
Moja wersja tradycyjnego barszczu podawana na naszym świątecznym stole podczas Wielkanocnego śniadania. Mocna rozgrzewająca, wyraziście chrzanowa, pachnąca wędzonką i opalaną cebulką zupa z dodatkiem białej kiełbasy własnej roboty smakuje rewelacyjnie i szybko znika z talerzy naszych gości. Składniki: 500g wędzonego boczku 5 cebul 4 liście laurowe 500ml żuru z butelki (zakwas) 120g chrzanu 3 ząbki czosnku 100ml śmietany 18% 4-5 ziemniaków 4 jajka 3 białe surowe kiełbasy majeranek sól pieprz olej Wykonanie: ... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...
Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.