Ratatuj (Ratatouille)

Ratatuj (Ratatouille)

Ratatuj to francuskie, wegetariańskie danie z kolorowych warzyw. Zachwyca wyglądem i smakiem, zwłaszcza kiedy dopada nas tęsknota za letnimi warzywami Może stanowić samodzielną potrawę lub być dodatkiem do grillowanych czy pieczonych mięs. Pychaaa Składniki na sos: 1 cebula czerwona 3 ząbki czosnku 1 czerwona papryka 400 ml pasaty pomidorowej (lub pomidorów z puszki) tymianek papryka wędzona olej pieprz 1 łyżka cukru sól Składniki pozostałe: 1 średni bakłażan 1 średnia cukinia 2 cebule czerwone 2 pomidory cz...

Czytaj dalej na blogu Kierunekuchnia

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.