tylko i wyłącznie w postaci puree. Z ziemniaków zrobić można kilkanaście fajnych i do tego różnych potraw, które mogą posłużyć jako dodatek do dania głównego. Frytki, kopytka, kluski śląskie, krokiety, babka ziemniaczana to tylko mała garstka propozycji. Od czasu do czasu warto poeksperymentować. Różyczki ziemniaczane to fajna propozycja na dodatek do dań gulaszowych. Ziemniaki w tak przygotowanej formie
mecooksśledzia ☺☺☺ CARPACCIO Z BURAKA Piękna przystawka w sam raz na Nowy Rok ☺☺☺ KULKI Z KASZY Dla miłośników kaszy i śmierdziucha ☺☺☺ CIASTO FRANCUSKIE NA CIEPŁO Na do widzenia zamiast krokietów ☺☺☺ DO SIEGO ROKU
pieprzny smaczekniż nasz polski barszczyk z torebki.Mam nadzieję , że za nim wydacie osąd o nim , wypróbujecie przepis....i zostanie on z Wami przez całe życie.Do tego możecie podać pyszne krokiety z duszoną cebulką ,świetny kompan dla barszczyku.Zapraszam. O.5 kg.maleńkich buraków lub duże pokroić w kawałki 2 litry wody 1 butelka zakwasu na barszcz kawałek trawy cytrynowej 2cm.imbiru świeżego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiBardzo nietypowe , a zarazem proste krokiety na bazie duszonej cebulki i żółtego sera.Świetnie smakują z bardzo pikantnymi czystymi zupami . Ciasto: 50 dag.mąki 2 jajka 1 szklanka mleka szczypta soli 2 łyżki oleju 1 szklanka.wody gazowanej Farsz : 2 czerwone cebule 2 białe cebule masło 2 łyżki bułki tartej sól 1 łyżeczka pieprzu cytrynowego 5 dag.sera żółtego startego Panierka
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiwędzonym kurczakiem Warstwowa sałatka szefa Musztardówka z ananasem Warstwowa sałatka z tuńczykiem i jajkami Sałatka gyros Sałatka z kabanosem i sosem czosnkowym Inne przekąski Frytki z cukinii Krokiety Francuskie ślimaki hit imprezy Chrupiące zapiekanki Smażony ser Panierowane pieczarki Zapiekanki z czerstwego chleba Faszerowana i zapiekana papryka Pizza
W Moim Magicznym Domudoprawiam do smaku solą i pieprzem (dosyć obficie, farsz ma być wyrazisty), mieszam i smażę jeszcze przez chwilę aż ser się rozpuści. Na naleśnikach rozkładam ostudzony farsz, zwijam na krokiety. Obtaczam w jajku i bułce tartej. Smażę na rozgrzanym oleju na złoty kolor
JejKuchniawarzywami i drobno pokrojonymi grzybami, na których się gotował, czyli w formie tradycyjnej zupy. Możecie go też przecedzić i podać w postaci czystej zupy, w filiżankach, jako dodatek do krokietów czy pasztecików. Z odcedzonej włoszczyzny i grzybków zróbcie farsz do uszek . Zapewniam, że z uszkami też smakuje wyśmienicie! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzastać na wigilijnym stole , o tyle przy pierwszym czy drugim dniu świąt pojawia się problem. W moim rodzinnym domu po wigilijnym, nazwijmy to "obżarstwie" z wielką chęcią zajadaliśmy się krokietami i popijaliśmy barszczem. Wiele jednak osób w taki dzień woli zajadać się solidną porcją mięsa . Schab z pasztetem i serową pierzynką na pewno zadowoli tych drugich. Mięso przygotowane
Pobite gary Barbaryogień i jeszcze przez chwilę gotuję, aby ser się rozpuścił. Farsz doprawiam do smaku solą i pieprzem (dosyć obficie, ma być wyrazisty). Na naleśnikach rozkładam ostudzony farsz, zwijam na krokiety. Obtaczam w jajku i bułce tartej. Smażę na rozgrzanym oleju na złoty kolor
JejKuchniaugotować i zamrozić na Wigilię, to już duży sukces, bo jednego razu całkiem mi popękały i się rozwaliły, za to farsz pierwsza klasa, polecam też do bezglutenowych pasztecików, albo krokietów. Składniki: 1/3 szklanki mąki z quinoy 1/3 szklanki mąki kasztanowej 1/3 szklanki mąki z tapioki 1/2 szklanki mąki ryżowej 1 łyżka mąki z czerwonej soczewicy 1 łyżka mielonego lnu gorąca
Quinoa Raz!pomocą przychodzi firma Krakus z barszczem w formie koncentratu- wystarczy do wrzącej wody wlać zawartość butelki, a po kilku minutach cieszyć się smakiem idealnie doprawionej zupy. Oprócz uszek, pasztecików, krokietów czy kulebiaków, fajnym dodatkiem są także aromatyczne kluseczki grzybowe- z suszonych grzybów, na kaszy mannie, która spulchnia całość i sprawia, że kluseczki są mięciutkie i na pewno... warte wypróbowania! 😊 * koncentrat
Kraina Miodem PłynącaŚwięta Bożego Narodzenia są bardzo tradycyjnym wydarzeniem, jednak w tym czasie, zawsze staram się przemycić w moich potrawach nieco nowoczesności. Najbardziej popularnymi dodatkami do barszczu są uszka, pierogi oraz krokiety. Ja postanowiłam podać barszcz czerwony z wytrawnymi kruchymi ciasteczkami. Upiekłam bardzo maślane gwiazdeczki z dodatkiem aromatycznego rozmarynu oraz orzeźwiąjącej skórki z cytryny. Moim domownikom, ten pomysł bardzo przypadł do gustu
Mienta blogkurczakiem i makaronem ( Przepis TUTAJ ) oraz inne ciekawe zapiekanki na które przepisy znajdziesz TUTAJ *** *** Pizza korona ( Przepis TUTAJ ) *** *** Skrzydełka a’la KFC (przepis: TUTAJ ) *** Domowe Stripsy ( Przepis: TUTAJ ) *** Krokiety ( Przepisy TUTAJ ) *** — RYBY— Często na przyjęciach podawane są ryby i zazwyczaj cieszą się one dużym powodzeniem. Mogą być pieczone, smażone, zapiekane czy marynowane w zalewie. Oto kilka
Blog z Apetytemkości i przecedzamy barszcz przez sitko. Wlewamy barszczyk kiszony, doprawiamy do smaku i podajemy. Nie gotuję już barszczu, bo straci piękny czerwony kolor. Czysty barszcz jest doskonały do krokietów, pasztecików czy uszek. Ugotowany na samych warzywach, smakuje równie dobrze. Można go zabielić śmietaną i podać z jajkiem lub ziemniakami
Takie tam pichcenienuggetsów nie mogliśmy się jej wręcz oprzeć! Salsa ze stołu zniknęła baaardzo szybko. Nie dziwię się, udała mi się Salsę można z powodzeniem wykorzystać do mięsno-serowych calzone, quesadilli, krokietów, kotletów, sałatek, wszelakich przekąsek z ciasta francuskiego, wędlin, deski serów. Jeśli macie ochotę na pikantniejszą wersję dodajcie ostrej papryczki według upodobań. Będzie słodko-kwaśno ostra salsa, idealna do domowych przekąsek
Zasmakuj Kuchni