wigilijny barszcz z fasolą
wigilijny barszcz z fasolą
W górach tradycyjnie zamiast uszek do barszczu dodaje się dużą białą fasolę. Taki barszcz moja mama robi zawsze na Wigilię, dlatego do wywaru nie dodaje mięsa. Ja robię go przez cały rok, ale tylko w święta smakuje wyjątkowo. Składniki: 2 litry wywaru warzywnego szklanka białej fasoli 3-4 buraczki czerwone marchewka ( z wywaru) liście laurowe ziele angielskie pieprz ziarnisty 1 łyżka octu 1 łyżka cukru sól i pieprz koperek 1 łyżeczka majeranku ząbek czosnku Fasolę zalać zimną wodą i moczyć kilka godzin ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Autor
klementynka
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
fasola, przepisy na święta, marchewka, barszcz, buraki, buraczki, mięso, ziemniaki, burak, barszcz z uszkami, czerwona fasola, fasola czerwona, uszka z mięsem, barszcz czerwony
Inne przepisy z Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję