Paszteciki drożdżowe z mięsem

Paszteciki drożdżowe z mięsem

Paszteciki drożdżowe z mięsem

Przepis na : obiad

Paszteciki drożdżowe robię zawsze z mięsa na którym gotuję niedzielny rosół , wtedy nie mam problemu z pozbyciem się go, zawsze jest to mięso drobiowe i wołowe.  Podaję je tradycyjnie z domowym barszczem czerwonym. Smakują rewelacyjnie! Składniki: Ciasto: ½ kg mąki pszennej tortowej 1 opakowanie suszonych drożdży 1 szklanka ciepłego mleka 2 jajka 1 czubata łyżeczka soli 2 łyżki oliwy 1 jajko do posmarowania ciasta Odrobina suchego maku lub sezamu do posypania Farsz: 60-70 dag gotowanego mięsa drobiowego i woł... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Wanilia i Kardamon

Autor

Wanilia i KardamonWanilia i Kardamon

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, mięso, mak, rosół, barszcz, drobiowe, barszcz czerwony, paszteciki drożdżowe, drożdżowe, paszteciki, mięso mielone, mielone, obiad, ciasto z makiem, jajka z farszem, mięso duszone, ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe, pieczeń z mięsa mielonego, mięsa pieczone

Inne przepisy z Wanilia i Kardamon

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.