Ekspresowe ciasto, do przygotowania którego potrzebujemy tylko miski i trzepaczki. Można je zrobić z dowolnymi owocami świeżymi lub z puszki a kruszonkę zamienić na galaretkę. Jest wilgotne, długo zachowuje świeżość a podczas pieczenia mocno wyrasta i obłędnie pachnie. *foremka 25*34 cm Składniki: 5 szklanek mąki 1,5 szklanki cukru 6 jajek 2 szklanki kefiru szklanka oleju 3 łyżeczki(...)miski. Dodać proszek do pieczenia, cukier, kefir, olej i jajka. Wszystko wymieszać za pomocą rózgi i przelać do foremki wyłożonej wysoko papierem do pieczenia. Brzoskwinie pokroić i razem z jagodami wyłożyć na ciasto. Z podanych składników przygotować kruszonkę i posypać nią ciasto. Piec około godziny
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniamiksowałam), dodajemy mąkę i proszek do pieczenia - miksujemy. Do masy wlewamy margarynę oraz aromat migdałowy i delikatnie mieszamy drewnianą łyżką. Wylewamy do tortownicy ciasto(ja mam o średnicy 24 cm) i układamy przekrojone w plastry brzoskwinie obtoczone w mące. Pieczemy w nagrzanym do 190 stopni piekarniku przez ok. 45 minut. Smacznego
Moje-pitraszenieprzedstawimy przepis na pyszne ciasto z owocami oraz kilka wskazówek, które pozwolą Ci stworzyć idealne ciasto letnie. Ciasto z owocami to kwestia smaku, ale z naszym przepisem na pewno Ci zasmakuje. Ciasta letnie – dlaczego ciasto z owocami? Ciasta letnie są popularne ze względu na swój orzeźwiający charakter. Owoce dodają im świeżości i soczystości. Ciasto z owocami to doskonała propozycja(...)proszkiem. Delikatnie wymieszaj, aby nie stracić puszystości ciasta. Przelej ciasto do przygotowanej formy. Rozłóż owoce na wierzchu ciasta. Piecz przez około 40-45 minut, aż ciasto nabierze złotobrązowego koloru. Po upieczeniu, pozwól ciastu ostygnąć. Teraz masz pyszne ciasto z owocami gotowe do podania! Szybki biszkopt z owocami – smacznego! To lekkie ciasto z owocami jest idealne na ciepłe dni. Soczyste
Ania i Marcin gotująSernik z brzoskwiniami to jeden z moich ulubionych serników. Pyszne kruche ciasto, bezowa pianka i ta masa serowa, która wręcz rozpływa się w ustach! Prawda że brzmi pysznie? Ten sernik na kruchym spodzie głównie kojarzy mi się ze świętami, ale lubię The post Sernik z brzoskwiniami appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojepszennej 2/3 szklanki cukru 4 jajka M 3/4 szklanki oleju* 2 łyżeczki proszku do pieczenia kilka kropel aromatu waniliowego kilka moreli (można zastąpić pociętą brzoskwinią) – u mnie 5 sztuk cukier puder do oprószenia ciasta * u mnie dziś gotowa mieszanka olejów kokosowego (35%), rzepakowego i słonecznikowego. Ciasto wyszło jeszcze smaczniejsze, ale możecie użyć zwykłego oleju rzepakowego Przygotowanie: Do miski wlewamy
Słodkie okruszkilodów śmietankowych/waniliowych i jesteśmy w raju 🙂 Naleśniki z brzoskwiniami polecam wszystkim łasuchom. Danie bez śmietany i lodów świetne dla małych dzieci. Naleśniki z brzoskwiniami – Składniki: (2-3 porcje) 4 dojrzałe brzoskwinie 3 łyżeczki miodu 1 łyżeczka soku z cytryny 2 łyżeczki masła 1/4 łyżeczki cynamonu 2 goździki Składniki na ciasto naleśnikowe: (6-8 naleśników) 1 niepełna szklanka mleka(...)rzadkie, ani za gęste (z reguły wlewam niepełną szklankę wody). Przygotować nadzienie z brzoskwiń: Brzoskwinie umyć, przepołowić, wyciągnąć pestkę i pokroić w ósemki. Na patelni rozgrzać masło z miodem i sokiem cytrynowym, cynamonem i goździkami. Wrzucić brzoskwinie. Smażyć na małym ogniu ok. 10 minut, aż brzoskwinie będą miękkie a utworzony sos zgęstnieje, mieszając od czasu do czasu. W między czasie
Moja Delicjaraju :) Polecam wszystkim łasuchom. Danie bez śmietany i lodów świetne dla dzieci. Składniki: (2-3 porcje) 4 dojrzałe brzoskwinie 3 łyżeczki miodu 1 łyżeczka soku z cytryny 2 łyżeczki masła 1/4 łyżeczki cynamonu 2 goździki Składniki na ciasto naleśnikowe: (6-8 naleśników) 1 niepełna szklanka mleka (240 ml) 1.5 szklanki mąki (225 g) 1 duże jajo szczypta soli niepełna(...)rozrzedzić wodą (nie wlewamy od razu całej ilości) tak, aby dawało się łatwo rozprowadzić na patelni i ponownie wymieszać. Ciasto na naleśniki nie może być ani za rzadkie, ani za gęste (z reguły wlewam niepełną szklankę wody). Przygotować nadzienie z brzoskwiń: Brzoskwinie umyć, przepołowić, wyciągnąć pestkę i pokroić w ósemki. Na patelni rozgrzać masło z miodem i sokiem cytrynowym, cynamonem
Moja Delicjadodatkiem moreli. Zwykle ten sernik piekłam z brzoskwiniami ze słoika (puszki), kiedyś już go zmodyfikowałam i zamiast brzoskwiń dodałam truskawki, była również wersja z brzoskwiniami i porzeczką. Wszystkie wersje bardzo smaczne, ale połączenie ciasta z morelami, dało niesamowite doznania smakowe. Słodycz ciasta i kwaśność moreli= bajeczny smak. Polecam. Piekłam w ciemnej blaszce, o wym.33,5x23,5cm Składniki: Kruche ciasto: - 510g
Smaczne Zdrowenaszego ogrodu. Trochę ich było więc spróbowałam zrobić z nich kilka smacznych rzeczy. Większość trafiła do syropu. W okresie zimowym znajdą zastosowanie do ciast, deserów jak również jako kompot. Polecam. Składniki: Dowolna ilość brzoskwiń Syrop: 5 l wody 2 ½ kg cukru Wykonanie: Z wody i cukru przygotowujemy zalewę, zagotowujemy i odstawiamy. Brzoskwinie parzymy ( tak jak pomidory ) i obieramy ze skórki
Smaki Ewydodać obrane i pokrojone w kostkę owoce ( zamiast wymienionych w składnikach owoców można dodać można dodać owoce z puszki osączone z soku np: ananasy, brzoskwinie, wiśnie lub świeże owoce np: jabłka, mango) i wymieszać ciasto razem z owocami. Ciasto wyłożyć do formy keksowej, albo babkowej z kominkiem, wysmarowanej margaryną i wysypanej bułką tartą. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec
Mix smakuBardzo proste i szybkie ciasto :) Każdy kto nie lubi piec, lub kto twierdzi, że mu to nie wychodzi z pewnością powinien spróbować zrobić mini tort :) Brzoskwinie można zastąpić innymi owocami np sezonowymi. Idealnie smakuje z truskawkami :) Składniki na biszkopt: 3-4 jajka łyżka oleju szklanka mąki pszennej 1 budyń waniliowy zapach waniliowy łyżka proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru(...)oleju. Pieczemy w 180 stopniach przez około 30 minut do "suchego patyczka". Ubijamy śmietanę, dodajemy cukier waniliowy, cukier puder i śmietanfix. Po przestudzeniu ciasta, przecinamy je i nasączamy ponczem i przekładamy smietaną oraz wykładamy pokrojonymi brzoskwiniami. Przykrywamy drugaą częścią biszkoptu i ponawiamy czynność. Chłodzimy w lodówce. Pyszne i delikatne
ChilliJemyPrzepyszny i bardzo prosty w przygotowaniu brzoskwiniowy tort bez pieczenia. Idealny na każdą okazję. W smaku delikatny i kremowy. Rozpływa się w ustach. Goście byli zachwyceni
Blog kulinarny S9.PLproszku do pieczenia 700 ml przegotowanej wody 4 galaretki brzoskwiniowe 500 ml śmietany kremówki 30 % 3 brzoskwinie z syropu pokrojone w kostkę 1 cukier waniliowy 3 łyżki cukru pudru 1 tabliczka mlecznej czekolady 3 łyżki słodkiej śmietanki 12 % płatki migdałowe do posypania ciasta Blaszka 36/25cm Wykonanie : Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na gesty kogel mogel,następnie dodać olej(...)mikserem, następnie dodać pokrojone brzoskwinie i delikatnie wymieszać łyżką . Upieczony i zimny biszkopt przeciąć na pół.Następnie nasączyć każdy blat sokiem z brzoskwiń. Spodnią część biszkoptu włożyć do blaszki i wyłożyć masę śmietanową, przykryć drugim blatem ciasta. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej ze śmietanką, polać ciasto i posypać płatkami migdałowymi.Odstawić na noc do lodówki. Smacznego
Sama słodycz i szczypta chilimleko sojowe Alpro ( lekko słodkie ) – 1 szkl * woda gazowana – 3/4 szkl * olej – 3 łyżki * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka * olejek do ciast cytrynowy – 1 łyżeczka * sól – 1 szczypta NADZIENIE: * soczyste brzoskwinie – 3 szt * ser biały dwukrotnie mielony – ok. 300 g * cukier puder – 4 łyżki SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: NALEŚNIKI: Mąkę , jajka , mleko sojowe i resztę składników dokładnie ze sobą
Ostra na Słodkotakie dni,kiedy nie da się inaczej i po prostu trzeba zacząć na słodko. Tak właśnie jest u nas dzisiaj. Dlatego zapraszam na placki waniliowe. Do tego cudnie maślane brzoskwinie. Musi się rozpogodzić. I za oknem i w życiu. Składniki dla 3 osób (ok. 25 placków) 2/3 szklanki mąki pszennej 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej 2 jaja 100ml mleka 250g serka(...)sztywną pianę i delikatnie wymieszać z ciastem. Na patelni rozpuścić masło** Placki smażyć na złoto na niewielkim ogniu. **roztopione masło można dodać też do ciasta i smażyć na odpowiedniej patelni beztłuszczowo Karmelizowane brzoskwinie 3 brzoskwinie 1 łyżka masła 1 czubata łyżka miodu Brzoskwinie umyć, przekroić i usunąć pestki. Podzielić na ósemki (brzoskwinie, pestki wyrzucić). Na patelni roztopić masło. Dodać miód
Pełny talerz