mielone - 47549 przepisów (strona:110/3170)

FASOLKA SZPARAGOWA PO BOLOŃSKU 96

białego wina wytrawnego sól, pieprz 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej szczypta papryki chili 1/2 łyżeczki cukru 1 łyżeczka ziół prowansalskich olej do smażenia Dodatkowo: odrobinę sera żółtego lub parmezanu (opcjonalnie) Wykonanie: Sos boloński: Cebulę oraz czosnek obieramy, drobno siekamy i podsmażamy do zeszklenia na rozgrzanym oleju. Dodajemy mięso mielone i przyprawiamy pieprzem, solą, ziołami prowansalskimi, papryką słodką

Kuchnia MagdaLeny
FASOLKA SZPARAGOWA PO BOLOŃSKU 96

białego wina wytrawnego sól, pieprz 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej szczypta papryki chili 1/2 łyżeczki cukru 1 łyżeczka ziół prowansalskich olej do smażenia Dodatkowo: odrobinę sera żółtego lub parmezanu (opcjonalnie) Wykonanie: Sos boloński: Cebulę oraz czosnek obieramy, drobno siekamy i podsmażamy do zeszklenia na rozgrzanym oleju. Dodajemy mięso mielone i przyprawiamy pieprzem, solą, ziołami prowansalskimi, papryką słodką

Kuchnia MagdaLeny
Zapiekanka z cukinią i mięsem mielonym 112

Obiad nie zawsze musi mieć element węglowodanów. Ta pyszna zapiekanka z cukinią i mięsem mielonym świetnie smakuje właśnie w takiej prostej wersji. Składniki: 2 cukinie 500 g mięsa mielonego 150 ml przecieru pomidorowego 1 białą cebula 2 kulki mozzarelli 1 marchewka sól, pieprz zioła prowansalskie   Wykonanie: Cukinie umyć, obciąć końcówki i pokroić w plasterki. Posolić, przełożyć(...)później mniej w zapiekance. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Na patelni podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę, a następnie dodać posiekane ząbki czosnku, marchewkę i mięso mielone. Smażyć przez kilka minut, a po tym czasie wlać przecier pomidorowy. Doprawić do smaku i zmniejszyć ogień. Dusić kilka minut. Naczynie do zapiekania wysmarować tłuszczem, wyłożyć 1/2 plasterków

Pasja Smaku
Kotlety mielone z młodymi ziemniakami 121

Kotlety mielone z młodymi ziemniakami – doskonały obiad klasycznej kuchni polskiej. Artykuł Kotlety mielone z młodymi ziemniakami pochodzi z serwisu Pogotujmy.pl . Kotlety mielone z młodymi ziemniakami was first posted on Sierpień 6, 2019 at 10:00 am. ©2019 " Pogotujmy.pl ". Use of this feed is for personal

Pogotujmy.pl
Babka migdałowa z białą czekoladą 85

likieru pomarańczowego Cointreau lub soku z pomarańczy 1 łyżeczka tartej skórki z pomarańczy Niedużą formę smarujemy masłem i posypujemy mąką (można również użyć kaszy manny, bułki tartej lub obsypać mielonymi migdałami). Czekoladę łamiemy na kostki, masło kroimy na mniejsze kawałki. Przekładamy do żaroodpornej miski lub rondelka i roztapiamy w kąpieli wodnej (naczynie kładziemy na odrobinę większym rondelku wypełnionym(...)małej mocy palnika). Gdy składniki się połączą (roztopią), dodajemy cukier oraz żółtka. Dokładnie mieszamy. Zdejmujemy z palnika. Mąkę przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia do masy, dodajemy też mielone migdały. Mieszamy łyżką, aż do połączenia. Białka ubijamy na sztywną pianę. Delikatnie mieszamy obie masy. Dodajemy startą skórkę pomarańczy. Pieczemy około 35 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni

Smaki Na Talerzu
POTRAWKA GOŁĄBKOWA 116

bulionu 500 ml soku pomidorowego sól, pieprz 1/2 łyżeczki cukru 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej szczypta papryki chili olej do smażenia Wykonanie: Cebulę i czosnek obieramy, drobno siekamy i podsmażamy w garnku, na rozgrzanym oleju do momentu zeszklenia. Dodajemy mięso mielone i przyprawiamy solą, pieprzem, papryką słodką oraz chili. Smażymy, aż mięso nie będzie surowe. Kapustę sparzymy

Kuchnia MagdaLeny
Sałatka meksykańska 108

mała główka sałaty lodowej 50 dkg mięsa mielonego drobiowego lub wołowego 1 duża cebula czerwona 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżeczka słodkiej papryki mielonej puszka kukurydzy (34 dkg puszka, kukurydza 28,5 dkg) puszka fasoli czerwonej (40 dkg puszka, fasola 24 dkg) 20 dkg sera żółtego paczka naczosów 1 duża paprka czerwona 2 łyżki(...)oleju słonecznikowego lub rzepakowego 200 gr jogurtu naturalnego szczypa soli 1 łyżeczka soli 2 ząbki czosnku szczypta pieprzu Jak przygotować sałatkę meksykańską . Na patelnię wlać łyżkę oleju, dodać mięso mielone, koncentrat pomidorowy, zioła prowansalskie i słodką paprykę. Smażyć na średnim ogniu przez co najmniej 15 minut. Pod koniec smażenia dodać łyżeczkę soli oraz szczyptę pieprzu. Wystudzić. Paprykę pokroić

mecooks
Ciasto francuskie zawijane z kiszoną kapustą na obiad 187

Pewnej niedzieli przyszła pora na obiad, a ja jakoś nie miałam inwencji twórczej, co by tu zrobić. Otworzyłam lodówkę, zrobiłam przegląd i znalazłam ciasto francuskie i mięso mielone. Hmmm. co by tu zrobić. Pierwsza myśl to zrobić coś zawijanego z ciasta na słodko, na deser, a z mięsa jakiś sos. Ale wtedy przypomniałam sobie o kiszonej kapuście, którą(...)mielonego 1 duża cebula 2 ząbki czosnku pieprz, sól 2 łyżki oleju ew. pasta paprykowa ( można zastąpić chili ) 1 jajko + 1 łyżeczka mleka czarnuszka   Cebulę obrałam i pokroiłam w piórka, czosnek również obrałam i pokroiłam w plasterki. Na patelni rozgrzałam olej i podsmażyłam na nim cebulę i czosnek. Kapustę kiszoną pokroiłam nożem na krótsze kawałki. Mięso mielone

Kuchnia na wzgórzu
Kruche ciasto z mięsem i kapustą kiszoną 96

mięsa wieprzowego (np. łopatka) 2 średnie białe cebule 2 łyżki masła 50 dkg kapusty kiszonej 6 sztuk suszonych śliwek 2 ziarna ziela angielskiego 2 liście laurowe 1 łyżeczka mielonego kminku 2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczka pieprzu 3 jajka Jak przygotować wytrawne ciasto kruche . Ciasto: do miski wsypać mąkę, dodać sól oraz masło (powinno mieć temperaturę pokojową). Wymieszać mikserem(...)włożyć do lodówki na 30 minut. Nadzienie: cebulę pokroić w małą kostkę, włożyć na patelnię i dodać masło. Smażyć na średnim ogniu przez dwie minuty. Do cebuli dodać mięso mielone. Kontynuować smażenie przez kolejnych 15 minut. Po 15-u minutach dodać kapustę kiszoną, ziele angielskie, liść laurowy, kminek, śliwki pokrojone w drobną kostkę, sól oraz pieprz. Zmniejszyć ogień

mecooks
POTRAWKA GOŁĄBKOWA 127

bulionu 500 ml soku pomidorowego sól, pieprz 1/2 łyżeczki cukru 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej szczypta papryki chili olej do smażenia Wykonanie: Cebulę i czosnek obieramy, drobno siekamy i podsmażamy w garnku, na rozgrzanym oleju do momentu zeszklenia. Dodajemy mięso mielone i przyprawiamy solą, pieprzem, papryką słodką oraz chili. Smażymy, aż mięso nie będzie surowe. Kapustę sparzymy

Kuchnia MagdaLeny
Pulpeciki w sosie pomidorowym – prosty przepis na obiad 666

passaty pomidorowej 1/2 łyżeczki suszonej bazylii (u mnie mielona) pół ząbka czosnku (można użyć cały) sól i pieprz do smaku Dodatkowo: olej rzepakowy do podsmażenia składników ( Woj-len ) Przygotowanie: Na niewielkiej ilości oleju podsmażamy drobno pokrojoną cebulę, pod koniec dodajemy 1 starty ząbek czosnku. Do miski przekładamy mielone mięso, podsmażoną cebulę i czosnek, suszone oregano, pieprz, sól

Słodkie okruszki
KETO BURRITO (keto, LCHF, paleo, bez glutenu, jajek i laktozy) 318

papryki czerwonej i żółtej 15 ml oliwy z oliwek sól himalajska lub kłodawska pieprz czarny mielony posiekana świeża kolendra Cebulę obrać i drobno posiekać. Na patelni rozgrzać oliwę i wrzucić cebulę. Podsmażać do momentu zeszklenia się. Dodać mięso mielone i przyprawy. Paprykę umyć, wydrążyć i pokroić w kostkę. Gdy mięso się podsmaży dodać pomidory w puszce razem

Ola la LCHF
Zapiekanka gołąbkowa 136

suszone) sól, świeżo mielony pieprz kolorowy, zioła prowansalskie WYKONANIE Kapustę umyć i obrać z niej liście. Liście umieścić w dużym garnku, zalać wodą i zagotować. Gotować do momentu, aż liście nieco zmiękną (miałam kapustę z ogródka i u mnie trwało to około 4 min.). Podgotowane liście wyłowić i zostawić do ostudzenia. Wody nie wylewać. Mięso mielone przełożyć(...)będzie surowe, a cebula się zeszkli. Do misy blendera wlać pomidory z puszki, dodać obrane ząbki czosnku, koncentrat pomidorowy, świeże liście bazylii i oregano. Następnie doprawić solą, świeżo mielonym pieprzem kolorowym i odrobiną ziół prowansalskich, po czym włączyć urządzenie. Zmiksowany sos przelać do mięsa i podgrzewać przez kilka minut. Do 1/2 wysokości szklanki nalać wodę z kapusty, dodać mąkę

Passions hobbies life
Faszerowane roladki z mięsa mielonego 935

przygotowani, zawijańce wieprzowe z mięsno-warzywnym farszem, polane aromatycznym sosem, świetnie sprawdzą się jako niedzielny obiad dla całej rodziny. Polecam!     Składniki: 0,5 kg wieprzowego mięsa mielonego 1 jajko pół szklanki bułki tartej 10 dkg wędzonego boczku pół niedużej cukinii pół papryki (użyłam żółtej i czerwonej) 1 niewielka cebula (użyłam czerwonej cebuli) 1 łyżka koncentratu pomidorowego przyprawy(...)pieprz, majeranek, papryka słodka oraz ostra, gałka muszkatołowa + ulubione zioła mąka do obtoczenia roladek olej do smażenia     *** Paprykę, cukinie, cebulę oraz boczek wędzony kroimy w kosteczkę *** *** Mięso mielone mieszamy z bułką tartą, jajkiem oraz przyprawami- do smaku *** *** Mięso dzielimy na 5-6 części. Każdą część spłaszczamy dłonią na desce na dość cienki placek i nakładamy równomiernie

Blog z Apetytem
Makaronowe gniazdka z klopsikami 118

sosu pomidorowego i dodajemy do całości, mieszamy *** *** Sos doprawiamy solą, pieprzem, papryką słodką oraz ostrą a także dodajemy posiekaną bazylię *** *** Do mięsa mielonego dodajemy jajko, bułkę tartą oraz przyprawy- przyprawiamy do smaku, tak jak na kotlety mielone. Masę dzielimy na 8 części i formujemy klopsiki *** *** W żaroodpornym naczyniu wykładamy surowe gniazdka makaronowe (użyłam cienkiego makaronu, jeżeli chcemy

Blog z Apetytem