barszcz - 3622 przepisów (strona:92/242)

Barszcz ukraiński 167

Miałam trochę swojej jeszcze fasolki białej. Nie miałam do czego wykorzystać bo nie było jej aż tyle żeby zrobić fasolkę po bretońsku,więc wykorzystałam do barszczu. Z botwinki już robiłam,ale ukraińskiego, takiego zabielanego dobrą śmietaną dawno nie było na moim stole.  Przygotowanie banalnie proste. Polecam spróbować.   Składniki : * 2 duże podudzia z kurczaka * kość wieprzowa bądź kawałek żeberka

Magiczne Życie Marty
Domowy zakwas na wigilijny barszcz czerwony 162

obiecałam jest i przepis na domowy zakwas. Dzisiaj zrobiony będzie idealny do czerwonego barszczu wigilijnego. Domowy lepszy od tych ze sklepowej półki. Polecam!     Składniki : * kg czerwonych buraków * 4 ząbki czosnku * 2 łyżeczki soli * 2 łyżeczki cukru * przegotowana i ciepła woda * kromka razowego chleba     Przygotowanie : Buraki obrać i pokroić w plastry. Ułożyć w słoiku bądź glinianym garnku

Magiczne Życie Marty
BARSZCZ WIGILIJNY. 302

gdzieś w oddali. Słychać śmiech przepełniony niewinną, dziecięcą radością. Z kominów buchają kłęby dymu, którym pachną włosy. Niebo upstrzone setkami gwiazd zwisa nad ludzkimi głowami. Czuć w powietrzu magię. BARSZCZ WIGILIJNY. / wersja udomowiona wg mojej Mamy; / 1 l zakwasu buraczanego 1 l wywaru warzywnego 2 ząbki czosnku suszony majeranek liść laurowy 3 ziarenka ziela sól  świeżo zmielony czarny pieprz

W kuchni Karmel-itki
Barszcz ukraiński 194

nawet jeśli będzie gotowała kocioł zupy. Starte spotyka się raczej w masowych jadłodajniach. Myślę, że coś w tym jest, ale w dzisiejszych zabieganych czasach nikt się nie obrazi dostając barszcz z jarzynami startymi na tarce. Można go też ugotować bez wkładki mięsnej bo smaków w nim jest dość i bez niej. Ja użyłam fasolki z puszki, ale jak najbardziej można

Smaczna Pyza
Tradycyjny barszcz czerwony (wigilijny) 1036

Post Tradycyjny barszcz czerwony (wigilijny) pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Kremowy barszcz z chrzanem 158

Post Kremowy barszcz z chrzanem pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Krokiety z farszem z kaszą i pieczarkami 43

solą, pieprzem i gałką Na usmażone naleśniki nakładać cienko farsz i zwijać na zgrabne krokiety Można ewentualnie obsmażyć je maczając w jajku i tartej bułce Podawać najlepiej z czerwonym barszczem . przepis na naleśniki z Moich Wypieków

Proste Potrawy
Botwina do słoików na zimę 56

Botwina na zimę w postaci pasteryzowanej, to świetna baza do przygotowania tradycyjnej domowej botwinki z młodych buraczków poza sezonem. Sprawdzi się również jako dodatek do sałatek, warzywnych przekąsek lub barszczu czerwonego. Nasi pradziadowie okazywali buraczkom więcej szacunku niż my dzisiaj. Wiedzieli o dobroczynnych właściwościach tego wyjątkowego warzywa. Pomagał zachować siły oraz wspomagał ochronę organizmu przed przeziębieniem. Kobiety o bladej karnacji

Kuchnia Na Wypasie
Tarta z pieczoną kapustą, batatem i buraczkami 70

czerwoną kapustą. Efektem naszych eksperymentów jest ta wegetariańska tarta, która stanowi wariację na temat przepisu z bbcgoodfood . Trafiliśmy na niego szukając pomysłów na to, co zrobić z buraków z barszczu. Udoskonaliliśmy przepis o nasze własne rozwiązania i zapiekliśmy na lekkim cieście drożdżowym. Wyszło efektownie i smacznie. Zapiekane, słodkie warzywa świetnie komponują się z wytrawnym, kwaskowym pesto, zrobionym na bazie szpinaku

Niedzielny kucharz
Dieta 13 kg w 3 tygodnie bez wyrzeczeń 51

brak czasu. Warzywa możemy oczywiście ugotować samemu. Pozostawiam tutaj pole do inwencji twórczej. Ja przykładowo zjadałam jedną mrożonkę, taką gotowaną zupę np. HORTEXU, polecam tutaj: „Prezydencka”, „Jesienna”, „Zimowa”, „Barszcz ukraiński”, „Włoszczyzna” dodajemy jeszcze łyżkę oliwy z oliwek – można polać warzywa lub można ją łyknąć samą, do wyboru, jak kto lubi. Uwaga: Zamiast warzyw gotowanych można zjeść surowe, też do syta

Z notatnika

Proponowane wyszukiwania