barszcz - 3622 przepisów (strona:89/242)

Racuszki nadziewane mięsem 178

przepis na szybki i tani obiad z wykorzystaniem mięsa z rosołu.   Racuszki nadziewane mięsem są pyszne na ciepło jak i na zimo,  a w towarzystwie czerwonego barszczu smakują jeszcze lepiej.  A tu kilka przepisów na wykorzystanie mięsa z rosołu. Składniki: ciasto 3 szklanki mąki pszennej 5 łyżek jogurtu naturalnego 5 łyżek oleju ok 1/4 szklanki

magiczna kuchnia Kasi
BARSZCZ CZERWONY NA ŻEBERKACH 234

Ziemniaczki najpierw gotujemy, rozgniatamy na puree i mieszamy z podsmażoną cebulką. Ugotowaną marchew, pietruszkę i seler można drobno pokroić, mięso oddzielić od kości i podawać w zupie.  Aby barszcz miał intensywny rubinowy kolor, nie może gotować się na dużym ogniu, a tylko lekko mrugać. Pomoże też dodanie do ugotowanej zupy, soku z cytryny. Zupę można przygotować na ugotowanym wcześniej

cool and minty
BARSZCZ UKRAIŃSKI Z CIECIERZYCĄ, DYNIĄ I ŚWIEŻYMI POMIDORAMI 180

Gęsty i pożywny barszcz z pieczonych buraków. Z dodatkiem pokrojonej w kostkę dyni, selera i marchewki. Z poszatkowaną białą kapustą, ciecierzycą z puszki i świeżymi pomidorami. Opcjonalnie także z niewielką ilością liofilizowanych buraków. Te ostatnie nie tylko nadają intensywnego koloru zupie, ale przede wszystkim podnoszą jego walory smakowe i zdrowotne. Liofilizacja bowiem jest procesem suszenia poprzez błyskawiczne zamrażanie w próżni

cool and minty
Barszcz z kapustą- pyszna klasyka 138

świata. Całe szczęście nasza polska, i to mocno tradycyjna, wraca do łask, stała się po prostu modna i taką modę to ja rozumiem! Dzisiaj mam dla Was przepis na barszcz biały z kapustą kiszoną- na wypadek, gdyby w Waszych beczkach zostało jeszcze nieco kiszonki po zimie. Nie do końca rozszyfrowałam skąd wywodzi się ten przepis, ale źródła świadczą

Pichceniomania
Paszteciki drożdżowe z mięsem i ćwikłą – test produktów firmy Jamar 139

minut. Gotowe paszteciki muszą mieć złoty kolor (zarówno z góry jak i z dołu). Podajemy je jako samodzielne danie lub, tak jak ja, jako dodatek do rosołu lub barszczu czerwonego. Smacznego Artykuł Paszteciki drożdżowe z mięsem i ćwikłą – test produktów firmy Jamar pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Krokiety z kapustą i grzybami 1605

Krokiety z kapustą i grzybami Krokiety z grzybami i kapustą są świetnym rozwiązaniem dla tych , którzy tak jak ja , nie mają cierpliwości do lepienia uszek . Świąteczny barszcz podany z krokietem jest wspaniały , nie ustępuje tym z uszkami " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Polecam , tym bardziej ,że krokiety

Ogrodnik w podróży
23 grudnia – Wspólne świąteczne Gotowanie w Polu – Katowice 177

Barszcz, uszka, kapusta z grzybami – nie czujesz się specem od świątecznego menu? Wspólne świąteczne gotowanie w Polu to znakomita okazja, by to zmienić! Artykuł 23 grudnia – Wspólne świąteczne Gotowanie w Polu – Katowice pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
czerwony barszcz bieszczadzki 150

składniki: 500 g buraków 200 g fasoli jaś 300 g ziemniaków 250 g warzyw (marchewka, pietruszka, seler) 1500 – 2000 ml wywaru (rosołu) 2 łyżki śmietany

Domowy Smak Jedzenia
Chłodnik z młodych buraków na piknik 188

pierwszą z moich piknikowych propozycji potraw z sesji zdjęciowej dla Skarbu Rossmann. Oczekujcie na blogu kolejnych, wszystkie są wyśmienite! :) Składniki: 330 ml maślanki 330 ml kefiru 100 ml koncentratu barszczu czerwonego 1 ogórek świeży „wąż” 1 pęczek botwiny ½ pęczka rzodkiewek 4 ząbki czosnku ½ pęczka szczypiorku ½ pęczka koperku 1 łyżka stołowa octu jabłkowego (można więcej) lub sok z połowy cytryny cukier

Garniec Magalie
Kapuśniaczek z kukurydzą 212

pieczenia. Każdy kawałek smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy solą gruboziarnistą. Pieczemy w 180 stopniach przez ok 15 minut. Podajemy na ciepło lub na zimno. Doskonale sprawdza się z barszczem czerwonym. Smacznego

MarcinChef
barszcz czerwony i sałatka z burakow na zimę 156

godz.Po tym czasie odcisnąć buraki przez sito.Przelożyc do sloiczków i pasteryzować 10-15 minut.Powstały sok przelac do butelek i zapasteryzować .Sok jest doskonały do zrobienia barszczu czerwonego na wigilię

w mojej kuchni
Zakwas buraczany 116

burakami to jest tak, że naród spożywa barszcz, buraki w ćwikle oraz sałatki. Burak po prostu jest, bo jest i nie wywołuje euforii ani dzikich pisków zachwytu. Nie pamiętamy o jego właściwościach zdrowotnych i fajnym smaku. Taki niepozorny burak pomaga, kiedy jesteśmy interesująco bladzi, nie dlatego, że taka nasza uroda lub fascynujemy się wampirami, tylko mamy anemię i powinniśmy coś

ladykitchen
Pierogi z kapustą i grzybami 209

jest popularna przez cały rok. Intuicyjnie wiązana jednak z okresem jesienno-zimowym jest szeroko spotykana m.in. na wigilijnym stole. Jest jednym z wielu dań, które zwyczajowo podajemy z czerwonym barszczem . Choć nie jest to oczywiście konieczne i zależy od indywidualnych upodobań, bardzo takie właśnie zestawienie polecamy. Proporcje składników oraz użyte przyprawy różnią się zależnie od przepisu i upodobań. W szczególności

Kulinarna Pokusa
Uszka z grzybami i orzechami włoskimi 188

Przepyszne mięciutko ciasto, wyrazisty farsz i chrupiące orzechy. Uszka marzenie! Polecam w zestawieniu z barszczem z pieczonych buraków.   Składniki: Na ciasto: 4 szklanki mąki pszennej Szklanka wody Dwa jajka M ¼ łyżeczki soli Na nadzienie: 500g pieczarek Duża cebula Masło klarowane do podsmażenia Garść łuskanych orzechów włoskich Sól, pieprz Sposób przygotowania: Farsz: Pieczarki myjemy i ścieramy na tarce o bardzo

Pyry na Gaz
Kapuśniaczki z ciasta drożdżowego- klasyka w lżejszej wersji. 169

jajkiem i posypanie małą ilością kminku (niekoniecznie) . Piec 20-25 min w 180'C (aby nie przypiekły się zbyt mocno można przykryć folią aluminiową)  Podawać na ciepło z barszczem czerwonym lub na zimno same w formie drożdżówki :) Smacznego! Domowe kapuśniaczki gotowe

Tagebuch po polsku

Proponowane wyszukiwania