Delikatny, kremowy jogurtowiec z galaretką o dwóch smakach. Bez pieczenia, na spodzie z biszkoptów, słodki jogurt wzmocniony smakiem limonki. Dla wszystkich którzy lubią kwaskowe smaki w
dolcevitainmykitchenformę na tartę wysmarowaną masłem,brzegi ciasta odciąć tak, by lekko wystawały na brzeg naczynia. Ser utrzeć z jajkami, cukrem i wanilią. Nadzienie wyłożyć na ciasto, wierzch posypać żurawiną i pokrojonymi na kawałki brzoskwiniami. Piec ok 20-30 min w 200 st C. Płatki migdałowe uprażyć na suchej patelni. Po upieczeniu posypać wierzch tarty Smacznego
Z MarcepanemSwego czasu przygotowywałam bardzo dużo pyszności z mąki kokosowej. Teraz zamierzam wrócić do tego „zwyczaju” i w mojej kuchni znów goszczą bardziej lekkie i
Ostra na SłodkoCiasto brzoskwiniowo - kokosowe jest idealne dla dużych łakomczuchów, jest bardzo słodkie! Składa się z trzech części lekkiego biszkoptu, wilgotnego ciasta kokosowego i kremu na bazie soku z brzoskwiń z cząstkami owoców. Jest dosyć pracochłonne, ale na pewno odwdzięczy się Wam smakiem. Zapraszam! Czytaj więcej
Biały fartuszekDeser owocowy z brzoskwiniami, bananami, kiwi, aronią, liśćmi mięty i chia. Jego dodatkową ozdobą jest kwiat zrobiony z brzoskwini. Czytaj więcej »
Przepisy KulinarneDość oryginalny deser który jest bardzo prosty w wykonaniu no i o wiele zdrowszy od prawdziwego burgera :]. Wykorzystamy lubiane przez wielu wafelki z karmelem i cynamonem
Kuchnia PROzdrowotnapokusić i zarezerwować czas na ich upieczenie, bo na prawdę warto. Są też kaloryczne ale ja w trakcie jedzenia o tym nie myślę. :) Tym razem ciasto z kremem budyniowym na bazie soku z brzoskwiń, bakaliowy biszkopt i z galaretką. Zrobiłam małe modyfikacje wg oryginału. Składniki: Biszkopt bakaliowy 8 białek 3 żółtka 150 g cukru 100 g orzechów włoskich mielonych
Ala piecze i gotujeserka i śmietany uzyskamy bardziej delikatnego śmietanowca niż sernik, ale ... przyjmijmy, że jest to sernik 😉 Przepis oczywiście możemy dowolnie modyfikować zamieniając truskawki np. na brzoskwinie, ananasy czy inne ulubione owoce. Myślę, że takie ciasto szczególnie sprawdzi się teraz latem, kiedy nie chcemy dodatkowo nagrzewać mieszkania "odpalając" piekarnik, a i ochota na wszelakie wypieki z piekarnika jest
Walijskie Pichceniezrobić ciasto drożdżowe z owocami. Chociaż dla mnie najistotniejszym elementem ciasto drożdżowego jest... ... kruszonka! Im więcej tym lepiej... Owoców sezonowych nie brakuje, więc moje ciasto ma w sobie śliwki ;) Można dać jabłka lub brzoskwinie. Męski drożdżowiec ze śliwkami Składniki: 5 jajek 10 dag drożdży 1 szklanka cukru 1 szklanka oleju 1 szklanka letniego mleka(...)cukier waniliowy, wlewamy olej i mleko, a na koniec przesiewamy mąkę. Wszystkie składniki przykrywamy ściereczką i wstawiamy na 3 godziny do ciepłego pomieszczenia. Nie mieszamy! Po 3 godzinach ciasto mieszamy łyżką i wylewamy na dobrze natłuszczoną blachę. Na ciasto wykładamy śliwki i posypujemy kruszonką. Ciasto wstawiamy do zimnego piekarnika i nastawiamy temperaturę 180 stopni. Tak pieczemy 60 minut
Lawendowe NieboJuż kolejny raz podczas klęski urodzaju (no dobra, nie jest jeszcze tak źle) ratuje mnie ciasto z angielska chlebem zwane. Rok temu, kiedy zasypały nas brzoskwinie, zrobiłam je właśnie z nimi. W tym roku mamy wersję cukiniową. I jest to wersja absolutnie doskonała. Chleb brzoskwiniowy był w porządku- aromatyczny, wilgotny, bardzo smaczny. Ciekawych odsyłam do przepisu . Wersja cukiniowa ma plus
les mirabellesTradycyjny sernik na kruchym spodzie to propozycja deseru, chyba każdy choć raz jadł w życiu. Ciasto jest delikatne w smaku i bardzo puszyste. Wielu z Was
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, jogurt waniliowy i całość zmiksować. Białka ubić na sztywno dodać do masy i delikatnie wymieszać do uzyskania jednolitego ciasta. Smażyć na niewielkiej ilość oleju rzepakowego z dwóch stron. Brzoskwinie pokroić w kosteczkę dodać sok pomarańczowy i wymieszać. Placki rozłożyć na talerz i nałożyć salsę brzoskwiniowa. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem
Ala piecze i gotujerobi się na kruchym lub półkruchym cieście a jabłecznik jest to ogólnie ciasto z jabłkami tzn. mówiąc szarlotka wiemy, że jest to konkretnie ciasto kruche z owocami najczęściej są to jabłka ale mogą być też brzoskwinie, gruszki czy morele ale tak naprawdę z każdym owocem można zrobić :) Mówiąc jabłecznik nie wiemy co się kryję pod tą nazwą :) Może to być
Kuchnia VikiPolecam sernik dla "leniwych" na szybko, bez pieczonego, kruchego spodu, zamiast tego okrągłe biszkopty, zamiast polewy, czekoladowe kropelki. Smakuje doskonale. Spróbujcie :) okrągłe biszkopty ( 18 -20
Takie tam pichcenielekka, do tego słodkie brzoskwinie, wilgotny biszkopt nasączony syropem z brzoskwiń i galaretka. W sezonie można użyć świeżych brzoskwiń lub nektarynek, ale teraz jak najbardziej nadają się te z puszki. Do tortu zużyłam tylko połowę biszkoptu, (można odłożyć do innego ciasta-znakomicie przechowuje się w lodówce owinięty szczelnie folią) można użyć całego, ale wtedy należy podwoić masę serową, można również(...)jaja Do dekoracji: brzoskwinie 2 galaretki brzoskwiniowe Do nasączenia: połowa syropu z brzoskwiń 100 ml likieru brzoskwiniowego Biszkopt.Białka oddzielić od żółtek. Żółtka ubić z cukrem dodając stopniowo pozostałe składniki. Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Pianę z białek delikatnie połączyć z resztą ciasta. Dno tortownicy wyłożyć papierem, boki posmarować masłem i obsypać bułką tartą, aby ciasto
Krylowa Kuchnia