Dziś przepis tradycyjny, na jedno z dań, które w wielu domach zagości na wigilijnym stole. Pierogi ulepione z ciasta zaparzanego, które jest po ugotowaniu bardzo delikatne i mięciutkie. Fajne w pierogach jest to, że można je przygotować wcześniej. Świetnie nadają się do mrożenia, nie tracąc przez to na jakości. Moje już przygotowane, zamrożone czekają na kolację wigilijną Składniki na ciasto (około 50 szt pierogów): 3 szklanki mąki pszennej 1 żółtko ¾ szklanki wrzącej wody ¼ szklanki zimnej wody pół łyżeczki soli ...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...