szarlotka - 4769 przepisów (strona:121/318)

Jabłka prażone z cynamonem 93

cynamonem są bardzo szybkie do przygotowania i bardzo aromatyczne z dodatkiem cynamonu i prawdziwej esencji z wanilii. Warto sobie takie jabłka uprażyć, aby móc później wykorzystać je do szarlotki, naleśników, dań z ryżem czy placków na śniadanie. Po przygotowaniu jabłek warto je zapasteryzować, aby postały w naszej spiżarce znacznie dłużej. Jeśli użyjecie szczelnych słoików to na pewno przynajmniej

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Szarlotka z karmelizowanymi orzechami 95

Zapraszam na pyszną szarlotkę z karmelizowanymi orzechami :) Czytaj więcej

Ana Mari's world
Szarlotka z połówkami jabłek 58

Przepis na pyszną szarlotkę z połówkami jabłek, taką w której mało jest ciasta a dużo owoców. Ciasto z jabłkami trochę w innej niż zwykle wersji, bardzo smaczne i bardzo jabłkowe. Czas przygotowania: 40 min Czas pieczenia: 60 min   Składniki: (na blaszkę 24×24 cm) 260 g mąki (1 i 2/3 szklanki) 150 g zimnego masła 1 żółtko szczypta

Słodki Blog
Szarlotka z karmelizowanymi orzechami 95

Zapraszam na pyszną szarlotkę z karmelizowanymi orzechami :) Czytaj więcej

Ana Mari's world
Jesienna rolada jabłkowa z orzechami. 99

jesienną porę roku. Jesienna rolada z pysznymi jabłuszkami i orzechami. Iście sezonowy wypiek. Bardzo Wam ją polecam. Jest naprawdę bardzo łatwa do zrobienia i stanowi świetną alternatywę do tradycyjnej szarlotki. Składniki: Masa jabłeczna: 6 średnich lub 8 małych jabłek 1 łyżeczka cynamonu 1 lyzka cukru z wanilia 1/3 szklanki cukru 50 g pokruszonych orzechów włoskich Ciasto: 3 jajka szczypta soli

Pani M - kuchnia smakowita
Jabłecznik cytrynowy 63

polewamy lukrem ciasto. Czekamy aż zastygnie. Ciasto było najlepsze na drugi dzień. Proponuje trzymać w lodówce. Całość to 2770 kcal. Wykroiłam 14 porcji. Jedna to 200 kcal. Jabłecznik cytrynowy Szarlotka cytrynowa Pyszne i proste ciasto z jabłkami Jabłecznik cytrynowy Smacznego!!! Justyna PS. Źródło przepisu, blog: Wypieki Beaty Artykuł Jabłecznik cytrynowy pochodzi z serwisu Relaxtime

Relaxtime
Tradycyjna szarlotka 125

Klasyczna szarlotka bez zbędnych dodatków, to jeden z najpopularniejszych przepisów w moim domu. Jej sekretem jest przepyszne mega   kruche ciasto z prażonymi jabłkami ze starego sadu. Pachnie niesamowicie i szybko znika. Koniecznie musicie wypróbować. Ciasto kruche na blaszkę 25/30 cm:   2 szklanki mąki pszennej 2 szklanki mąki krupczatki 5 żółtek 1 kostka miękkiego masła 82% lub dobrej jakości

Wanilia i Kardamon
Szarlotka z polewą 70

Sezon na szarlotki trwa. Ja bardzo lubię właśnie tę z poniższego przepisu. Dodatek polewy bardzo fajnie komponuje się z ciastem. Całość jest przepyszna. Jeśli wolisz cieńsze ciasto, możesz wykorzystać odrobinę większą blaszkę. Również w przypadku ilości jabłek możesz wykonać modyfikacje i użyć ich więcej, jeśli wolisz. 500 g mąki pszennej 250 g masła 4 żółtka 100 g cukru pudru

Smaki Na Talerzu
KRUCHA SZARLOTKA Z PORZECZKAMI, KRUSZONKĄ I BEZOWO-BUDYNIOWĄ PIANKĄ 81

Krucha szarlotka z bezowo-budyniową pianką doczekała się nowej odsłony. Dodałam do niej mrożoną porzeczkę, zmieniłam też rodzaj użytych mąk. Tym razem wykorzystałam mix mąk z płaskurki i samopszy, ciasto wyszło jeszcze smaczniejsze, meeega kruche, wręcz rozpływające się w ustach 👌😋 Dodatek kwaśnych owoców fajnie przełamuje tutaj słodycz ciasta. Polecam spróbować, ciacho wychodzi naprawdę przepyszne. Rodzaj dodawanych owoców jest dowolny

Smaczne Zdrowe
Szarlotka japońska 59

Mokre i aromatyczne ciasto makowe z dodatkiem jabłek. To połączenie składników musiało dać rewelacyjny efekt! Artykuł Szarlotka japońska pochodzi z serwisu Pieprzyć z Fantazją

Pieprzyć z Fantazją
Bezglutenowy sernik z jabłkami 70

Bezglutenowy sernik z jabłkami , a może szarlotka z serem ? Bez względu jak nazwiemy ciasto to i tak będzie smakowało rewelacyjnie! Kruche ciasto sporządzone na bazie mąki kukurydzianej i ziemniaczanej oraz d elikatna, kremowa masa serowa świetnie komponuje się jabłkami. Uwielbiam to połączenie i odkąd wymyśliłam je w 2016 roku to gościło u mnie już mnóstwo razy. Poza wspaniałym smakiem wielkim

Di gotuje
CIASTO JABŁKOWE Z CYNAMONEM 81

żółtka 2 łyżki cukru 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka cukru waniliowego 250 g margaryny Nadzienie: 5 szt. jabłek 440 g dżemu jabłkowego z gruszką z nutą szarlotki  0,5 łyżeczki cynamonu Beza cynamonowa: 4 białka  3/4 szklanki cukru  0,5 szklanki mąki ziemniaczanej  1 łyżka cukru cynamonowego lub 0,5 łyżeczki cynamonu Przygotowanie

Ciastka - domowe słodkości