Jesli sie zastanawiacie czy warto samodzielnie w domu zrobic zakwas na zurek,podpowiadam po stokroc,ze warto.Co prawda polki sklepowe pelne sa zurku w sloikach,butelkach,torebkach,woreczkach foliowych,ale zaden nie dorowna smakowo temu,ktory samodzielnie przygotujece w domu.Nie jest to skomplikowane,a samodzielnie ukiszony zur to naprawde super smaczny i zdrowy posilek.Takze polecam kazdemu,komu zalezy na dobrym smaku i chce zjesc cos dobrego i zdrowego.Zury i barszcze biale to jedne z najstarszych zup polskich.Prawie... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...