krokiety - 2464 przepisów (strona:110/165)

Gołąbki z kaszą orkiszową, indykiem i suszonymi grzybami 297

jednorodną masę.   SKŁADANIE, PIECZENIE, SOS Farsz dzielimy na odpowiednią ilość porcji i nakładamy od strony najgrubszego nerwu liścia, zawijamy na niego boki, a potem całość rolujemy ciasno, jak krokieta. Gołąbki układamy warstwami w naczyniu, w miarę możliwości jak najciaśniej i jak najbliżej siebie. Podlewamy gołąbki 200ml bulionu, na wierzchu kładziemy plasterki surowego masła i wstawiamy, z przykryciem, na środkową

Karo in the Kitchen
Kapuśniaczki 180

mogłyby nie wyjść, przecież to ciasto drożdżowe, na które przepis postanowiłam wykorzystać ten, który jest na stronie Moje Wypieki , a farsz chciałam zrobić taki jaki przygotowuję do krokietów z kapustą i grzybami. Potem przyszedł pech, a może niefart? Nie ważne, po prostu w żadnym sklepie, ani pobliskim markecie nie było pieczarek! Wyobrażacie to sobie? W żadnym dużym markecie nie było

Blondynka Gotuje
GOŁĄBKI DOMOWE JAK JE ZROBIĆ 222

garnku.Z liści złączonych wyciąć grube nerwy.Gotowy ryż wymieszać z mięsem mielonym, przyprawami i uduszoną na roztopionym gorącym smalcu cebulkę ( złoty kolor),wymieszać.Liscie nadziewamy farszem mięsno - ryżowym,zwijamy jak krokiety,układając ciasno w garnku na pozostawionych kilku lisciach.Zalać przygotowanym sosem,przykrywamy resztą liści jakie nam zostaną.Gotujemy1 godzinę na małym ogniu.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Krokiety z jajkiem 209

ścieram na tarce o drobnych oczkach i dodaje do pieczarek i cebuli i dokładnie wszystko razem mieszam i gotowe . Wykładam na wcześniej usmażone naleśniki do wyczerpania farszu ,można przesmażyć krokiety w bułce i jajku ,znakomicie smakują z barszczem czerwonym

Mój Smak
Zupa grzybowa 170

gotującego się wywaru ze skrzydełkiem z indyka. Pogotować jeszcze chwilkę , w momencie kiedy warzywa i indyk będą miękkie wyciągnąć skrzydełko (mięsko po obraniu ze skrzydełka można użyć do pierogów , krokietów czy też jako wkładkę mięsną do zupy). Namoczone suszone grzyby pokroić w drobną kosteczkę i dodać do zupy wraz z wodą , w której się moczyły. Cebulę pokroić w drobną kostkę

Aromatyczne Podróże
BARSZCZYK ZE ŠLIWKĄ I MIODEM 190

Danie bardzo odśiwętne , które podaję przy specjalnych okazjach w gronie rodzinnym z przepysznymi krokietami z kapusty kiszonej z grzybami. 3 DUŻE BURAKI 2 KOSTKI BULIONOWE WARZYWNE -KILKA SUSZONYCH ŚLIWEK -2ŁYŻKI MIODU SOK Z 1-2 CYTRYN -GOZDZIKI -SÓL -PIEPRZ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Buraki obrać i pokroić w słupki dodać przyprawy z miodem,śliwki i kostki warzywne zalać wodą i zagotować na wolnym

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Gołąbki z mięsem, warzywami i kaszą orkiszową 182

startą marchewkę. Wszystko razem smażymy około 10 minut. Następnie studzimy, mieszamy z kaszą i mięsem, przyprawiamy solą i pieprzem. Porcje farszu układamy na przygotowanych liściach kapusty i zawijamy jak krokiety. Dno dużego garnka wykładamy liśćmi kapusty (np tymi które się porwały) i układamy na nich gołąbki. Na koniec gołąbki zalewamy gorącym bulionem i gotujemy około 45-60 minut

Smakowity Blog Kulinarny
Gołąbki pieczone 207

liście są za twarde wkładamy je jeszcze na ok. 1,5 minuty do mikrofalówki. Po sparzeniu odcinamy zgrubiałe nerwy. Na każdy liść nakładamy porcję mięsa i zawijamy ściśle, jak krokiety. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia oraz pozostałymi liśćmi z kapusty. Po ułożeniu pierwszej warstwy układamy drugą, wlewamy 1 i ½ szklanki bulionu, a na wierzch również kładziemy liście kapusty

mojewypiekiinietylko
Krokiety z bulgurem 149

kaszy wymieszanej z mięsem, studzimy. Kaszę, grzyby z cebulą i ser mieszamy (3/4 paczki), doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na brzeg każdego naleśnika kładziemy łyżkę farszu i zawijamy. Krokiety układamy w naczyniu żaroodpornym. Passatę mieszamy z pozostałą częścią sera i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Sos wylewamy na naleśniki i zapiekamy 20 min w temperaturze 180°C. Przed podanie posypujemy

R'n'G Kitchen
GOŁĄBKI Z KASZĄ BULGUR, KURKAMI I CUKINIĄ 171

dużym garnku. Stopniowo wyjmować mięknące liście. Grubsze nerwy postukać tłuczkiem do ziemniaków. Na gotowe liście kłaść po dwie łyżki farszu, formować gołąbki ale tak jak sajgonki a nie krokiety.  W tym samym dużym garnku ułożyć na dnie liście , które nam zostały i układać ciasno gotowe sztuki. Zalać osoloną wodą i gotować ok 30 minut aż będą miękkie

pieprzny smaczek
Naleśniki zapiekane z farszem. 26181

farszem warzywno-mięsnym. Wszelkie wariacje z naleśnikami w moim domu są mile widziane, te na słodko i te wytrawne. Dzisiejsze rozpieściły podniebienia domowników i gości. SKŁADNIKI: ciasto naleśnikowe(patrz krokiety z mięsem) 1 podwójna pierś z kurczaka przyprawa gyros 1 łyżeczka drobno siekanego lubczyku 1 średnia cebula 2-3 łyżki masła klarowanego FARSZ: 1 średnia marchewka 1 średnia pietruszka

Kuchnia Beaty
Bułki ze szpinakiem i serem feta. 203

Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180°C. Wyrośnięte ciasto dzielimy na 6 części. Każdą z nich wałkujemy na pół centymetrowy placek, na każdym rozkładamy porcję farszu i składamy jak krokieta (najpierw dwa naprzeciwległe brzegi do środka, a następnie zwijamy w roladę). Bułeczki układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blasze, smarujemy roztrzepanym żółtkiem, posypujemy sezamem i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy

Rozpustne gotowanie
Barszcz czerwony bez zakwasu – szybki i aromatyczny 199

Barszcz czerwony to zupa kojarzona z Bożym Narodzeniem. Jest to jednak jedna z moich ulubionych zup, która doskonale pasuje do krokietów, pasztecików i wielu innych potraw, dlatego gości na moim stole dość często. Co jednak, gdy przyjdzie ochota na barszcz, a nie mamy zakwasu? Oto przepis na szybki aromatyczny barszcz czerwony, do przygotowania którego zakwas potrzebny nie będzie! Ja przygotowuję

MarcinChef
Piwne naleśniki z nadzieniem ruskim 223

boczku i odstawiamy do ostygnięcia, następnie mieszamy z twarogiem i ziemniakami. Doprawiamy solą i sporą ilością świeżo mielonego pieprzu. 3. Na naleśniki nakładamy farsz i ciasno zawijamy jak krokiety. Na patelni rozgrzewamy olej. Naleśniki z nadzieniem smażymy z obu stron na rumiano. Podajemy z kawałkiem masła lub kwaśną śmietaną. Smacznego

My Culinary Art

Proponowane wyszukiwania