Świąteczne pierogi z kapustą i grzybami

Świąteczne pierogi z kapustą i grzybami

Dziś przepis tradycyjny, na jedno z dań, które w wielu domach zagości na wigilijnym stole. Pierogi ulepione z ciasta zaparzanego, które jest po ugotowaniu bardzo delikatne i mięciutkie. Fajne w pierogach jest to, że można je przygotować wcześniej. Świetnie nadają się do mrożenia, nie tracąc przez to na jakości. Moje już przygotowane, zamrożone czekają na kolację wigilijną Składniki na ciasto (około 50 szt pierogów): 3 szklanki mąki pszennej 1 żółtko ¾ szklanki wrzącej wody ¼ szklanki zimnej wody pół łyżeczki soli ...

Czytaj dalej na blogu Kierunekuchnia

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Sałatki na Święta Bożego Narodzenia - najlepsze przepisy!

Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.

Czytaj dalej...

Najlepsze przepisy na Święta

Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?

Czytaj dalej...

Autor

kierunekuchniakierunekuchnia

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pierogi, pierogi przepis, grzyby, kapustą, ciasto, mielone, tarta, bułki, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, kapusta kiszona, kolacja, pierogi z kapusta i grzybami, boże narodzenie, potrawy wigilijne, wigilijne potrawy, bułka pszenna

Inne przepisy z Kierunekuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.