Przepis na : obiad
Powiem wam szczerze że tak naprawdę nigdy wcześniej nie jadłam dobrego barszczu ukraińskiego, do czasu aż ugotowały nam goszczące w domu Ukrainki. Serce i wdzięczność za pomoc były w smaku tej zupy. Każdemu kto go spróbował, a sporo tych osób było, bardzo smakował, dlatego następnym razem obserwowałam jak to robią i ile czego dają, spisując sobie przepis. Dlatego postanowiłam teraz w domu go ugotować wg ich wskazówek. Oczywiście pierwowzoru nie udało mi się aż tak odtworzyć ale było bardzo blisko i wszystkim... czytaj dalej...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...