się zetnie dodajemy paprykę i cukinię pokrojone w kostkę. Doprawiamy solą i pieprzem. Całość smażymy do momentu aż warzywa będą miękkie. Na naleśniki nakładamy farsz, zawijamy tak jak krokiety i podsmażamy. Podajemy polane ketchupem
Qchnia po prostuCzęsto mamy problem co zrobić z zamrożonym mięsem z rosołu, w końcu ile można jeść krokiety czy pierogi :). Dziś dodaje przepis na kartacze właśnie z takim mięsem w środku. Szybki i bardzo prosty obiad. Czytaj więcej
Biały fartuszekGotowe mięso przełożyłam do ryżu, wsypałam posiekaną miętę i wszystko dokładnie wymieszałam. Najlepiej zrobić to dłonią. Rozłożyłam liście kapusty i nakładałam na po łyżce farszu. Zwijałam gołąbki na kształt krokietów. Najpierw boki, potem zawijałam całość. Piekarnik włączyłam na 180 °C. Na dno naczynia do zapiekania wyłożyłam liście kapusty. Ułożyłam gołąbki i zalałam bulionem. Na wierzchu również rozłożyłam liście kapusty
Kuchnia u KrysiKrokiety! Moje ulubione danie na Wigilijnym stole, ale przyrządzam je również na inne okazje. Zawsze robię dość dużą ilość, ze względu na to, że jest to dość pracochłonne. Składniki 1 jajko 0,5 l mleka 0,5 szklanki mąki 500 g kapusty kiszonej 250 g pieczarek 1 mała cebula (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy
Delusional TrineBURRITO „ Z ODZYSKU ” / RESOURCEFUL BURRITO Odwieczne pytanie – co zrobić z mięsem i warzywami z rosołu? Pierogi – nie mam ochoty, krokiety – też niekoniecznie… Sałatka warzywna, hmm, no może, dawno nie jadłam, ale co z mięsem…? Nagle olśnienie – mam tortille, zrobię burrito! Zawsze mam zapas puszek w domu, więc nie powinno być problemu
Martyna Cookswędzonce ma uniwersalne zastosowanie. To idealna zupa na każdą porę dnia, na gorący lunch, obiad lub kolację. Zupę można podawać z rozmaitymi dodatkami. To świetny dodatek do pieczonych pierogów, krokietów lub pasztecików. Sekretem smaku dobrego barszczu jest nie ilość buraków, ale ich rozdrobnienie i pozostawienie na kilka godzin lub najlepiej na całą noc, by wszystko co najlepsze przeszło do wywaru
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!się ze Świętami Bożego Narodzenia. Choć można go przyrządzić tak po prostu. Mój barszcz przygotowałam na bazie rosołu drobiowego, ze świeżymi burakami.Uwielbiam go z majerankiem. Idealny do pierogów, krokietów, pasztecików czy uszek. Pyszny o intensywnym kolorze, zapachu i smaku. Najlepszy na chłodne, jesienne wieczory. Polecam :) Składniki: * 1 kg świeżych buraków * świeża włoszczyzna * 3 liście laurowe * 4-5 ziarenek
Zrób to smaczniepieprzem, wymieszać i smażyć jeszcze przez 2-3 minuty. Na każdy naleśnik, na jego jednym brzegu, nałożyć część farszu z pora. Posypać żółtym serem i zawinąć jak na krokiety (czyli najpierw boki naleśnika złożyć do środka, a potem całość zwinąć w rulonik). Na patelni ponownie rozgrzać olej i podsmażyć zwinięte naleśniki na złoty kolor z obu stron (rozpocząć podsmażanie
Kulinarne Przebojerazem? ciasta francuskiego, które dostaniecie w każdym chyba spożywczaku, sera żółtego ulubionej wędliny, np. szynki opcjonalnie zamiast sera i wędliny, możecie użyć mięsnego farszu-takiego, którego nadmiar został z krokietów, lub pierogów, albo pieczarek (wcześniej ugotowanych), czy czegokolwiek innego na co po prostu macie ochotę. Na surowym cieście wystarczy jedynie ułożyć jeden obok drugiego plastry szynki, a na nie zetrzeć
Arbuziakipołowę. Na każdym plastrze mięsa (na początku krótszego boku) układamy ser i ogórka. Długość ogórka i sera, powinna być mniejsza niż szerokość mięsa. Schab zwijamy w roladę, jak krokieta, tak żeby mięso zamknęło boki. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim roladki. Oleju powinno być tyle, żeby mięso w połowie mogło być w nim zanurzone. Smażymy z każdej
Moniki Smakołykicukrem do smaku. Dokładnie mieszamy. Ser ścieramy na tarce. Na każdy naleśnik nakładamy po łyżeczce sosu, rozsmarowujemy, na to porcja pieczarek, trochę tartego sera i kiełbaska. Naleśnik zawijamy jak krokieta, przecinamy na pół i układamy w naczyniu wysmarowanym masłem. Na naleśniki wylewamy resztę sosu pomidorowego, posypujemy resztą tartego sera i zapiekamy w piekarniku 25 minut, w temperaturze
Kulinarne Fantazje Mariolizwłaszcza, że ciągle znajduje miejsce na warzywnych straganach. Jest bardzo wszechstronny w zastosowaniu, bo nie tylko jako samodzielne danie ale również skład jajecznicy, wytrawnych muffin czy farsz do lazanii, krokietów, czy pierogów. Dzisiaj moja ulubiona wersja na szybko. Składniki: 1 kg szpinaku ( po usunięciu łodyżek 70 dkg ) 4 jajka 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej 2-3 ząbki czosnku kilka płatków papryczki
Gosia gotujelistki. Warzywa obrać i pokroić w słupki. Na miękki papier ryżowy wyłożyć liść sałaty (bez głąba), na to plaster sera żółtego, odrobinę sosu orzechowego i warzywa. Zwijać jak krokiety. Smacznego
CookYourselfżurawiną, dodajemy nasionka wanilii, cukier, 1 łyżkę masła i prużymy wszystko na małym ogniu aż jabłka zmiękną, a powstałe płyny odparują. Na naleśniki nakładamy porcję jabłek, zwijamy placki jak krokiety i podsmażamy z dwóch stron na maśle. Na talerz nalewamy sos waniliowy, na to kładziemy po i przekrojonym naleśniku, dekorujemy owocami i posypujemy cukrem pudrem
Kulinarne Fantazje MarioliPrzygotowanie: Mięso lekko rozklepujemy. Solimy, pieprzymy i posypujemy delikatnie papryczką z każdej strony. Cebulę kroimy w piórka. Wykładamy na mięso, wraz z małym kawałkiem masła i zawijamy jak na krokiety. Jeśli mięso się rozchodzi, możemy pomóc sobie wykałaczką - a po usmażeniu ją wyjąć. Obtaczamy w roztrzepanym jajku i bułce. Smażymy na dobrze rozgrzanym oleju, na średnim ogniu na ciemnozłoty kolor
Lena Gotuje