnik rozgrzej do 180 stopni C. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. W misce wymieszaj mąkę orkiszową, ksylitol, proszek do pieczenia, skórkę

Chilli Czosnek i Oliwa
Babka Na Syropie Z Pod Brzoskwiń 16

razem powstała baba na syropie który pozostał mi z przygotowania poprzedniego ciasta jakim był sernik wielkanocny . Także nic się nie zmarnowało, a babka wyszła naprawdę smaczna :) Składniki na babkę z kominkiem (śred. 16 cm) lub keksówkę 25x10 cm 2 jajka kl L 150 ml syropu z pod brzoskwiń 80 ml oleju 1/3 szkl cukru (szkl o pojemności(...)Następnie dodajemy olej oraz   przesianą  mąkę z proszkiem do pieczenia. Mieszamy. W trakcie mieszania dolewamy syrop z pod brzoskwiń, mieszamy do połączenia się składników. Na sam koniec dodajemy bakalie i skórkę kandyzowaną. 3. Gotowe ciasto przelewamy do wysmarowanej i wysypanej bułką tartą blaszki. Pieczemy w 180 stop przez 50-60 minut do suchego patyczka. Patyczek wbity w ciasto

Gotowanie...to proste !
Dżem brzoskwiniowy z cynamonową nutką 94

Dżem brzoskwiniowy z nutką cynamonu to idealny dodatek do naleśników, kanapek czy ciasta. A zimą będzie nam przypominał o słonecznych dniach i pachniał latem Polecam! Składniki: 3 kg brzoskwiń (około 2 kg po obraniu ze skórki i usunięciu pestek) 1/4 szklanki ksylitolu (lub więcej do smaku) 1/2 – 1 laska cynamonu (w zależności jak mocną nutkę cynamonu preferujecie ) 2 łyżki

Lamarida.pl
Torcik na zimno z brzoskwiniami 187

Święta, Święta i po Świętach, tak to już jest.  Po ciężkim jedzeniu nie mamy ochoty nawet patrzeć na jedzenie, dlatego wybrałam dla Was lekki, kolorowy

Takie tam pichcenie
Tort śmietankowy z brzoskwiniami. 107

kakao (tak aby mąki i kakao było pół na pół) MASA ŚMIETANKOWA: 500 ml śmietanki 30 % 60 g żelatyny fix 820 g brzoskwiń z puszki 1/4 zalewy z brzoskwiń PONADTO: dżem brzoskwiniowy/morelowy 250 ml śmietanki 30 % BISZKOPT Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.  Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy na sztywną pianę (można wsypać szczyptę soli wtedy lepiej(...)Śmietankę ubijamy na sztywno, po czym dodajemy syrop z żelatyną i miksujemy. Wrzucamy połowę pokrojonych w kosteczkę brzoskwiń (drugą połowę kroimy w plasterki do dekoracji) i mieszamy łyżką odstawiamy na 15 minut do lodówki żeby nam masa trochę stężała. Pierwszy blat ciasta kładziemy na paterze/ talerzu i smarujemy go dżemem, następnie wykładamy połowę masy śmietankowej i przykrywamy drugim blatem

Moje-pitraszenie
PUSZYSTE, DROŻDŻOWE BUŁECZKI Z BRZOSKWINIAMI I KRUSZONKĄ 131

aromatu cytrynowego 1 jajko (do posmarowania bułek)   Na kruszonkę: 120 g mąki pszennej 4 czubate łyżki cukru 60 g miękkiego masła Dodatkowo : kilka sztuk świeżych brzoskwini pokrojonych w małą kostkę. Oczywiście brzoskwinie zastępujemy dowolnymi owocami, którymi w danym momencie dysponujemy 😉 I tak będzie smacznie!  Wykonanie:  Zrobić rozczyn: z rozkruszonych drożdży, łyżeczki cukru, łyżeczki mąki i części podgrzanego(...)mąką, następnie dodać ubite jaja, aromat, szczyptę soli  i wyrobić gładkie ciasto. Przykryć je ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na ok. 1h.  Gdy ciasto podwoi objętość jeszcze raz, krótko wyrobić, podzielić na mniej więcej równe części i formować bułeczki, nadziewając je pokrojonymi brzoskwiniami.  Technika formowania jest dowolna: można rozwałkować gruby placek i szklanką wycinać

Walijskie Pichcenie
Brzoskwinowy tor komunijny - krok po kroku 208

zapobiegnie to zabrudzeniu papieru kremem podczas przygotowań.  Tak więc na deskę i już ułożony papier z folią wkładamy połówkę biszkoptu zwilżonego sokiem z brzoskwiń z puszki. Wkładamy obręcz na biszkopt dostosowując boki ciasno do ciasta. Odlać 3/4 szklanki soku kubusiowego i rozpuścić w nim dwa budynie i mączkę ziemniaczaną, resztę soku zagotować z cukrem i wlać mieszankę budyniową, gotując(...)Masę jeszcze gorącą przykryć druga połówką biszkoptu. Odstawić do całkowitego wystygnięcia. Galaretki przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, do jeszcze gorącej dodać żelatynę i mieszać do całkowitego rozpuszczenia. Wystudzić. Brzoskwinie z puszki pokroić w kostkę i dodać do galaretki. Wymieszać i poczekać aż masa zacznie gęstnieć, gdy to nastąpi wylać do formy i odstawić do lodówki do stężenia masy. Następnie

Jadło i czytadło
Sernikowa tarta z borówkami i brzoskwiniami 66

Czujecie już oddech jesieni? Chcąc zatrzymać lato na dłużej, upiekłam sernikową tartę z borówkami i brzoskwiniami. Pyszna! Można ją również upiec z innymi sezonowymi owocami, np malinami, jeżynami, jagodami... Polecam również inne przepisy na tarty i ciasta z owocami: Galette ze śliwkami Tarta cytrynowa z bezą Tarta z truskawkami i rabarbarem Biszkoptowa tarta z serkiem i truskawkami Tarta z jagodami(...)szybko zagnieść ciasto. Owinąć folią i włożyć do lodówki na godzinę. Następnie rozwałkować na grubość ok 5-6mm między dwoma arkuszami papieru do pieczenia. Ciasto przenieść do formy na tartę (24cm), wyłożyć nim formę, brzegi ściąć (można to zrobić wałkując ciasto po krawędziach formy). Resztki ciasta wykorzystałam do upieczenia tartaletek. Ciasto gęsto nakłuć widelcem. Na cieście położyć kawałek papieru

Obiad gotowy
Ciasto dyniowe z kaszy jaglanej z chia 210

nadużywany ale jedząc kaszę jaglaną chudniemy, bo ona rozkłada tłuszcze dość szybko więc chyba to zdrowy deser. Ja zrobiłam mus z brzoskwiń z puszki ale równie dobrze mogą to być owoce świeże w sezonie. Tyle dobroci w jednym cieście, zajadamy? Ciasto dyniowe z kaszy jaglanej z chia. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Karpatka po królewsku 65

wyśmienite ciasto z dużą ilością owoców oraz pysznego, lekkiego kremu. Karpatka po królewsku. Przepis jest mojego autorstwa. Ta delikatna Karpatka składa się z ciasta ptysiowego, zwanego również parzonym, warstwy Crème Pâtissière wymieszanego z ubitą kremówką, warstwy ubitej kremówki i owoców. W związku z tym że krem jest delikatnie słodki, warto użyć lekko kwaśnych owoców: u mnie śliwki, brzoskwinie ufo, jeżyny

moj przepis na
Karpatka po królewsku 73

wyśmienite ciasto z dużą ilością owoców oraz pysznego, lekkiego kremu. Karpatka po królewsku. Przepis jest mojego autorstwa. Ta delikatna Karpatka składa się z ciasta ptysiowego, zwanego również parzonym, warstwy Crème Pâtissière wymieszanego z ubitą kremówką, warstwy ubitej kremówki i owoców. W związku z tym że krem jest delikatnie słodki, warto użyć lekko kwaśnych owoców: u mnie śliwki, brzoskwinie ufo, jeżyny

moj przepis na
Karpatka po królewsku 78

kremówką, warstwy ubitej kremówki i owoców. W związku z tym że krem jest delikatnie słodki, warto użyć lekko kwaśnych owoców: u mnie śliwki, brzoskwinie ufo, jeżyny i borówki, świetnie sprawdziłyby się maliny, truskawki, agrest, winogrona, porzeczki. Ciasto robi się dość szybko i jest łatwe w przygotowaniu a bardzo efektowne więc polecam. Crème Pâtissière warto przygotować kilka godzin wcześniej lub wieczór

moj przepis na
Karpatka po królewsku 220

kremówką, warstwy ubitej kremówki i owoców. W związku z tym że krem jest delikatnie słodki, warto użyć lekko kwaśnych owoców: u mnie śliwki, brzoskwinie ufo, jeżyny i borówki, świetnie sprawdziłyby się maliny, truskawki, agrest, winogrona, porzeczki. Ciasto robi się dość szybko i jest łatwe w przygotowaniu a bardzo efektowne więc polecam. Crème Pâtissière warto przygotować kilka godzin wcześniej lub wieczór

moj przepis na