które także mam zamrożone), a nie będę czekać na koniec jego diety, bo to może potrwać strasznie długo. Dzisiaj jak wróci z pracy i zobaczy, co rozmroziłam… Bo barszcz z krokietem dla niego jest jak pierogi ruskie dla mnie. Obok nich nie potrafimy przejść obojętnie. No nie da rady. Znalazłam w zamrażalce jakąś wiejską kiełbasę. Rozmroziłam ją głównie
Kardamonovywałkowania ciasta drożdżowego. Oczywiście możemy samodzielnie przygotować ciasto francuskie, ale proszę… kto będzie poświęcać kilka godzin czasu na jego przygotowanie Paszteciki z ciasta francuskiego są idealnym dodatkiem do barszczu, więc będą potrawą podawaną na wigilijnym czy sylwestrowym stole. Na Boże Narodzenie przygotowuje je w wersji bardziej wytrawnej z dużą ilością suszonych grzybów i kiszonej kapusty, w pozostałą część roku
To Musisz Wiedziećbardziej że przy karnawale często szukacie przekąsek, które możecie zrobić wcześniej, a później tylko odgrzać i poczęstować swoich gości. Te paszteciki sprawdzą się doskonale, zwłaszcza z filiżanką czerwonego barszczu! Składniki na ok 50 sztuk: 250ml mleka 20g świeżych drożdży 1 płaska łyżka cukru 100ml oleju 60g jogurtu naturalnego 1 małe jajko 1 płaska łyżeczka soli ok 600g mąki pszennej Farsz
Kuchnia w czekoladzieochotę na odrobinę zieleniny. Nie wiem jak Wy, ale mi pod koniec roku uszami wychodzą wieprzowiny, kapusty, gluten i smażona cebula. Jezu, ile można? Na sylwestra My zażyczył sobie barszcz z krokietem, więc na stół znowu wjechał gluten i wieprzowina. Mona zrobiła dodatkowo pyszne pierogi (tym to ja się oprzeć nigdy nie potrafię), więc bęc, znowu zło. 1 stycznia mój
Kardamonovyprzepisów). Ja też jutro mam co robić, po południu wybywamy do ekipy, więc muszę (chcę) posiedzieć trochę w kuchni. Nie wydziwiamy za bardzo w tym roku. Robimy skromne sushi, barszcz z krokietem (a jakże) i jakieś duperele do przegryzania alkoholu. Może zrobię jeszcze jakieś sosy do podgryzaczy, chodzą za mną tzatziki i coś z pieczonego bakłażana. Paluchy z ciasta francuskiego
Kardamonovykapustą i grzybami to pyszna coroczna tradycja na święta. A co jakby pierogi wigilijne przenieść nieco na poziom wyżej i dodać nieoczywistych składników? NA ŚWIĘTA: ZAKWAS NA CZERWONY BARSZCZ SAŁATKA ZE ŚLEDZIEM ZIEMNIAKAMI I BRZOSKWINIĄ ŚLEDZIE W OLEJU Z KOLOROWYM PIEPRZEM KREWETKI Z MANGO I CHIPSAMI Z PARMEZANU KOTLETY SIEKANE
globuskulinarnyTakie paszteciki z pieczarkami najlepiej smakują na ciepło (można je śmiało odgrzać np. w mikrofalówce). Można je też jeść na zimno. Idealnie smakują same, jako dodatek do czerwonego barszczu lub z domowym sosem czosnkowym. Spróbujcie. Przygotowanie takich pasztecików jest naprawdę proste Składniki: Na farsz: 250 g pieczarek 1 duża cebula 3-4 łyżki masła sól i pieprz do smaku
Słodkie okruszki