Spring rollsy z kurczakiem i warzywami

Spring rollsy z kurczakiem i warzywami

Spring rollsy z kurczakiem i warzywami

Spring rollsy inaczej krokiety wiosenne, popularne w kuchni chińskiej oraz kuchni krajów Azji Południowo – Wschodniej. To nic innego jak naleśniki z papieru ryżowego z nadzieniem mięsno – warzywnym lub krewetkowym. Odmiany mogą się różnić w zależności od kraju i regionalnych upodobań. Jadane na zimno lub smażone, podawane z różnymi sosami i dipami. Te smażone – w Polsce odnoszą się do tzw. sajgonek, kojarzonych z wersją wietnamską. Doskonałe jako lekka kolacja, przystawka dla gości czy drugie śniadanie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kierunekuchnia

Warto przeczytać

Tradycyjne potrawy świata - Singapur

Czy zastanawiałeś się kiedyś jakie tradycyjne potrawy są przygotowane w Singapurze?

Czytaj dalej...

Autor

kierunekuchniakierunekuchnia

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

dipy, ogórki, kurczak, seler naciowy, sosy, piersi, śniadania, pierś, naleśniki, rukola, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, kolacja, grill, naleśnik, krokiety, przystawki, filet z kurczaka, kurczak z warzywami, dania mięsne, szybkie śniadanie, kurczak z papryką , szybka kolacja, kurczak grillowany, warzywa na patelnie, kurczak po wietnamsku, kurczak po chińsku, drugie danie, dania z piersi kurczaka, dania z kurczakiem

Inne przepisy z Kierunekuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.