Polecam wszystkim zrobienie własnego zakwasu na barszcz biały. Nadaje prawdziwy domowy smak już nigdy nie kupicie gotowego ! Ten i inne przepisy znajdą Państwo również w menu głównym Zakwas na barszcz biały Pamiętajmy aby zakwas zamieszać raz dziennie! Składniki : 5 łyżek mąki pszennej typ 2000 (zastosowałem typ 1850) 3-4 ząbki czosnku 3 liście laurowe 4-5 ziaren ziela angielskiego 700-800 ml przegotowanej ciepłej wody 1 łyżeczka majeranku Przygotowanie: Sł... czytaj dalej...
Witam, od kilku lat aktywnie spędzam czas w kuchni a dokładniej mówiąc gotuję. Nie jestem jakimś super ekstra kucharzem, ale wraz z moją narzeczoną lubimy eksperymentować w kuchni. Wydaję się nam, że wychodzi nam to bardzo dobrze, być może się wydaje ale nam bardzo smakuje i znajomym, których częstujemy naszymi potrawami. Staramy się z dziewczyną gotować bardzo proste i nie trudne do wykonania potrawy a zarazem pyszne i przede wszystkim zdrowe. Postanowiliśmy od pewnego czasu, że będziemy sobie zapisywać nasze przepisy, gdyż metodą prób i błędów doszliśmy do idealnych proporcji i połączeń składników. Mamy już kilka bardzo ciekawych przepisów, i chcemy się podzielić nimi z wami. Opisy przygotowania potraw staramy się tworzyć na tak zwany chłopski rozum aby nie byłą wątpliwości podczas przygotowania danego dania. Zachęcam do spróbowania, któregoś z naszych przepisów, do komentowania, dzielenia się opiniami. Zapraszamy i życzmy smacznego !!!