krokiety - 2464 przepisów (strona:89/165)

KUCHENNA APTEKA #44 - MAJERANEK 114

fasoli dawniej uważana go za afrodyzjak używany w diecie bezsolnej zamiast soli 100 g majeranku zawiera około 270 kcal Przepisy z dodatkiem majeranku 1) SOCZEWICÓWKA Z FRANKFURTERKAMI 2) KROKIETY ZIEMNIACZANE Z TWAROGIEM 3) WEGETARIAŃSKI ŻUREK NA WODZIE Z KISZONYCH OGÓRKÓW 4) POLĘDWICA GOTOWANA NA PARZE

Kuchnia MagdaLeny
KUCHENNA APTEKA #44 - MAJERANEK 114

fasoli dawniej uważana go za afrodyzjak używany w diecie bezsolnej zamiast soli 100 g majeranku zawiera około 270 kcal Przepisy z dodatkiem majeranku 1) SOCZEWICÓWKA Z FRANKFURTERKAMI 2) KROKIETY ZIEMNIACZANE Z TWAROGIEM 3) WEGETARIAŃSKI ŻUREK NA WODZIE Z KISZONYCH OGÓRKÓW 4) POLĘDWICA GOTOWANA NA PARZE

Kuchnia MagdaLeny
Sajgonki 114

zimną wodą, średnicy papieru ryżowego. Moczyć każdy płat kilka sekund aż będzie można go bez problemu zwijać. Namoczony płat papieru ryżowego położyć na desce, nakładać farsz i złożyć jak krokiety - najpierw założyć delikatnie boki na środek, później zrolować. Gotowe zwinięte sajgonki odłożyć aby troszkę obeschły. Sajgonki smażyć na głębokim i mocno rozgrzanym oleju aż będą złote. Odkładać na ręcznik papierowy

Kocham..lubię..gotuję..
FIT naleśniki waniliowe z sałatką owocową 113

Naleśniki z sałatką owocową! Pychota Naleśniki to cudowne danie, które można podać dosłownie na 1000 sposobów. Naleśniki można podawać jedynie z sosami, z nadzieniem - słodkim lub pikantnym, w postaci krokietów mięsnych bądź jarskich oraz jako cudowny, węglowodanowy dodatek do sałatek! Naleśniki można przyrządzać z mąki pszennej, razowej lub orkiszowej. Dla miłośników lekkiej diety proponujemy delikatne naleśniki z nadzieniem waniliowym

Gotujemy i jemy
Poniedziałek: Smażone sajgonki 84

chwilę: włóż i zanurz w wodzie, wyciągnij, przewróć na drugą stronę, znowu zanurz i wyciągnij. Przełóż płat na wilgotny ręcznik i rozprostuj. Zwijanie sajgonek jest bardzo podobne jak zwijanie krokietów: połóż łyżkę farszu na płat, bliżej brzegu od twojej strony, zawiń raz, a potem drugi – staraj się zawijać ściśle sajgonki, następnie zawiń obydwa końce do środka, tak żeby je zamknąć

Niedzielny kucharz
Naleśniki z bananami i bitą śmietaną 101

mielonym, warzywami… Z ciekawych wersji: ostatnio jadłem z serem, kurczakiem grillowanym, rukolą, suszonymi pomidorami i prażonym słonecznikiem. Pycha! Po czwarte: może być składnikiem innych dań. Możemy z nich zrobić krokiety, naleśnikowe cannelloni, pseudo-lasagne, torcik czekoladowy czy wytrawne przystawki. Chcecie zobaczyć któryś z tych przepisów na blogu? Piszcie w komentarzach

Proste-przepisy.pl
Surówka ze świeżych ogórków 969

cienkie plasterki . Przełóż je do miski z pozostałymi składnikami i dobrze wymieszaj. Gotową surówkę przechowuj w lodówce.   Surówka z ogórków jest świetnym dodatkiem do ziemniaków, ryżu, kasz, krokietów, placków, a także do dań rybnych i mięsnych.   Ogórki ze sklepu lub bazaru lepiej obrać, natomiast te ze sprawdzonego źródła wystarczy dokładnie umyć.       Pomysły na przekąski

Kulinarne S.O.S.
Surówka ze świeżych ogórków 969

cienkie plasterki . Przełóż je do miski z pozostałymi składnikami i dobrze wymieszaj. Gotową surówkę przechowuj w lodówce.   Surówka z ogórków jest świetnym dodatkiem do ziemniaków, ryżu, kasz, krokietów, placków, a także do dań rybnych i mięsnych.   Ogórki ze sklepu lub bazaru lepiej obrać, natomiast te ze sprawdzonego źródła wystarczy dokładnie umyć.       Pomysły na przekąski

Kulinarny S.O.S.
Gołąbki z mięsem i papryką 135

mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Zawijamy gołąbki kładąc na środek każdego liścia porcję farszu ok. 2 łyżki. Składamy liść zawijając brzegi do środka, a potem rolujemy jak krokiety . Gołąbki układamy w szerokim garnku i podsmażamy delikatnie z obu stron na oleju. Gołąbki zalewamy 1-2 szklankami wrzącego rosołu lub bulionu,(można też zrobić bulion z kostki jeśli ktoś

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Letnie burrito z miesem mielonym z indyka i cukinią 170

zalewy dodajemy do mięsa. Mieszamy. Twardy ser żółty  ścieramy na tarce. Na okrągłe placki tortilli nakładamy porcję farszu, posypujemy serem zwijamy składając boki do środka. Tak jak na krokiety .  Opiekamy na grillu elektrycznym lub suchej patelni grillowej. Podajemy od razu gorące i chrupiące. Smacznego! WPIS POWSTAŁ PRZY WSPÓŁPRACY  Z KUCHNIE ŚWIATA

Wanilia i Kardamon
Naleśniki Magdy Gessler 116

mineralną gazowaną, a także w cieście nie ma oleju. Dzięki dodaniu wody gazowanej do naleśników są one bardziej delikatne i puszyste, więc na pewno sprawdzą się jako naleśniki do krokietów (są elastyczne i nie łamią się przy zawijaniu). Tak więc przy najbliższej okazji zachęcamy do wypróbowania przepisu na naleśniki Magdy Gessler ! Uwierzcie nam na słowo, że są naprawdę super! :) (adsbygoogle

Kulinarne Przeboje

Proponowane wyszukiwania