Zakwas żytnio-owsiany na wielkanocny żurek

Zakwas żytnio-owsiany na wielkanocny żurek

Zakwas żytnio-owsiany na wielkanocny żurek

Najwyższa pora brać się za przygotowanie zakwasu na żurek !Przy okazji Wigilii zamieściłam na blogu przepis na zakwas na żurek i na czerwony barszcz. Dziś też pojawi się przepis na zakwas, ale  z dodatkiem płatków owsianych. Lubię nowości, a takiego zakwasu jeszcze nie robiłam.Zakwas będzie gotowy po 4-5 dniach, natomiast jeśli lubicie, żeby zakwas był bardziej kwaskowaty, można go potrzymać jeszcze 2-3 dni. Potem należny go schować do lodówki. P... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody Gatity

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.