krokiety - 2464 przepisów (strona:96/165)

Naleśniki z kapustą i pieczarkami 158

jadamy naleśników z serem, ani też nie pakujemy do nich kurczaka...      Dziś propozycja czegoś neutralnego, czyli naleśniki z kapustą i pieczarkami. Podobnie możemy serwować pierogi, czy krokiety z podobnym farszem. Tym razem naleśniki z pieczarkami... :) Składniki na farsz: 0,5-0,6 kg pieczarek 2 kg kiszonej kapusty 3 cebule tłuszcz do smażenia sól i pieprz

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Naleśniki z wiśniami 112

dzieci, czyli naleśniki z wiśniami🍒.       Potem będą dla mnie naleśniki z kapustą i czymś tam jeszcze, ale o tym w innym wpisie. Zresztą były już krokiety o podobnym składzie, a przepis jest już na blogu... Składniki nadzienia: wiśnie prosto z drzewa cukier, ksylitol lub inne słodzidło Przygotowanie: Wiśnie myjemy i drylujemy. Gotowe przekładamy do rondla, podlewamy

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Gołąbki z młodej kapusty w sosie pomidorowym 149

wszystkie składniki równomiernie się wymieszały. Od kapusty odrywamy delikatnie liście, zgrubiałe ich części ścinamy.  Na liściach układamy porcje mięsa (wielkości dłoni) i zawijamy w podobny sposób jak krokiety (najpierw w rulonik a następnie zawijamy końcówki pod spód gołąbka). Liście, które się porwały oraz małe, które nie nadają się do zawijania mięsa układamy na dnie dużego garnka. Na liście delikatnie

Qchnia po prostu
Gołąbki z młodej kapusty 173

obieramy największe liście i wykładamy nimi dno garnka. Następnie delikatnie ściągamy następne liście (w razie konieczności ścinamy zgrubienia na końcach liści.) Układamy mięso na środku liścia i zawijamy jak krokiety. Układamy w garnku łączeniem do dołu. Robimy gołąbki, aż do zużycia całego mięsa. Zalewamy garnek bulionem i stawiamy na palniku. Gotujemy pod przykryciem około 30 minut. Po tym czasie zlewamy

Kolizje Smaków
NALEŚNIKI Z TWAROGIEM ZAPIEKANE W SOSIE BUDYNIOWYM 135

jajka * łyżka cukru pudru * 2 łyżeczki cukru waniliowego Wykonanie: Składniki na budyń włożyć do miski, wymieszać razem trzepaczką. Na każdy naleśnik nałożyć na środku twaróg. Naleśniki zawijać jak na krokiety. Układać je obok siebie w naczyniu żaroodpornym. Wszystko zalać przygotowanym wcześniej sosem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180'C i piec około 40- 45 minut.  Naczynie żaroodporne należy zakryć

Zrób to smacznie
GOŁĄBKI Z KASZĄ JĘCZMIENNĄ, GRZYBAMI I BOCZKIEM WĘDZONYM 144

zrumieni i przełożyć do miski z farszem, razem z wytopionym tłuszczem. Przestudzoną kapustę rozebrać z liści, odciąć delikatnie zgrubienia z każdego liścia, następnie nakładać przygotowane porcje farszu. Zawijać jak krokiety (najpierw założyć liść na mięso z jednej strony, później złożyć boki do środka, następnie zwinąć jak najciaśniej do końca pozostałą część liścia). Nie cała kapusta musi być wykorzystana. Resztę liści

Calzonella.com
Farsz z kapusty kiszonej i suszonych grzybów 166

Aromatyczny farsz grzybowy - doskonały do uszek, pierogów lub krokietów. Farsz z kapusty kiszonej i suszonych grzybów. Składniki 250 ml wywaru grzybowego  (użyj 30 g suszonych grzybów i 700 ml wody, nie dodawaj przypraw) 300 g kapusty kiszonej, drobno posiekaj 1 cebula, obierz i drobno posiekaj ok. 2 łyżki masła sól, czarny pieprz Przygotowanie Suszone grzyby Wybór Ciśnienia Wysokie Czas

Szybko Szybkowar
GRILLOWANE SAJGONKI Z SEREM FETA I SOSEM KAKAOWO-SEZAMOWYM 142

pieprzem i oregano. Dusimy w wodzie przez 10 minut.  Papier ryżowy namaczamy w wodzie. Na papier yżowy dodajemy farsz warzywno-mięsny. Dodajemy pokruszoną fetę. Zwijamy każdą sajgonkę jak krokieta. Grillujemy sajgonki ppod zamkniętym grillem aż staną się złociste

Kuchnia w oparach
Gołąbki z suszonymi grzybami 234

Gołąbki z suszonymi grzybami to pomysł na wegeteriańskie gołąbki z grzybami. To dość pracochłonne danie niemniej jednak gdy robię gołąbki przypomina mi się dzieciństwo, jak mama

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Krokiety z chleba tostowego 77

plastry pomidora olej do smażenia jajko bułka tarta WYKONANIE: 1. Z chleba usunąć skórkę. 2. Kromki rozwałkować wałkiem. 3. Na każdej ułożyć polędwicę, ser, pomidora i zwinąć jak krokieta. 4. Panierować w bułce tartej i jajku, smażyć na oleju

Dziś Ja gotuje
Gołąbki. 121

liści odkroić zgrubienie, żeby lepiej się zawijały. Na brzegu każdego liścia ułożyć porcję mięsa z ryżem i zwijać gołąbki. (Najpierw tył, następnie boki i zwijamy do przodu. Podobnie jak krokiety :)) Na dnie garnka ułożyć kilka liści kapusty. Następnie ułożyć dość ciasno gołąbki. Przygotować wodę do zalania gołąbków: Do wody wkruszyć kostkę rosołową, dodać 2 łyżeczki koncentratu, sól i pieprz. Wymieszać

Agusiowe smakołyki
Pieczone gołąbki w sosie pomidorowym 181

Mięso połączyć z ryżem, cebulą, czosnkiem i przyprawami. W kapuście odkroić głąb, następnie obgotować i delikatnie ściągać liście. Odkroić nerw liści, położyć na liściu mięsną masę i zawijać jak krokiety. Uformowane gołąbki układamy w naczyniu żaroodpornym. Sos: Przecier pomidorowy wlać do garnka z ok. 150-200ml wody. Dodać marchew, seler, zielę i liść laurowy, zagotować. Smietanę zahartować i dodać

Kulinarne blogowanie
Idealne na wiosnę roladki drobiowe ze szpinakiem i serem feta 132

będziemy mieli już gotową bazę do naszych roladek). Na mięsie rozkładamy nadzienie szpinakowo-serowe, boki mięsa zawijamy do wewnątrz i zwijamy roladkę, dokładnie w ten sam sposób jak zwijamy krokiety. Roladki panierujemy, obtaczając je kolejno w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy 3-4 łyżki oleju, wkładamy nasze roladki, kiedy tłuszcz zacznie skwierczeć, zmniejszamy gaz i smażymy

KulinarneImpresje.pl
Barszcz czerwony (czysty) – idealny na Wigilię 113

Tradycyjny barszcz czerwony na Wigilię, ale nie tylko. Idealnie nadaje się również do krokietów, bądź pasztecików. Polecam! Składniki: 4 duże buraki 3 l wody kostka rosołowa łyżka natki pietruszki 4 ząbki czosnku 3 liście laurowe 3 ziarna ziela angielskiego 6 kulek pieprzu sól ocet cukier Przygotowanie: Buraki obrać i pokroić w kostkę. Zalać wodą , dodać kostkę rosołową , pietruszkę , czosnek , liść

Za drzwiami kuchni
Kolorowa zupa jarzynowa z pieczarkami i ryżem 121

zagotowaniu wyłączyć. Doprawić pieprzem i jeśli to konieczne dosolić. Mięso z rosołu po obraniu ze skóry i kości można posiekać do zupy lub wykorzystać do past, pierogów lub krokietów

Czerwień i błękit