Szarlotka jest ciastem które kochamy chyba wszyscy. Ja nie mogę sobie odmówić dokładki. W sadzie właśnie dojrzewają winne jabłka i to idealny czas na jej upieczenie. Zachwyca kruchym maślanym ciastem i nadzieniem jabłkowym bez zbędnych dodatków. Pachnie pięknie i szybko znika. Koniecznie wypróbujcie. Blaszka 25/30 cm lub podobna Składniki: Ciasto: 1,5 szklanki mąki krupczatki 1,5 szklanki mąki pszennej typ 500 25 dag masła 82% 1 pełna łyżka kwaśnej śmietany 18% 5 żółtek 3 łyżki cu... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!
Czytaj dalej...