(ok. 50 małych uszek) Ciasto: 1 szklanka mąki pszennej pół szklanki ciepłej wody szczypta soli 1 żółtko Farsz: 2 spore garści suszonych grzybów 1 średnia cebula pół szklanki mleka i wody szklanka esencjonalnego wywaru wołowego (w ogromnej ostateczności z kostki) łyżka stołowa drobnej bułki tartej masło klarowane do smażenia sol, pieprz 1. Grzyby moczymy w w szklance wody i mleka (pół na pół) przez około godzinę. Po tym czasie cedzimy je na sitku, następnie gotujemy przez kwadrans w wywarze wołowym. Cebulę s... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...