BARSZCZ WIGILIJNY

BARSZCZ WIGILIJNY

BARSZCZ WIGILIJNY

Po 5 dniach  zakwas buraczany jest gotowy aby przygotować barszcz. Przygotowanie barszczu zaczynamy od ugotowania esencjonalnego wywaru warzywnego, do którego następnie dodamy zakwas z którego powstanie barszcz wigilijny podany z uszkami. Składniki 2 litry wody 1 burak z zakwasu buraczanego 1 pietruszka 2 marchewki mały kawałek selera 1 por 3 suszone grzyby pieprz sól do smaku Przygotowanie  1.Wszystkie warzywa (bez buraka z zakwasu i grzyb... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu RAROSSA

Warto przeczytać

Buraczki tarte na zimę

Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.

Czytaj dalej...

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

12 pysznych przepisów na sałatki na Święta

Poniżej znajdziecie zestawienie pysznych sałatek na Święta. 12 prostych i smacznych przepisów na sałatki wigilijne oraz na kolejne dni świąt.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Autor

RAROSSARAROSSA

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

barszcz wigilijny, grzyby, burak, buraki, deser, desery, ciasto, warzywa, barszcz, por , seler, zupa grzybowa, marchewka, susz, boże narodzenie, pietruszka, porem, barszcz z uszkami, ciasto na boże narodzenie, gotowana marchewka

Inne przepisy z RAROSSA

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.