Zakwas z buraków wg Magdy Gessler

Zakwas z buraków wg Magdy Gessler

Wigilia tuż tuż i tradycyjnie na każdym stole pojawi się barszcz. Podstawą tej zupy jest zakwas buraczany. Jego kolor i smak powinien być intensywny i wyrazisty. Jeżeli ktoś nie robił jeszcze w domu swojego zakwasu to proponuję wykorzystać poniższy przepis, a na pewno taki barszcz wszystkim zasmakuje (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1kg buraków 5 szklanek wody 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 4 ząbki czosnku 2 liście laurowe 3 ziarenka ziela angielskiego kromka chleba razowego na ...

Czytaj dalej na blogu Danka Pichci

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.